Komoly rendőri jelenlét a strandokon

A rendőrség felkészült a nyári időszakra, az esetleges bűncselekmények megelőzése érdekében intenzív rendőri jelenléttel őrzik a strandok és szabadvízi fürdőhelyek biztonságát - mondta el a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a Palatinus strandon tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Nekünk is vigyáznunk kell az értékeinkre - illusztrációForrás: Shutterstock/belizar


Rétvári Bence rámutatott: a rendőrség munkatársai naponta többször is megfordulnak a strandokon, és a vakáció idején az iskolaőrök is jelen vannak a nyári táborokban.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet az egyéni felelősségre is. Fontosnak nevezte, hogy a fürdőzők vegyék igénybe a strandokon, vízpartokon elhelyezett széfeket, és ne csak törölközővel takarják le az értékeiket. Hozzátette: otthon, a besurranó tolvajok elleni legjobb védekezés, ha az ajtókat és ablakokat mindig gondosan bezárjuk.

Azt kérjük mindenkitől, figyeljen oda, hová teszi az értékeit, hogy a nyaralás tényleg az önfeledt időtöltésről szóljon" – mondta az államtitkár, hozzátéve, hogy a rendőrség minden segítséget megad ehhez.

Varga Balázs rendőr alezredes alezredes megjegyezte: tapasztalataik szerint az emberek egyre tudatosabbak, és egyre kevésbé jellemző, hogy látható helyen hagyják az értékeiket.

Hangsúlyozta azt is: a balesetek elkerülése érdekében a tilos táblával jelölt vizekbe soha nem szabad bemenni, mert életveszélyes lehet még a jó úszók számára is. Tavaly 108 ember vesztette életét vízhez köthető fulladással, ebben az évben pedig 55 fő hunyt el ilyen szerencsétlenségben.

Makra László, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. jogi igazgatója közölte: a budapesti fürdőkben emelt létszámban vannak jelen a rendőrök a BRFK-val kötött megállapodásuk alapján, de a rendőrök munkáját külső őrző-védő társaság is kiegészíti.

A strandok és fürdők közösségi terein kamerarendszer működik, ugyanakkor a vendégek feladata is, hogy vigyázzanak az értékeikre.

A jogi igazgató arra kérte az embereket, hogy baleset vagy rosszullét esetén mindig kérjenek segítséget a strandok munkatársaitól.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek