Idén kimaradt a nyaralás? Akkor itt van pár közeli, expressz vakáció Magyarországon!

Ne bánkódj, ha idén neked is le kellett mondanod a nyaralásról: szerencsére rengeteg olyan gyönyörű hely akad Magyarországon, ahol egy hétvége során kiszakadhatsz a mindennapokból, és pótolhatod vele a hosszabb utazást. Ezek közül ajánlunk néhányat.

Idén kimaradt a nyaralás? Akkor itt van pár közeli, expressz vakáció Magyarországon!Forrás: Fjällräven Vándortúra

Nem baj, ha idén kimaradt a nyaralás, mutatunk pár közeli, expressz vakáció lehetőséget Magyarországon!

Ha néhány órára belefeledkeznél egy elvarázsolt világba

Tatáról mindenki tudja, mennyi szépséggel hívogat, de van egy olyan zuga, amellyel csak az utóbbi években ismerkedhettünk meg. Pedig mindig is ott volt a Fényes fürdő mellett, csak éppen nem a jelenlegi állapotában! Miután a környéken megszűnt a bányászati tevékenység, a terület kiapadt karsztforrásai újra feltörtek, vizük pedig különleges flórának és faunának biztosít ideális élőhelyet. Itt hozták létre a Tatai Fényes Tanösvényt, ahol cölöpsétányon barangolhatsz a vízben álló fák között és figyelheted a vizes környezetet élvező madarakat. Az útvonalon kilátót, függőhidat és fotólest is találsz, a 18 állomáson pedig táblákról tájékozódhatsz az élővilágról. Az ösvény végén egy kisebb, tündérrózsás vár, amelyen kötéllel húzható csónakon kelhetsz át.

Tatai Fényes TanösvényForrás: Tatai Fényes Tanösvény/Facebook

 

  • Nyitva: mindennap 9–19 óra.
  • Belépő: nyáron felnőtteknek 2200 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1700 Ft.

Ha a Balatonon töltenél el egy napot

A szokásos strandolás helyett valami máshoz lenne kedved? Csodálhatod kissé távolabbról is a tó panorámáját! Nem is találhatnál ehhez jobb helyszínt, mint a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászatot, ahol öt világtáj növényei, többek között óriási fenyők, cédrusok és ciprusok között sétálhatsz. A négynemzedéknyi múltra visszatekintő családi arborétumban minden korosztály talál magának szórakozást: játszótér, növényáruda, kilátó, bor- és szörpkóstoló vár a látogatókra, a nyár folyamán pedig különleges programokat is szerveznek.

Folly Arborétum, BadacsonyörsForrás: Folly Arborétum

 

  • Nyitva: mindennap 10-21
  • Belépő: felnőtteknek 3600 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 2700 Ft, családi jegy 9900 Ft.

Ha egy teljes hétvégére keresel programot

Szarvason egy percig sem fogsz unatkozni, még akkor sem, ha az egész víkendet itt töltöd! A Körös-parti város ideális a mininyaralásra: aki vízre vágyik, séta- vagy sárkányhajóról csodálhatja a folyót és partjait, de fürdőzhet is a fövenystrandon vagy a Szent Klára Gyógyfürdőben. A nyári melegben az arborétum fáinak lombkoronái alatt is kereshetsz enyhet adó menedéket, ha pedig éppen nincs kánikula, remek program lehet a család apraja-nagyjának a Körösvölgyi Állatpark lakóival való ismerkedés, a Sárarany Szalmaporta felfedezése vagy a Mini Magyarország interaktív makettpark, ahol hazánk nevezetességeinek kicsinyített másai sorakoznak.

Estére a Vízi Színház előadásait ajánljuk, a nyári szezonban mindennap adnak műsort, amelyeknek a Holt-Körös szolgáltatja a díszletet. A színház közelében igazi érdekességre lelhet: keresd meg a mögötte található hatalmas mocsárciprusokat, s meglátod, fantasztikus látványban lesz részed!

Szarvasi Vízi SzínházForrás: Körös-Menti Turisztikai és Kulturális Egyesület

 Szarvason az egyik legjobb program a Mini Magyarország megtekintése:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek