Videó: Filmbe illő kukorica-labirintus épült Csongrád-Csanád vármegyében

A kukorica gyermekei című Stephen King regényből készült filmadaptációban érezhetjük magunkat, ha ellátogatunk a Csongrád-Csanád vármegyei Kiszombor határában álló, négy és fél hektáros kukoricatáblában kialakított labirintusba. Az öt kilométeres útvesztő bejáratától egy óra eljutni a kijáratig, ha a bátor látogató nem téved el.

Izgalmas program lehet felfedezni a labirintustForrás: heol.hu/Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör

„Az idei útvesztő ábráját Prónai Éva tervezte meg milliméterpapíron, 30 óra alatt. Az ösvények alkotta rajzon feltűnnek Kiszombor idén százéves harangjai, a községet Makóval összekötő kerékpárút mellett álló tölgyfára emlékezve egy levél és egy makk motívuma, a Vályogos-tó hullámai és egy hal, valamint egy bagoly alakja, melyekből telente sok időzik a főtér fáin – mondta Endrész Erzsébet, a szervező Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke az MTI-nek.

A labirintusjáték életnagyságú változatát négy ember 350 óra munkával készítette el. Kapa és mérőszalag segítségével vágták be tíz centis pontossággal a másfél méter széles utcákat a növények nyolcleveles korában a kukorica közé – írja a heol.hu. 

A kukorica magassága eléri, sőt néhol meghaladja a 2,5 métert, így a látogató csak a kék eget és a kukoricasor zöld falát látja.

A labirintus a kukorica betakarításáig, a tervek szerint augusztus 20-ig látogatható.

Nézd meg, hogy fest madártávlatból az útvesztő:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek