Fotók: Ilyen volt a Debreceni Virágkarnevál

Augusztus 20-án, folytatódott a szép hagyomány, és immár 58. alkalommal rendezték meg a Debreceni Virágkarnevált. A 12 látványos virágkocsi mellett rekordszámú, 2000 felvonuló varázsolta el az érdeklődőket.

A Debreceni Virágkarnevál idén is nagyon látványos voltForrás: Czinege Melinda/haon.hu

A Debreceni Virágkarnevál idén még nagyobb rendezvénnyé duzzadt.  Az impozáns virágkocsikat rekordlétszámú, 2000 felvonuló kísérte.

A Magyar Postának is volt virágkocsija a Debreceni VirágkarneválonForrás: Czinege Melinda/haon.hu

A menetben fellépett 7 zenekar, és 10 külföldi csoport Spanyolországból, Franciaországból, Olaszországból, Mexikóból, Németországból, Georgiából, Bulgáriából, Szenegálból, és Törökországból, valamint egy együttes több mint 250 dobossal Brazíliából.

12 látványos virágkocsi halad el Debrecen utcáinForrás: Czinege Melinda/haon.hu

A felvonulás leglátványosabb eleme, egy óriási sárkány volt, amely táncosok és akrobaták kíséretében Nizzából érkezett, 13 méter magasra tud felágaskodni és kitárni a szárnyait.

Tündérek viszik a leveleketForrás: Czinege Melinda/haon.hu

Reggel már a Petőfi téren gyülekeztek a Debreceni Virágkarnevál kocsijai és a fellépői, hogy aztán a hivatalos indulás után bejárják az alábbi útvonalat: Piac utca – Kossuth tér – Hatvan utca – Bethlen utca – Egyetem sugárút, végül pedig a Nagyerdei körúton halad végig a karneváli forgatag.

Nagy sikert arattak a virágokból készült pandákForrás: Czinege Melinda/haon.hu
Minden évben elkészítik a Szent Koronát és az országalmátForrás: Czinege Melinda/haon.hu

Leánykérés is volt a Debreceni Virágkarneválon

Az ünnepi menetet az Egyetem sugárútnál egy pillanatra megszakították és kihívták Zilahy Vandát, a debreceni Feeling Mazsorett és Táncegyesület egyik felkészítő tanárát, akit a párja, Áron lepett meg a nagy kérdéssel: Tudod, hogy mennyire szeretlek, sokkal fontosabb vagy mint az életem, és lenne egyetlen egy kérdésem. Hozzám jössz feleségül?A válasz természetesen igen volt, amelyet a közönség tapsviharral és üdvrivalgással fogadott - írja a haon.hu. 

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek