Lupa Beach: Ahol életre kel a sport

A festői Dunakanyarban fekvő Lupa Beach nem véletlenül évek óta az egyik legfelkapottabb természetes vizű strand. Családok és baráti társaságok lelnek enyhülést a kánikulában a homokos parton és a hűs vízben. Azonban a Lupa Beach többet is kínál ennél: évek óta otthont ad a különböző kiemelt sporteseményeknek és az amatőr beachsportoknak vízen és vízparton egyaránt. Mutatjuk milyen sportbajnokságokat rendeznek a közeljövőben.

A Lupa Beach és a sport összeforrtakForrás: The Lounge • Lupa Beach Facebook oldala

Augusztus 9. és 11. között például a LupaWake, a régió legnagyobb wakeboard centruma ad otthont a XXVI. Magyar Wakeboard és Wakeskate Bajnokságnak. A hivatalos edzések péntek délután indulnak, majd szombaton és vasárnap tucatnyi kategóriában indul a verseny, aminek vasárnap délutánra várható az eredményhirdetése. A részletekről az esemény Facebook oldalán tudhatsz meg többet.

Immár 8. éve rendezik meg a Lupa profi strandsport pályáin a strandröplabda országos bajnokság döntőit. A június és július során Csopakon, Tatán és Csepelen tartott fordulók után, nemenként a 16 legjobb páros részvételével érkezik a finálé a Lupa Beach-re augusztus 16. és 18. között.

A CrossFit egy önálló, saját rendszer által meghatározott fitnesz irányzat, amely az ezredfordulótól kezdte meghódítani az egész világot. A Lupa már számos alkalommal adott helyt ennek a népszerű sportnak, most a Dunakanyar legmenőbb strandján rendezik Magyarország első nagyszabású CrossFit versenyét, a LuPalooza-t szeptember 7-én.

Szeptember végéig pedig számos amatőr és utánpótlás sportprogram várja még az érdeklődőket a Lupán, legyen az strandröpi, strandkézi, standfoci, strand vízilabda vagy éjszakai úszás.

Naprakész információkért látogass el a Lupa weboldalára. 

Az alábbi videóban pedig a Lupa Beach hangulatába leshetsz be:

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek