A Hong Kong-bázisú Ovolo szállodalánc lesz a világon az első olyan csoport, melynek éttermei teljes életmódváltáson mennek keresztül. Nemcsak több vegetáriánus fogással készülnek, de azt tervezik, hogy egy évre a teljes menüjük zöldségalapúvá válik. És ha az új koncepció tetszik a vendégeknek, lehet, hogy meg is tartják azt – olvasható a South China Morning Post oldalán.
A butikhotelekkel foglalkozó Ovolo Hotels-nek nyolc szállodája van, Hong Kong mellett Ausztrália három nagyvárosában, így összesen tíz éttermet üzemeltet. A Hong Kong-i VEDA nevű étterem például már a fennállása óta vegetáriánus ételekkel várja a vendégeket, és ezt a kínálatot nem trendként kezeli, hanem az egészségtudatosság és a kreativitás miatt döntöttek a növényi alapú étrend mellett.
A hotellánc igazgatója szerint több éttermükben próbálták már a növényi alapú ételek felé billenteni a mérleget, döntésre azonban csak most jutottak, így 2021-től egy évig az összes hotel és étterem 100%-ban vegetáriánus konyhával üzemel majd, vagyis sehol sem jelenik meg hús az ételekben.
Elsősorban az etikus gasztronómia, a fenntarthatóság és a wellness trendek miatt határoztak úgy, hogy életmódváltást vezetnek be és tudatosabb, zöldebb vonalon mennek tovább – fogalmazott a lapnak adott interjújában az igazgató.