Ezek a programok várnak rád augusztus 20-án vidéken!

Már korábban írtunk a budapesti augusztus 20-i programokról, de az ország többi részén is izgalmas eseményekkel ünnepelhetjük Szent István napját. Az alábbiakban összegyűjtöttük, milyen vidéki rendezvények várnak rád 2024-ben ezen a jeles napon.

Mutatjuk milyen programok várnak rád augusztus 20-án vidéken - illusztrációForrás: TriLiteFotoStudio/Porcio Norbert/Debreceni Virágkarnevál Facebook

Székesfehérvár - Királyi Napok 

Székesfehérvár hagyományosan gazdag programkínálattal ünnepli az államalapítást a Királyi Napok keretében augusztus 11-20-ig. A város központjában korabeli hangulatot idéző eseményekkel találkozhatsz, mint a Koronázási Ünnepi Játékok és a Lovagok Napja, melyek középkori bemutatókkal, lovagi tornákkal és kézműves vásárokkal várnak. Este pedig egy csodálatos, látványos tűzijáték koronázza meg a napot. Részletesen ide kattintva olvashatsz a jobbnál jobb programokról!

Debrecen - Virágkarnevál

Debrecenben az augusztus 20-i ünnepségek középpontjában a híres Virágkarnevál áll. Ez az ország egyik leglátványosabb eseménye, amely minden évben több tízezer látogatót vonz. A virágkocsikból és díszes felvonulókból álló menet nemcsak a látvány miatt különleges, hanem a szimbolikája miatt is, hiszen a virágokkal feldíszített kocsik az élet szépségeit és az államalapítás ünnepét jelenítik meg. A karneváli menetet kulturális programok, kiállítások és szabadtéri koncertek kísérik, melyeken hazai és nemzetközi előadók is fellépnek. A nap végén egy nagyszabású tűzijáték zárja a programokat, amelyet a főtérről élvezhetsz!

Győr - Családi Ünnepség a Szentlélek téren

Győrben az augusztus 20-i ünnepségek központi helyszíne a Szentlélek tér, ahol egész napos programokkal várják a családokat és a város lakóit. A rendezvény kiemelt fellépői között találjuk Molnár Tamást és az ország egyik legismertebb szatirikus zenekarát, az Irigy Hónaljmirigyet. A nap folyamán kézműves vásárok, gasztronómiai standok és vidámpark színesítik a kínálatot, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt találnak maguknak kikapcsolódási lehetőséget. Az eseményt a késő esti tűzijáték zárja, amely látványos búcsút int a napnak, és méltó módon koronázza meg Szent István ünnepét. 

Győr, Virágos MagyaroszágForrás: Facebook/Virágos Magyarország

Szolnok - Fáklyás Felvonulás a Tiszán

Szolnok különleges, hagyományőrző programokkal ünnepli augusztus 20-át. A nap már reggel elkezdődik, amikor a helyi pékek reggel 8 órakor meggyúrják az ünnepi kenyeret, amelyet később megszentelnek és felvágnak. A programok azonban nem érnek véget ezzel. Szolnok egyik legnépszerűbb attrakciója az immár hagyományos gumikacsa verseny, amely a Tiszán zajlik. Ez a vidám és látványos verseny minden korosztálynak szórakozást nyújt, az tuti!

A nap fénypontja pedig a fáklyás felvonulás a Tiszán, ahol a fáklyákkal kivilágított csónakok lassan haladnak a folyón, különleges hangulatot teremtve a nyári estében. Az eseményt koncertek, utcabál és kézműves vásár kíséri, amely egész napos szórakozást kínál a látogatóknak. Az estét pedig itt is egy látványos tűzijáték zárja.

Hévíz - Gasztronómia és Borünnep

Hévíz a gyógyfürdőiről híres, de augusztus 20-án a Borünnep és a gasztronómiai élvezetek kerülnek a középpontba. Az esemény során neves borászok mutatják be legfinomabb boraikat, míg a gasztronómiai standokon különleges ételeket kóstolhatnak a látogatók. A borünnepet zenei programok kísérik, augusztus 20-án például a Happy Dixieland Band ad koncertet. A kézműves vásárok és gyerekprogramok pedig a családoknak is tartalmas kikapcsolódást kínálnak.

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek