6 karácsonyi ajándék wellnessőrülteknek

Ajándéktippek a wellness megszállottjainak szaunasapkától a római kamillaolajon és sörös fürdőzésen át a masszázsbérletig.

A wellness életérzést is közvetít, ezért a csokoládékhoz hasonlóan jó ajándék olyanoknak, akiknek egyébként nehezen találunk személyre szabott meglepetést karácsonyra. Az "érezd jó magad!" jegyében töltött perceket testünk-lelkünk meghálálja, így inspiráljuk őket, hogy foglalkozzanak magukkal és a jól-létükkel.

Csak elsőre tűnik úgy, hogy egy wellness-rajongónak nehéz ajándékot találni
Galéria: 6 karácsonyi ajándék wellnessőrülteknek
Fotó: Danubius Hotels Group

Szaunasapka: szafari és Shrek-stílusban is

Elsőre furcsának tűnhet ez a kellék, pedig sok szaunázónak segíthet huzamosabb ideig bent maradni a szaunában. Funkciója szerint védi a fejet a túlzott felmelegedéstől, a hajat a kiszáradástól vagy a színvesztéstől, a fejbőrt pedig a túl nagy hőmérsékletváltozástól a szaunázást követő jeges merüléskor vagy hideg vizes zuhanyzáskor. A sapkát tehát vízben is lehet viselni. A szaunázás során jóleső vízbe mártani a sapkát, és úgy feltenni.

Thor szaunasapka
Galéria: 6 karácsonyi ajándék wellnessőrülteknek
Fotó: http://www.saunashop.hu/

A szaunasapkát különösen értékelhetik azok, akik hullástól vagy kiszáradástól féltik a hajukat a masszív szaunaszeánszok alkalmával.

A legjobb, ha természetes anyagból készült a sapka, a gyapjú, len, a len-pamut és a lenfrottír sapkák már remekül szigetelnek, a műfaj különlegességét pedig a filc fejfedők jelentik. Elég mókásan is tudnak kinézni, kapható Shreket idéző kis fülekkel ellátott sapka is, vagy a szafarikalapokat idéző szaunakalap. Mindkettő egy kis szellőzést biztosít a fejnek a sapka alatt.

Árak: Lenfrottír szaunasapka: 6950 forint, nemez szaunasapka: 15 340 forint.

Ajándék, mellyel együtt lesz ünnep a karácsony
Kitalálta már, mit vegyen karácsonyra annak, aki igazán fontos önnek? Ha még töri a fejét, segítünk, hogy olyan legyen az ünnep, mint még soha! Ha szeretne valami különlegeset, valami személyre szólót, emlékezeteset adni párjának, a szüleinek vagy éppen a barátnőjének, ajándékozza meg szeretteit egy csodálatos, ötcsillagos luxuspihenéssel!

Mikulás helyett karácsonyra: szaunavirgács

Maradva a szaunázásnál: ennek az ajándéknak is megvan a maga humora. Egy kis csapdosás bizony kifejezetten kívánatos lehet a szaunázások alkalmával, a virgács a szaunaszeánszok egy itthon kevéssé ismert, de létező eszköze. Hagyománya természetesen északon van: a régiek a rossz szellemek kiűzését is remélték a virgácsozástól. Ha szellemekről nincs is bizonyságunk, annyi biztos, hogy a vérkeringésnek jót tesz, serkenthetjük vele a nyirokkeringést, ezáltal is segíthetjük testünk tisztulását. A virgácsozást követő enyhe bőrpír ne ijesszen meg minket, az mindössze annyit jelent, hogy beindultak a folyamatok.

"Lett erdőkben gyűjtött tölgyfaágak" – szól a fáma az egyik haza kereskedő weboldalán, amire felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miért nem jó e célra a magyar tölgyág, de ez most mellékes.

A faágköteget nem szárazon használják, szaunázás előtt forró vízbe kell áztatni, hogy felpuhuljon. Így nem fog karcolni, felszíni sérüléseket okozni a bőrön, illetve a benne lévő illatanyagok is felszabadulnak. A növényi illóolajok belélegezve jó hatással vannak a szervezetre, és a szaunahelyiség is illatos lesz tőle.

Fontos odafigyelni a használatakor, hogy a virgács levelei ne hulljanak a kályhára. Kisebb bajként füstöt és kellemetlen szagot okozhatnak, nagyobb baj, ha be is lobbannak. Szóval mind a csapdosással, mind a kályhával csak óvatosan!

Árak:Eukaliptusz szaunavirgács: 3860 forint, tölgy szaunavirgács: 2720 forint.

Ajándékozzon pihenést karácsonyra!
Egy egy kis kényeztetésnek vagy fürdőélménynek mindenki örül! A Sárvári Fürdő utalványaival biztosan nem fog mellé, itt minden korosztálynak kínálnak valamit, kisgyerekes családok ugyanúgy imádják, mint a felnőttek, vagy akár a nagyszülők. Fürdőbelépők, szauna-világ belépő, kényeztető masszázsok, wellness hétvége, vagy akár egy gyógykúra is kerülhet a fa alá.

Illóolaj-válogatás

Elsőre talán csak apró figyelmességnek tűnhet, pedig egy 100%-os esszenciákból álló illóolajszett egyáltalán nem olcsó. Gondoljunk csak bele, mennyi virág, levél vagy éppen gyümölcshéj kellhet ahhoz, hogy valódi esszenciákat kapjunk. (Aki látta a Parfüm című filmet, emlékezhet az olajpárlás impresszív képeire.)

Minden jó ötlet, ami a szaunázáshoz kell
Galéria: 6 karácsonyi ajándék wellnessőrülteknek
Fotó: Getty Images

Egy kiugró példa: 1 kilogramm rózsaolaj előállításához hozzávetőleg 3,5 tonnányi, azaz 1,1 millió rózsaszirmot használnak fel. A rózsaolaj ennek megfelelően az egyik legdrágább mind közül. Az átlagos illóolajok ára 1000 forint körül alakul üvegcsénként.

Ha valaki kételkedne az illóolajok hatásmechanizmusában, olvasson csak utána: az olajok illatanyagait belélegezve azonnal hatnak a limbikus rendszerre, amely az agyalapi miriggyel és a hipotalamusszal van összeköttetésben. Meglepően gyorsan és hatékonyan lehet hatni a vegetatív idegrendszerünkre vagy a kedélyállapotunkra vele. Hatásuk olyannyira valós, hogy terhesség és szoptatás ideje alatt tilos használni a legtöbbjüket. Vízben nem oldódnak, a legjobb párologtatni őket, de ha valaki egyszer rákap az olajokkal való kísérletezés örömére, aromás krémeket, testápolókat vagy akár mézeket is készíthet, és tucatnyi új illattal ismerkedhet meg. Inkább vegyünk kevesebb, de ellenőrzött gazdálkodásból származó, valódi illóolajat. A művi utánzatok nem hatnak, illatuk nem tartós, gyakorlatilag semmire sem jók.

Árak:Rózsaolaj 3650 forint, levendulaolaj 1050 forint, római kamillaolaj 3650 forint.

Névre szóló: hímzett köntös

Jó minőségű fürdőköpenyre sokan nem szívesen ruháznak be, ezért ez egy kiváló ajándék. Az ideális fürdőköpeny vastag, puha, nem ázik át hamar, és néhány mosás után nem lesz sprőd tapintású. Egy igazi jó köntösbe bújni egy kis luxussal egyenlő.

Teljesebbé tehetjük az ajándékcsomagot, ha a fürdőköpenyhez illő egy-két törölközőt is adunk mellé, sőt egyenesen exkluzívvá tehetjük, ha felkeresünk egy hímzőt, és ráhímeztetjük a köpenyre a megajándékozott nevét. Ezalatt persze nem egy teljes hátas, tolakodó feliratot értünk, hanem egy ízléses kis feliratot vagy monogramot az ujj végénél vagy valamelyik hajtókánál. Ha a feliratozás mellett döntünk, érdemes minta nélküli, lehetőleg egyszínű darabot választanunk, és nem túl rikító fonalat a hímzéshez, hogy valóban ízléses legyen az összkép. A természetes anyagok hívei találhatnak pamutköntöst maguknak, a szinte simogatóan pihe-puha (egyébként nemrégiben kifejlesztett) textil neve pedig wellsoft, amely egy 100%-ig poliészter anyag.

Árak:Sima fehér köntös wellsoft anyagból: 12 990 forint, sima fehér köntös bambusz frottír anyagból: 17 898 forint. Hímzés betűmérettől függően 550-1150 forintig.

Beerspa – Korlátlan sörfogyasztással

Meglehetősen nagyra saccoljuk azon emberek táborát, akik kedvelik a wellnessezés oldott perceit-óráit – és még a sört is szeretik. Egy kis humor ott lapul ebben az ajándékban is: Kleopátra kecsketejes fürdője több ezer éves legenda, a Széchenyi sörfürdője a jelen valósága! Az ország leghíresebb gyógyfürdője idén rukkolt elő a sörfürdő szolgáltatással: zöldes fényben úszik a helyiség, a vendégek pedig sörben. Pontosabban ülnek, és csak a karjukat kell kinyújtaniuk ahhoz, hogy elérjék a két kád közötti sörcsapot, amelyből annyi cseh világos csoroghat a korsójukba, amennyi csak jólesik.

Sör és wellness együtt, a tökéletes ajándék
Galéria: 6 karácsonyi ajándék wellnessőrülteknek
Fotó: thermalbeerspa.com/

A kádakat egyedül és párosan is igénybe lehet venni (összesen hat sörös fakádat újított be a fürdő, így akár 12 fős társaságok is jelentkezhetnek). A fürdővíz 36 fokos termálvízből, valamint malátából, komlóból és élesztőből, vagyis a sör alapanyagaiból áll. Vicces, hogy a Széchenyi relaxációra, stresszoldásra és másnaposságra is ajánlja új szolgáltatását.

Árak:Sörfürdő kombinált napi belépővel 2 személyre, 2 káddal (a sörfürdő időtartama: 45 perc): 25 900 forint.

Egy klasszikus: masszázsbérlet

Egy jó masszázzsal egyetlen komoly gond van: hogy olyan hamar véget ér. Ezt a rossz érzést oszlathatjuk el egy ajándékbérlettel. Mint minden ajándékozásnak, ennek is jót tesz a figyelmesség. Ha a szerettünk rendszeresen panaszkodik arról, hogy fáj a nyaka vagy a háta, olyan masszázst keressünk, amellyel a megkeményedett izmokat, görcsöket lehet elmulasztani. Ha valaki a thaiföldi masszázsélményein szokott nosztalgiázni, kiváló thai masszázsra küldhetjük el itthon is. Ha tudjuk, hogy a megajándékozottunk a narancsbőrtől szeretne megszabadulni – és vagyunk olyan közeli viszonyban, hogy nem fogjuk megsérteni vele –, kiváló narancsbőr elleni masszázsokat találhatunk. Fejfájós, netán migrénes szeretteinknek kereshetünk kifejezetten fejfájást kezelő masszázsokat. Kismama-, sőt babamasszázs is létezik!

A masszázsbérlettel biztosra mehetünk
Galéria: 6 karácsonyi ajándék wellnessőrülteknek
Fotó: Northfoto / Northfoto

Árak:Hátmasszázs 12 alkalom (1 alkalom 30 perc): 24 900 forint, gyógymasszázs 10 alkalom + 1 alkalom ajándékba (1 alkalom 45-60 perc között): 50 000 forint, thai masszázs 5 alkalom (1 alkalom 90 perc) 38 250 forint.

Testi és lelki felüdülés egy helyen!
Ha teljes körű kikapcsolódásra vágyik, kitűnő választás a szegedi Hunguest Hotel Forrás**** és Napfényfürdő Aquapolis, ahol minden korosztály megtalálja a maga kikapcsolódását. A kalandra hívó óriáscsúszdák mellett remek őszi feltöltődést nyújt Csendes wellness részlegünk, ahol kényeztető masszázsokkal, illatos szaunaszeánszokkal garantáljuk a lelki felüdülést.
További információ itt!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek