Top 5 látnivaló Nyíregyházán, amikért megéri utazni

Nyíregyháza egy pezsgő város, tele kulturális és történelmi érdekességekkel, valamint szórakoztató programokkal. Látogatása során megismerkedhetünk a város gazdag történelmével, élvezhetjük természeti szépségeit, és részt vehetünk változatos programokban. Összegyűjtöttük Nyíregyháza látnivalóit, amelyeket semmiképp sem szabad kihagyni, ha a városba látogatunk.

Nyíregyházi Állatpark (Sóstó Zoo)

A Nyíregyházi Állatpark, más néven Sóstó Zoo, az ország egyik legkiemelkedőbb állatkertje, ahol egyedülálló élmények várnak minden korosztályt. A park területe körülbelül 30 hektár, ahol több mint 5000 állatfaj él. Az állatkert egyik különlegessége a Zöld Piramis, amely a trópusi esőerdő világát hozza közel a látogatókhoz. Az állatok élőhelyeiket hűen tükröző környezetben élnek, így a látogatók közelebbről megismerhetik természetes életmódjukat.

Az állatpark célja nemcsak a szórakoztatás, hanem az oktatás és a természetvédelem is. Rendszeresen szerveznek tematikus napokat, ahol különböző programokkal várják a látogatókat. A parkban található játszótér, mini állatsimogató, és számos étkezési lehetőség is, így egész napos programként is kiváló választás lehet.

  • Nyitvatartás: Az állatpark minden nap 9:00 és 18:00 óra között tart nyitva, azonban a nyitvatartás szezonálisan változhat, ezért érdemes előre ellenőrizni a hivatalos weboldalon.
  • Belépőjegy árak: A felnőtt jegy ára 7500 Ft, a gyerek, diák és nyugdíjas jegy pedig 5200 Ft. Családi jegyek is elérhetők kedvezményes áron.
Top 5 látnivaló Nyíregyházán: játszadozó oroszlánok a Nyíregyházi Állatparkban.Forrás: Nyíregyházi Állatpark

 Sóstói Múzeumfalu

A Sóstói Múzeumfalu egy igazi időutazásra invitálja a látogatókat, ahol megismerkedhetnek a magyar falusi élet hagyományaival és történetével. Az ország második legnagyobb szabadtéri néprajzi múzeumaként, a Múzeumfalu bemutatja a XIX. századi és XX. század eleji magyar falusi életet. A látogatók megtekinthetik a korhűen berendezett házakat, műhelyeket, istállókat, és bepillantást nyerhetnek a régi mesterségekbe is.

A múzeum különleges programokkal várja a látogatókat, mint például hagyományőrző lakodalmak, kézműves foglalkozások, és tematikus rendezvények. Az állandó kiállítások mellett a múzeum számos időszakos kiállítást is szervez, így érdemes többször is visszatérni.

  • Nyitvatartás: Nyári időszakban (szeptember 30-ig) keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között
  • Belépőjegy árak: A felnőtt jegy ára 2000 Ft, a diák és nyugdíjas jegy pedig 1000 Ft. Családi jegyek is elérhetők.
A Sóstói Múzeumfalu egy részleteForrás: Facebook

 Aquarius Élmény- és Parkfürdő

Az Aquarius Élmény- és Parkfürdő a Sóstógyógyfürdő részeként működik, a nyíregyházi lakosok és turisták körében egyaránt népszerű. A fürdőkomplexum különböző élménymedencékkel, csúszdákkal, és gyógyvizes medencékkel várja a látogatókat. A fedett és szabadtéri medencék minden évszakban lehetőséget biztosítanak a kikapcsolódásra.

Az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben a család minden tagja megtalálhatja a neki tetsző ideális programot. A gyerekek számára külön gyermekvilág van kialakítva, ahol biztonságos környezetben játszhatnak. A felnőttek számos relaxáló szolgáltatást, mint például pezsgőfürdőt, szaunát, és különböző masszázsokat vehetnek igénybe, hogy kipihenjék a fáradalmaikat. A komplexum egész évben nyitva tart, és különféle eseményeknek is otthont ad.

  • Nyitvatartás: Minden nap 9:00 és 20:00 óra között 
  • Belépőjegy árak: Többféle belépőjegy közül választhattok, amiket ide kattintva érhettek el
Aquarius NyíregyházaForrás: Facebook/Aquarius Nyíregyháza

Görögkatolikus Múzeum

A Görögkatolikus Múzeum Nyíregyháza Kulturális Negyedében található, és egyedülálló gyűjteménye révén méltán vált a város egyik kiemelkedő kulturális központjává. Az intézmény a görögkatolikus egyház történelmét és kultúráját mutatja be lenyűgöző ikonok, faragványok és liturgikus tárgyak segítségével. A kiállítás különlegessége, hogy interaktív elemekkel, például virtuális túrákkal és érintőképernyős kijelzőkkel teszi még érdekesebbé a látogatást.

Az állandó kiállítások mellett időszakos tárlatok és rendezvények is várják az érdeklődőket, így mindig van új látnivaló.

A múzeum nyitvatartása keddtől szombatig: 10:00-17:00
A belépődíj felnőtteknek 1800 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 900 Ft 

Sóstói-erdő

A Sóstói-erdő, Nyíregyháza egyik legnagyobb zöldterülete tökéletes helyszín a természet szerelmeseinek. A város szélén található erdő ideális hely a kirándulásokra, piknikezésre, és sportolásra. A helyszínen számos jól karbantartott ösvény és tanösvény található, amelyeken végigsétálva megismerhetjük a helyi növény- és állatvilágot.

A Sóstói-erdőben található egy kondipark és egy erdei tornapálya, ahol a látogatók szabadon sportolhatnak. A kerékpárutak és sétányok kiváló lehetőséget nyújtanak a családi kirándulásokhoz és biciklitúrákhoz. Az erdő különlegessége a Kneipp-féle hidroterápiás sétány, amelyen mezítláb kell végigsétálni, hogy érezzük a pozitív hatásait. 

Sóstói erdőForrás: https://nyiregyhaza.info.hu/

 Forrás: nyiregyhaza.info.hu

Ha még nem jártál a Nyíregyházi Állatparkban, nézz bele az alábbi videóba:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek