Íme Eger kihagyhatatlan látnivalói

Szereted a bort, a történelmet, és a szűk utcákat? Akkor ez a cikk Neked szól! Elkalauzolunk téged Eger olyan látnivalóihoz, amit semmiképpen sem szabad kihagyni. Tarts velünk!

Egri vár

Tudjuk, hogy ez a legkézenfekvőbb és mindenki ismeri ezt a nevezetességet, de muszáj bemutatnunk, hiszen fontos részét képezi Egernek, ezért ha ott jársz, nem szabad kihagyni. Történelme nagyon régre nyúlik vissza, az egyik legismertebb esemény a város életében az 1552-es török ostrom, amikor Dobó István vezetésével a magyarok sikeresen megvédték a várat a túlerőben lévő török sereggel szemben. A vár területén található a Dobó István Vármúzeum, ahol a látogatók megismerhetik az ostrom történetét, valamint a középkori váréletet bemutató- és időszaki kiállításokat tekinthetnek meg. Ne hagyd ki a vár falairól látható lenyűgöző panorámát sem!

  • Nyitvatartás: Minden kiállítás máskor van nyitva, ezért ide kattintva tudhatjátok meg az adott nyitvatartást.
  • Jegyárak: felnőtt: 5000 Ft,- kedvezményes (6-26 és 62-70 év közöttieknek): 2000,- ezzel a belépővel megnézheted a kiállításokat és a múzeumot is.
Naplemente a várbanForrás: Egri vár / Facebook.com

Egri Bazilika

Az Egri Bazilika, Magyarország egyik legnagyobb katedrálisa, a klasszicista építészet remekműve. A templom belső tere lenyűgöző, különösen a hatalmas orgona és a gyönyörű freskók miatt. A bazilika tornyából csodálatos kilátás nyílik a városra és a környező hegyekre. Érdemes vezetett túrán részt venni, hogy többet megtudhass az épület történetéről és művészeti értékeiről.

  • Nyitvatartás: hétköznap 8.30 - 18.00 , vasárnap 13.00 - 18.00
  • Jegyárak: adományokat lehet bedobni a perselybe, felnőttektől 300 forintot kérnek, a nyugdíjasoktól 100 forintot.
Eger, A római katolikus főszékesegyház, másik nevén az egri bazilikaForrás: MTI/Jászai Csaba

Minaret

Az Egri minaret a török hódoltság egyik legjelentősebb emléke Magyarországon. A 40 méter magas építmény tetejére 98 keskeny lépcsőfok vezet fel, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik a városra - de vigyázat, tériszonyosoknak nem ajánljuk. A minaret a 17. század elején épült, és egykor a dzsámi részét képezte, melyet a törökök építettek.

  • Nyitvatartás: itt is változatos, ezért ide kattintva éritek el a pontos időpontokat.
  • Jegyárak: 800 Ft,-/fő
Egri minaretForrás: MTI/Komka Péter

Szépasszony-völgy

Mint ahogy írtuk a bevezetőnkben, Eger nemcsak a történelmi látnivalóiról híres, hanem kiváló borairól is. A Szépasszony-völgyben található pincészetekben megkóstolhatod a híres egri borokat, mint például az Egri Bikavért és az Egri Csillagot. A völgy ideális helyszín kellemes sétára és piknikre is, ahol a borkóstolás mellett élvezhetjük a gyönyörű természeti környezetet, és persze az ételeket is.

Az egri Szépasszony-völgy híres pincesoraForrás: Travel notes

Varázstorony - Csillagvizsgáló és Tudományos Élményközpont

A Varázstorony egy interaktív tudományos múzeum, amely különösen a gyermekes családok számára lehet érdekes. Az épület tetején található csillagvizsgáló és a Camera Obscura, amely Magyarországon egyedülálló, és különleges perspektívából mutatja be a várost. A múzeumban számos tudományos kísérletet és bemutatót láthatunk, amelyek szórakoztató módon ismertetik meg a látogatókat a fizika és a csillagászat rejtelmeivel.

  • Nyitvatartás: májustól szeptemberig minden nap 10:00-18:00-ig, a további nyitvatartásokat ide kattintva éred el
  • Jegyárak: az alap programra a felnőtt: 3600 Ft,- a kedvezményes 1800 Ft,- 
egri Csillagvizsgáló és Tudományos ÉlményközpontForrás: visiteger.com

 

(Forrás: egrivar.hu, eger-bazilika.plebania.hu, minareteger.hu, egricsillagvizsgalo.hu, visiteger.com)

Fedezd fel Egert Gyetván Csaba vloggerrel:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek