Szuper nyaralóhelyek Magyarországon a szezon végén

Lassan itt a nyár vége és az üdülési szezon is lezárul. Viszont ez egy remek lehetőség, hogy kihasználjuk a utolsó szép napokat és pihenjünk egy kicsit. Mutatunk öt szuper nyaralóhelyet Magyarországon a kései üdülők számára a szezon végén.

Szuper nyaralóhelyek Magyarországon a szezon végén - Pécs kiváló választás lehetForrás: Shutterstock/ berni0004/

Lenyűgöző nyaralóhelyek Magyarországon a szezon végén

Pár nap és a nyár hivatalosan is lezárul, viszont az időjárási előrejelzések szerint még szeptemberben is kellemes idő lesz egy kis kikapcsolódáshoz. Összegyűjtöttük pár szuper lehetőséget a szeptemberi nyaraláshoz az utószezonban.

Irány a legmagasabb csúcs!

Az idő pont megfelelő a családi kirándulásokhoz, hiszen nincs már nagy hőség és a hideg is messze van még. A néhány napos pihenéshez remek hely a Mátra, ami megannyi látnivalót tartogat. Meghódíthatjuk Magyarország legmagasabb pontját, a Kékes-tetőt, és a legmagasabb pontján fekvő települést, Mátraszentimrét is. A vadregényes erdő, a csodás panoráma és a romantikus erdei utak a család minden tagjának élmény lesz.

Mivel a környék nagyon jól megközelíthető autóbusszal is, a kocsi nélkül utazóknak is kiváló célpont. A közeli Sástónál találjuk hazánk egyik legnagyobb kalandparkját, a máig töretlen népszerűségnek örvendő Oxygen Adrenalin Parkot. Emellett kihagyhatatlan még az Ilona-völgyi túra, ahol Magyarország legnagyobb vízesése kápráztat el minket.

A Kékes-tető a Mátrában szeptemberben is csodás kirándulóhelyForrás: Shutterstock/Kisko Aniko

A Tisza-tó varázslatos környék

A Tisza-tó környéke akkor is remek kikapcsolódást nyújt, ha nem strandolni megyünk oda. A környéken többféle tanösvény várja a kirándulókat, melyeken megnézhetjük a nádast, a lápos vidékeket, de a halászattal, vadászattal is megismerkedhetünk. Emellett sportolási lehetőséget is találunk és – ha a vízállás megengedi – hajós programok közül is válogathatunk.

A tó fővárosában, Tiszafüreden múzeumok és templomok adnak látnivalót, a bőrműves alkotóházban pedig népi iparművészeti tárgyakat és az íjászathoz szükséges eszközöket is készíthetünk. A Tisza-tavi Ökocentrumban a hely természeti értékeit és őshonos állatait nézhetjük meg.

A Kérész Öko-és Aktív Turisztikai Központ több korosztály számára is izgalmas programokat tartogatForrás: Kérész Központ Facebook oldala

Wellness kényeztetés

Mielőtt még elkezdődne az iskola, illetve az őszi hónapok, frissítsük fel testünket és lelkünket egy kiadós pihenéssel. Magyarországon számtalan kiváló wellness és termálközpont közül válogathatunk. A szezon végéhez közeledve kifoghatunk árban is kiváló ajánlatokat. Az idősebbek számára sok orvos ajánlja a gyógyvizes kezelést, amit érdemes ebben az időpontban lefoglalni, hiszen így sokat spórolhatunk.

Kiváló úti cél lehet Sárvár vagy Hévíz, ahol legjobb hazai wellnessközpontok vannak, illetve ezen kívül még egyéb programok és látnivalók. Ha Sárváron járunk, akkor a kiadós fürdőzés után a gyerekekkel felfedezhetjük a helyi kalandparkot is. Hévíz városa pedig az egyik leghangulatosabb sétányokkal és parkokkal büszkélkedhet.

Éjszakai fürdőzést is csinálhatunk HévízenForrás: Shutterstock/Andras_Csontos

Gyerekek nélkül az Etyeki borvidéken

Az iskolakezdés napjától a szülők élete egy kicsit felfordul, ezért nem baj, ha pár napig csak a felnőttek élvezik egymás társaságát. Hazánkban számtalan gyönyörű borvidék van, ahol kikapcsolódhatnak, az egyik leghíresebb Etyek. A helyi borászok minden évben megszervezik az Etyeki Pikniket, ami nagy népszerűségnek örvend.

De Etyek a gyönyörű kirándulóhelyeiről is ismert. Érdemes elindulni a Magyar-kúttól a Kálvária-domb irányában, ahol a Szent Vendel szobor, a három kereszt és a mozaikkal kirakott stációk nyújtanak meghitt látványt a falu szívében.

Etyeken nemcsak kirándulhatunk, hanem finom borokat és pezsgőket is kóstolhatunkForrás: Facebook/Pezsgőkonferencia

Városból a vadonba - Irány Pécs!

A nagyváros kényelmére, de egy kis vadregényes kirándulásra is vágyik? Utazzon Pécsre! Ha bejártuk a történelmi emlékeiről híres város különlegességeit, elindulhatunk a Mecsek lankáin, melyek igazán festői tájakra visznek. Megnézhetjük a Flóra-pihenőt, ami egy 1893-ban terméskőből épült kilátó. A fák között akár piknikezhetünk is, hiszen fából készült asztalok és padok várják a kirándulókat.

Ezután megnézhetjük az állatkertet is, ami ugyan nem nagy, akár két óra alatt is bejárható, de igazán különleges környezetben van, hazánkban ez az egyetlen, ami hegyvidéken épült. 

A TV-Torony Pécs egyik látványosságaForrás: Shutterstock/ feelthedrone

 

 Nézd meg Pécs legszebb létnivalóit az alábbi videóban:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek