Őszi road trip ötletek Magyarországon, amit imádni fogsz

Egyre rövidülő nappalok, színes falevelek, hűvös idő - ha ezek tetszenek, akkor itt az idő, hogy útra kelj! Az ősz a legjobb időszak egy jó kis road triphez, hiszen Magyarországon a természet ilyenkor a legszebb arcát mutatja. Csatlakozz hozzám, és nézzük meg együtt Magyarország legizgalmasabb őszi útvonalait, ahol a színek, ízek és élmények bűvöletében garantáltan jól fogod érezni magad!

Az őszi road trip a leghangulatosabb - főleg párban!Forrás: Shutterstock

Egy őszi road trip-nél nincs is jobb!

Irány tankolni!

A "cozy" hangulat téged is átjár, ahogy jön az ősz? Nem vagy egyedül, hiszen ez az évszak az év egyik leghangulatosabb - ha nem a leghangulatosabb - időszaka. Az alábbiakban összeszedtünk nektek olyan úti célokat, ahol maradandó élményeket szerezhettek - és még messze sincsenek! 

Börzsöny – Őszi barangolás a színes lombok között

Ha szereted az erdős vidékeket, a Börzsöny tökéletes őszi road trip célpont. Az Északi-középhegységben található hegyvidék színes lombjai varázslatos látványt nyújtanak. A legszebb őszi túraútvonalak közé tartozik a Királyrét és a Csóványos környéke, ahol a hegyi utak kanyarogva vezetnek át a sárguló és vöröslő lombkoronák alatt.

Travelo tipp: Állj meg a Duna-parti Nagymarosnál, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Visegrádi-hegységre és a Dunakanyarra. Innen akár egy rövid kompozással át is kelhetsz Visegrádra.

Őrség – Kirándulás a békés vidéki tájakon

Az Őrség őszi tájai mesebeli hangulatot árasztanak, a dimbes-dombos vidék tele van gyönyörű rétekkel, erdőkkel és hagyományos parasztházakkal. Az őszi táj felfedezéséhez válaszd az Őrségi Nemzeti Parkot, ahol a természetvédelmi területek és az autentikus falvak kombinációja tökéletes helyszínt nyújt egy felejthetetlen road triphez.

Ne hagyd ki: Az Őrség jellegzetes szeres településeit, mint például Szalafőt vagy Magyarszombatfát. Itt ősi mesterségekkel, például fazekassággal ismerkedhetsz meg, miközben a táj az őszi erdők aranyszínében tündököl.

Balaton-felvidék – Őszi barangolás a borvidéken

Bár a Balatont leginkább a nyári szezonban látogatják a legtöbben, az őszi Balaton-felvidéknek fel kell kerülnie az őszi road trip listára! A szőlőültetvények ilyenkor aranyló színekben pompáznak, és a borászatok szüret utáni borkóstolókra várják a látogatókat. A Tihanyi-félsziget, a Badacsony és a Szent György-hegy mind olyan úti célok, amelyeket érdemes felkeresni.

Travelo tipp: Állj meg egy borkóstolóra a híres Badacsonyi borvidéken, és ne hagyd ki a Tihanyi Bencés Apátságot sem, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra.

Mátra – Kilátók és kirándulóhelyek az őszi színekben

A Mátra hegyvidéke Magyarország egyik legnépszerűbb őszi úti célja, nem véletlenül. Az ezer színben tündöklő erdők, a Sás-tó és a Kékestető mind-mind vár rád! A hegyvidék kanyargós útjai kiválóan alkalmasak egy izgalmas autós kiránduláshoz!

Ne hagyd ki: A Sástói kilátót, ahonnan lélegzetelállító panoráma nyílik a környező tájra. A Kékestető, Magyarország legmagasabb pontja szintén kihagyhatatlan, és őszi sétákhoz ideális.

Zemplén – Autós kalandok és történelmi várak

A Zemplén hegyei és völgyei gazdag történelmi és természeti értékekkel rendelkeznek. Az őszi road trip során felfedezheted a híres tokaji borvidéket, a füzéri várat, és a Zempléni-hegység vadregényes tájait. Az őszi lombszínek gyönyörű kontrasztot adnak a hegyekkel és a völgyekkel.

Travelo tipp: A füzéri várhoz vezető úton szinte minden kanyarban megállhatsz fotózni, hiszen a kilátás lenyűgöző. Tokajban pedig ne hagyd ki a borkóstolót egy helyi borospincében!

Mecsek – A dél-dunántúli ékszerdoboz

A Mecsekben található erdők és kirándulóhelyek ősszel különösen festőiek. Pécs közelében található a Tettyei romok és az Abaligeti-barlang, amelyek remek kirándulási célpontok. A színes lombkoronák alatt tett túrák igazi őszi élményeket nyújtanak.

Ne hagyd ki: A Zengőt, a Mecsek legmagasabb pontját, ahonnan csodás kilátás nyílik a környékre. Pécs belvárosa pedig egy kellemes séta után szintén nagyszerű úti cél, hiszen a város történelmi látnivalói és kávézói ősszel is nyitva állnak.

Sopron és az Alpokalja – Mesés városok és hegyvidékek

Sopron, Magyarország egyik legősibb városa, az őszi időszakban is elbűvölő. A közeli Lővérek és az Alpokalja túraútvonalai tökéletesek egy kellemes őszi road triphez. Az őszi tájban sétálva a város körüli erdők arany színekben pompáznak, és a város középkori utcái ilyenkor a leghangulatosabbak!

Travelo tipp: Tedd teljessé az utazást egy soproni kávézóban vagy borospincében tett látogatással. A Fertő tó is közel van, ahol akár kerékpártúrára is indulhatsz, ha esetleg elgémberedtél az autóban.

   Ilyen csodálatosan fest Sopron ősszel:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek