Pécs látnivalói és a mediterrán hangulat mindig elvarázsolnak

Ha nyár végén, ősz elején szeretnél mediterrán hangulatban feltöltődni, könnyen megteheted anélkül, hogy kitennéd a lábad az országból. Elég Pécsre utaznod érte – a baranyai városban már néhány óra is felér egy rövid vakációval. Fedezzük fel együtt Pécs látnivalóit!

Pécs látnivalói mindig elvarázsolnakForrás: Shutterstock/Timmy.Tran photo

Kezdd a magasban Pécs látnivalóinak felfedezését

Mielőtt belevetnéd magad a belvárosi nyüzsgésbe, ismerkedj felülről Péccsel! Mi sem egyszerűbb ennél, hiszen a város felett, a Misina-tetőn áll Magyarország legmagasabb épülete. A 197 m magas tv-torony kilátóként is üzemel: tetejéről egyik oldalon a Mecsek erdővel borított hegyein pihentetheted a szemed, a másik oldalon pedig, mint egy maketten, azonosíthatod Pécs nevezetes pontjait, például a dómot, a dzsámit és a Király utcát. Ha megéheztél, a torony tetején üzemelő étterem finomságait kóstolgatva csodálhatod tovább a kilátást.

Travelo tipp:A kilátóba lifttel és a lépcsőn is feljuthatsz. Felfelé csak az igazán fitteknek ajánljuk a több mint 500 fok megmászását, és lefelé is csak annak, aki nem tart attól, hogy a hosszan tartó lépcsőzés közben eluralkodik rajta a bezártságérzés.

Pécs látnivalói közé tartozik a TV-Torony isForrás: Shutterstock/ feelthedrone

Rozmaring Pécs főterén

Korzózás, színes forgatag, hívogató fagyizók, gyönyörű növények – a mediterrán nyaralás elmaradhatatlan hozzávalóit Pécsen is megtalálod, ha végigsétálsz a Király utcán, egészen a Széchenyi térig, amely mára teljesen a gyalogosoké lett. A járműforgalomtól megszabadított tér alsó részén egy hatalmas ágyásban idén nyáron többek között mángold, rozmaringbokrok és más fűszernövények nyílnak – remek fotótéma, háttérben a dzsámival.

Ha kissé nyugalmasabb környezetre vágysz, sétálj tovább a székesegyház felé! Útközben a Janus Pannonius utcában látni fogod a csaknem megtelt régi lakatfalat, majd a Sétateret elérve annak modern testvérét, amelyen még bőven akad hely a szerelmesek mementóinak.

Pécs kétségtelenül az egyik leghangulatosabb magyar városForrás: Shutterstock/ berni0004/

Tudtad?

Pécs talán az egyetlen város, ahol egy Széchenyi Istvánról elnevezett téren Hunyadi János lovas szobra áll. Ám a pécsieket ez nem zavarja: egyik kedvenc találkozóhelyük a városban éppen a ló farkánál, azaz a szobor alatt van. Az alkotást úgy helyezték el, hogy minden utcából látható legyen, ami befut a térre. Az utóbbi években Pécs más fontos köztéri szobraival együtt Hunyadi János emlékműve is Mikulás-sapkát kap a fejére december 6-án, egy titokzatos kommandónak köszönhetően.

3 program gyerekekkel Pécsen

Tettye játszótér: A belvárostól északkeletre elhelyezkedő parkban rengeteg különféle hinta, csúszda és mászóka várja a család ifjabb tagjait – készüljön úgy, hogy ez a program akár több órásra is elnyúlhat! Minden korosztálynak izgalmas élmény a szintén a parkban található, vezetéssel látogatható tettyei mésztufabarlang.

Bóbita Bábszínház: Már csak a helyszín miatt is megéri felkeresni a Zsolnay Kulturális Negyedben otthonra talált bábszínházat, ahol még a legkisebbekre is gondolnak. 

Pécsi Pagony: A népszerű mesekönyv üzletlánc Széchenyi tér 2. alatt található boltjába érdemes betérni, hogy az ifjúság a könyvek, társasok, kirakók közül választhasson magának pécsi szuvenírt.

Travelo tipp: Augusztus 23-tól 25-ig rendezik meg a Zsolnay Kulturális Negyedben a Szamárfül Fesztivált, ahol többek között Lázár Ervin-mesekiállítás és más tárlatok, koncertek, családi foglalkozások és bábelőadások szórakoztatják a gyerekeket.

Addig is fedezd fel Pécs látnivalóit Kovács Ramóna vloggerrel:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek