Különleges állatparkok Magyarországon: Ezeken a helyeken kerülhetsz a legközelebb az állatokhoz

A hagyományos állatkertek mellett egyre többféle helyszínen kerülhetünk közelebb az élővilág ismerős és egzotikus képviselőihez. Különleges állatparkok Magyarországon is vannak, ezek közül ajánlunk néhányat; bármelyik remek családi program lehet a szünidő utolsó napjaiban vagy egy szeptemberi hétvégén.

Különleges állatparkok Magyarországon: Ezeken a helyeken kerülhetsz a legközelebb az állatokhoz - illusztrációForrás: AFP/Anadolu/Ercin Erturk

Petesmalmi Vidrapark

A Somogy megyei park olyan látnivalót kínál, amelynek Magyarországon nincs párja, sőt egész Európában is ritkaságnak számít. A Duna és a Dráva között erdei tavak rendszere húzódik, amely ideális élőhelyet biztosít a vidráknak. A parkba többnyire mentett állatok kerülnek, és amelyik valamilyen okból nem engedhető vissza a szabadba, az a látogatók örömére állandó lakóvá válik. Naponta négy alkalommal látványetetést tartanak a gondozók. Az éles szemű látogatók a menyétféle ragadozón kívül számos vízi madarat is megfigyelhetnek a területen.

  • Nyitva: hétfő és szerda kivételével mindennap 10-től 16:30-ig.
  • Belépő: Gyermek és nyugdíjas belépő 1000 Ft, Felnőtt 1500 Ft, Családi jegy 2 felnőtt, max 3 gyermek, 12 éves kor alatt 3000 Ft
Itt új esélyt kaphatnak a vidrák, ezért is fontos, hogy fenn tudjon maradni a VidraparkForrás: Petesmalmi Vidrapark/Facebook

Mini Zoo Komló

A családias, barátságos park alapelve, hogy csak olyan állatoknak ad otthont, amelyeknek ideális körülményeket tud biztosítani. Sok mentett állatot is befogadnak, békében él itt egymás közelében kaméleon és sün, őz és bagoly, kenguru és róka.

  • Nyitva: mindennap 10-től 18 óráig.
  • Belépő: felnőtteknek 2400 Ft, gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak 2100 Ft, családi jegy 7500 Ft.

Bella Állatpark, Siófok

A látogatók barátkozhatnak szurikátákkal, lámákkal, zebukkal, emukkal, struccokkal, kengurukkal, illetve szamarakkal, cicákkal, border collie kutyákkal és más háziállatokkal is. Ezenkívül megcsodálhatják a dísztón úszó fekete hattyúkat és a vízben lubickoló halakat, tevegelhetnek, kipróbálhatják a séta- vagy pónilovaglást, sőt akár a buborékfocit is.

  • Nyitva: nyáron mindennap 9.30-tól 18.30-ig, szeptember 1-től, keddtől vasárnapig, 9:30-tól 18:30-ig
  • Belépő: Gyerek 2500,-Ft,  Felnőtt 3000,-Ft, , Diák, nyugdíjas 2800,-Ft, Családi jegy (2 szülő + 2 gyermek) 9500,-Ft

RoBirtok Élményközpont, Kosd

Itt nem a rács vagy a korlát másik oldaláról lehet farkasszemet nézni az állatokkal. A kisebbek ölbe kaphatják a nyuszikat, a nagyobbak sétáltathatják az alpakákat és a dámszarvasokat, és persze a bárányok sem maradhatnak simogatás nélkül. A bevállalósok kivehetik a részüket az istállók, kifutók takarításából, ki lehet próbálni a tehénfejést, és meg lehet etetni a disznókat, a szarvasokat, a muflonokat és az ormányos medvéket.

  • Nyitva: 2024. március 23. és október 20. között szombat- vasárnap látogatható, 9:30 – 16:30 között. Online bejelentkezés minden esetben szükséges.
  • Belépő: Felnőtteknek 3100 Ft, gyermekeknek 2500 Ft

Balatoni Madárkert

A díszmadár- és kisállatpark nem állatkert, hanem tenyészet. Tulajdonosai, akik önerőből építették a létesítményt, a számos érdekes díszmadárfajtával – többek között sárgatorkú frankolinnal, tyúklúddal és gyémántfácánnal – a madártartás kultúráját szeretnék megismertetni a látogatókkal.

  • Látogatni csak előzetes bejelentkezéssel lehetséges.
  • Árak: teljesárú 2.750Ft, nyugdíjas, diák és pedagógus jegy 2.300Ft, gyermek 18 évig (2év alatt ingyenes) 1.900Ft, családi jegy 2+2 fő 7.500Ft
Balatoni MadárkertForrás: Balatoni Madárkert/Facebook

Travelo tippek

– Az állatokat csak ott és úgy etesd, simogasd, ahol és ahogy erre az állatkert a saját szabályai szerint lehetőséget ad.

– Ha teheted, és a nyitva tartás is megengedi, érkezz hétköznap, akkor kevesebb látogatóra lehet számítani.

Állatkerti látogatásra ideális lehet egy borús nap is. Kánikulában igyekezz elkerülni a déli órákat, inkább kora délelőttre vagy délutánra időzítsd ezt a programot.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek