Irány Hévíz, ahol gyógyfürdő, izgalmas programok és szuper szállodák várnak

Érdemes kihasználni a hétvégéket, és olyan belföldi úti célokat keresni, amelyek minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtanak! Ilyen Hévíz, ahol gyógyfürdő, izgalmas programok és szuper szállodák várnak. Ott található az ország egyik európai viszonylatban is egyedülálló kincse, az oldott és gáznemű anyagokban gazdag gyógyvíz.

Irány Hévíz, ahol gyógyfürdő és izgalmas programok várnakForrás: Heather Cowper/Wikipedia

Irány Hévíz, ahol gyógyfürdő és izgalmas programok várnak

 A zalai kisváros felnőtt a természettől kapott ajándékához, hiszen álomszép belvárossal és magas színvonalú szolgáltatásokkal várja a gyógyulni, illetve pihenni vágyókat. A gyönyörű sétányok, a zöldterületek, a hatalmas és színes virágágyások, a hangulatos kávézók, éttermek, gyógyközpontok, szállodák láttán olyan érzés tölthet el bennünket, mintha egy külföldi wellness nyaralóparadicsomban járnánk.

Travelo tipp: Kóstold meg a Rózsakert étterem és cukrászda díjnyertes fagylaltjait, ülj fel a kisvonatra, készítsetek fotókat a belváros kijelölt szelfipontjain, és persze élvezzétek a gyógyvizet, amely többek között reumás mozgásszervi panaszok, gyulladásos ízületi és gerincbetegségek, illetve krónikus nőgyógyászati betegségek esetén ajánlott.

Wellness magasfokon minden korosztálynak - Szállodák Hévízen

A tó és a fedett fürdő egész évben látogatható, ám mivel a kicsik nem tartózkodhatnak a gyógyvízben – ők a szabadtéri medencében pancsolhatnak –, használd ki a melegebb őszi napokat. Hétvégére vagy hosszabb tartózkodásra pedig keress egy olyan szállodát, amely élmény-, gyermek- és termálvizes medencéivel minden igényt kielégít.

Ilyen például a négycsillagos, all inclusive ellátást kínáló Ensana Thermal Aqua. Itt tényleg minden hétköznapi gondunkról megfeledkezhetünk: a fürdőzést és a szaunázást leginkább csak a bőséges étel- és italkínálat kedvéért érdemes megszakítani. A büfétípusú reggeli, ebéd és vacsora mellett a nap folyamán gyümölcsöt és snacket is fogyaszthatunk. A kávé, tea és alkoholmentes italok mellett a felnőttek már délelőtt 11 órától csapolt sört és házi bort kérhetnek, a gyerekek nagy kedvencei pedig a fagylaltpult, illetve miután kiparancsolták őket a medencékből, a játszószoba és a sokféle animációs program várja őket.

A Hunguest Hotel Panoráma szintén négycsillagos szálloda Hévízen, amely egész évben, a világhírű hévízi gyógytó közvetlen szomszédságában (150 m-re) várja a kikapcsolódni, gyógyulni vágyó vendégeket. Szállodánk - Hévízen egyedülálló módon - összeépült a világhírű gyógyászati és fürdőközponttal a Hévízi Szent András Gyógycentrummal, amely egy fedett, fűtött hídon keresztül érhető el. A 13 emeletes épület felső szintjeiről csodálatos kilátás nyílik a városra és környékére.

A szintén négy csillaggal büszkélkedő Hotel Spa Hévíz a Festetics család uradalmi építészének tervei alapján építették 1870-71-ben. A ház az úgynevezett „Újtelep" része volt, ahol sorszámozással jelölték az épületeket, amely hetedik kőépületként épült és így kapta nevét. Ez volt az egyetlen két szintes épület a Hévízi-tó mellett akkoriban. A gyönyörű, 19. századi neoklasszicista épület üzemeltetője azóta hungarikummá nőtte ki magát és a több, mint 200 éves felhalmozott szakorvosi tudással és különleges gyógytényezők sokaságával járul hozzá vendégei elégedettségéhez a „gyógyüdülés Mekkájában", a Hévízi-tó parkjában.

Az ötcsillagos Lotus Therme Hotel and Spa szaunavilággal, kozmetikával, masszázzsal, edzőteremmel, valamint a magyaros és a nemzetközi konyha ízeivel várja a fáradt látogatókat. 

A négycsillagos Hotel Europa Fit Hévíz medencék széles választékával, szaunával, kezelésekkel és rendezvényekkel várja vendégeit a Hévízi-gyógytótól 750 méterre. A vendégek egészséges svédasztalos reggelit fogyaszthatnak. Ebédre jellegzetes magyar leveseket szolgálnak fel (kivéve június és augusztus között). A Citrus étteremben hagyományos magyar, nemzetközi és diétás ételeket is kínálnak. A Mandarin Bar & Cafe, illetve nyáron az Acapulco Grill & Lounge is várja a vendégeket. A gyermekeket szezonális gyermekmedencével és játszótérrel várják. 

Tudtad?

A Hévízi-tó vize 72 órán belül teljesen kicserélődik, egy 38 méter mélyen található, bőséges vízhozamú forrásnak köszönhetően. Télen, mivel hőmérséklete ilyenkor is eléri a 25 fokot, párasapka telepedik a tó felszínére: gyönyörű látvány, ráadásul belélegezve gyógyír a fáradt hangszálaknak.

Hévíz télen is csodásForrás: Facebook/Hévízi Tófürdő

 Nézd meg milyen szuper hely Hévíz:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek