Aktív pihenésre vágysz belföldön? Mutatunk pár helyet, ahol megteheted!

Vannak, akiket jobban kikapcsol az, ha sportolnak a szabadidejükben, mint ha egy nyugágyban heverészve pihennek. Ha te is közéjük tartozol, és aktív pihenésre vágysz belföldön, válogass októberre az alábbi programok közül!

Aktív pihenésre vágysz belföldön ősszel? Ajánlunk pár programotForrás: Shutterstock

Aktív pihenésre vágysz belföldön? Mutatunk pár izgi programlehetőséget: 

Gyalogtúra: Aktív pihenés a Balaton-felvidéken

Jártál már az Országos Kéktúra útvonalán? Ha belevágnál a kalandba, és nem riadsz vissza a néhol nehezebb tereptől sem, akkor most ajánlunk egy rövid, ám annál izgalmasabb szakaszt! Tapolcától Badacsonytördemicig 17,2 km a táv, és olyan különlegességeket csodálhatsz meg útközben, mint a vulkanikus tanúhegyek, a Szent György-hegy szőlőskertjei és bazaltorgonái, valamint Szigliget vára és az onnan nyíló gyönyörű panoráma.

Országos kéktúra jelzésForrás: Shutterstock/ kardosildistock

Travelo tipp: Az OKT–05 jelű szakaszt három rövidebb távra tagolják a bélyegzőhelyszakaszok kezdő- és végpontjai. Ha a teljes távot kezdésnek túl hosszúnak vagy megerőltetőnek tartanád, válassz egyet ezek közül.

Kerékpározás: Szirák

A nógrádi faluból 23,4 km-es túrára indulhatsz, ha szívesen barangolsz két keréken. A nagyjából 3 óra alatt megtehető út eleinte aszfalton vezet, emelkedő nélkül, majd a béri – ma már kápolnaként funkcionáló – malom után meredekké és kanyargóssá válik. Az úti cél, a bujáki várrom előtt pedig lejtmenetben haladhatnak a biciklizők.

Szép kerékpár útvonalak, ahol kiváló családi program bringára pattanni, mert nem nehéz távok - illusztrációForrás: Shutterstock/ Soloviova Liudmyla

Travelo tipp: Az útvonal legérdekesebb látnivalója a sziráki Teleki–Degenfeld-kastély kertje. A játékos stílusú, 18. századi barokk épületet hatalmas őspark veszi körül. Ma szállodaként várja a vendégeket. Az út további részén is akadnak látnivalók: Béren az 1764-ben épült, kápolnává átalakított patakmalom miatt érdemes megállni, Bujákon pedig a Kálváriát és a várromot nézheted meg.

Nordic walking: programok a Pilisben

Aki már megismerkedett ezzel az észak-európai eredetű, számos jótékony egészségügyi hatással bíró sporttal, az remek útvonalakat talál hozzá a Pilisben. Jó kiindulópont lehet Pilisszántó, ahonnan rövid, 1 km-es túrát is tehetsz a Boldogasszony-kápolnához vezető csillagösvényen, vagy akár egy 13 km-es körtúrának is nekivághatsz a Szent László kúpja, a Boldog Özséb-kilátó, a Leány- és Legény-barlang és a Boldogasszony-kápolna érintésével.

nordic walkingForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

Travelo tipp: Akinek még újdonság ez a bármilyen életkorban elkezdhető és egész évben űzhető sportág, az szakértő vezetésével, edzéseken és szervezett túrákon ismerkedhet meg vele.

Különösen a helyes bothasználatra ajánlatos odafigyelni! Időpontokért, aktuális információkért érdemes figyelni az ehhez kapcsolódó oldalakat!

 A következő videóban megmutatjuk, mi is az a nordic walking:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek