Hamarosan újabb zenélő úton autózhatunk ebben a vármegyében

Magyarország harmadik zenélő útját július végén adják át Heves vármegyében, a 21-es számú főúton. Az Ismerős arcok Nélküled című dallamai csendülnek fel, miután hatvan városát elhagyva, Nógrád vármegye irányába indulunk.

Hamarosan gurulhatunk az új zenélő útonForrás: dr. Pajtók Gábor Facebook oldala

Jelenleg két zenélő út dobja fel az autós utazásunkat Magyarországon: az elsőként a 2019-ben megépített R67-es úton, stílusosan a Republictól szól A 67-es út, a 37-es főúton pedig az Érik a szőlő című népdal hallható, ha 80 km/órás sebességgel haladunk.

Az útszakasz várható elkészülésének idejét dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő jelentette be a közösségi oldalán.

A Mandiner cikke szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása alapján a végleges dallam felfestése érdekében a külső sáv teljes szélességben történő marását és a kopóréteg aszfaltozását végzi jelenleg a vállalkozó, majd ezt követően a legyártott sablonok segítségével történik – az új kopórétegen – a végleges akusztikus burkolati jel felfestése – írja a heol.hu.

Az úgynevezett zenélő út lényege, hogy az aszfalt felső rétegén rovátkolást alakítottak ki, így azon autóval áthaladva különböző magasságú hangok hallhatók, amelyek magassága a barázdák mélységétől és egymástól való távolságuktól függ – olvasható a Wikipédia oldalán.

Az Ismerős arcok ikonikus dalát az alábbi videóból hallgathatod meg:

 

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek