Videó: Mintha egy horrorfilm díszletei között járnánk – Pogány sámánfa lapul a Vértes mélyén

Torma Anita a barátaival kirándulni indult a Vértes mélyére, ahol a túravezetőjük egy olyan helyre vezette őket, ahol úgy érezték magukat, mintha egy horrorfilm díszletei között járnának. Egy modern sámánfa magasodott eléjük, amire különböző hátborzongató dolgokat aggattak.

Mintha egy horrorfilmbe csöppentek volna a kirándulók a Vértes mélyénForrás: Shutterstock/ Olena Zaskochenko

Anita és barátai egy tartalmas kikapcsolódást szerettek volna, ezért esett a választásuk a Vértes egyik túraútvonalára. Ám arra nem számítottak, hogy a kirándulásuk alatt ilyen hátborzongató élményekben lesz részük. A túravezetőjük ugyanis egy árnyas, félreeső helyre vezette őket az erdőben, mondván mutat nekik valami olyat, amit csak egy horrorfilmben láthattak addig.

Egy modern kori sámánfa előtt álltak, melynek göcsörtös ágait belepte a moha. A sámánnak sok dolga és kliense lehet elnézve a sok mindennel teletűzdelt fát: műanyag emberi, és valódi állati csontokat, koponyákat illesztett a fára, állati totemeket, gazdagságot hozó amuletteket, pénzérméket és felajánlásokat a pogány istenségeknek. De ami a koponyák mellett talán a legfélelmetesebb, hogy különféle személyek, főként nők fotói is felkerültek átszögelve a sámánfa ágaira - írja a borsonline.hu. 

"A csontok nem rémítettek meg, de az egyik ágon lányok fotóit pillantottam meg. Szögekkel volt az arcképük átszúrva, elég hátborzongató élmény volt!" - idézte fel a nő, aki felvételt is készített a sámánfáról, amit megosztott a TikTokon.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek