Ezek a legfélelmetesebb elhagyatott helyek Magyarországon

Gondoltad, hogy Magyarország tele van félelmetes, elhagyatott helyekkel, amelyek úgy festenek, mintha egy horrorfilmbe csöppentünk volna? Elhagyatott iskola, diszkó, szállodák és kórház, némelyik olyan érintetlen, mintha egy időkapszula vagy másik dimenzió lenne, míg mások annyira rémisztőek, hogy garantáltan az egekbe szökik az adrenalin szinted. Fedezzük fel együtt a legfélelmetesebb helyeket Magyarországon. 

Az elhagyatott helyek lenyűgözőek, de félelmetesek is egyben - illusztrációForrás: Shutterstock/ Sopotnicki

Szálloda a Budai hegyekben, ahol mindent hátrahagytak

A tiktoker egy hideg téli reggelen surrant be az épületbe, hogy megmutassa nektek, hogy fest egy hajdan szebb napokat látott hotel. Az épület pincéjében óvóhely is működött, ahol még ott voltak az egykori vegyvédelmi felszerelések is. A kísérteties hangulat garantált!

 Elhagyatott retro diszkó

A valaha játékteremként is szolgált épület előtt egy öreg Dacia is állt, talán az egykori tulajdonosé? A rendszerváltás előtti feliratok még mindig olvashatók az időkapszulának is beillő diszkó falain. Nézz bele a magányos óriási térbe, amely rejt pár meglepetést.

 Vadászpanzió az erdő közepén

A szlovák hegység erdeiben megbúvó panzió szobái most is olyan állapotban vannak, mintha csak tegnap használták volna őket: a bevetett, puha paplanos és párnás ágyak szinte hívogatnak, hogy belefeküdj. Az alsó szinten viszont a magas páratartalom miatt az enyészet az úr. Mintha csak az ikonikus Ragyogás című filmben lennénk!

 Félelem és rettegés az elhagyatott kórházban

A videó készítője ebben az esetben sem köti a nézők orrára a pontos helyszínt, pedig a horrorfilmek kedvelői bizonyára szívesen bebarangolnák ezt az elhagyatott kórházat. Valóban olyan, mintha egy film díszletei között járnánk, lepukkant folyosók, orvosi eszközök mindenfelé és sötétség. Szinte várjuk, hogy előugorjanak a zombik vagy egy sorozatgyilkos.

 Kincseket rejtő iskolaépület

A 200 éve, eredetileg kastélynak épült létesítmény az 1930-as évektől lett oktatási intézmény, a 90-es évek elején viszont az elvándorlások miatt az iskola megszűnt és mindent hátrahagytak. Hátborzongató az omladozó épületet körbejárva belebotlani a régi gyermekjátékokba, könyvekbe, térképekbe, iskolapadokba és hangszerekbe. Nézd meg a videót, ha mered!

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek