Álomnyaralás a szomszédban – ahol a történelem és kényelem találkozik

Dalmácia harmadik legzöldebb szigete, Korčula, amely méretre akkora, mint a mi Balatonunk, egy igazi zöld oázis a kristálytiszta kék tengerben. Érintetlen természet, simogató mediterrán napsütés, gazdag történelmi emlékek és ínycsiklandó ételek garantálják a tökéletes pihenést. 

Korčula szigete Dalmácia egyik gyöngyszeme, Horvátország egyik legszebb szigete, amely kivételes természeti szépséggel és gazdag történelmi örökséggel rendelkezik. Ha nem jutsz el Dubrovnikig, nézd meg Korčula városát és egyben láttad Dubrovnikot is kicsiben. Ráadásul lényegesen költséghatékonyabban. 
Forrás: Endrődi Mária
A sziget minden évszakban lenyűgöző, azonban a nyár az ideális időszak a látogatásra, amikor a sziget számos programot kínál. Ne feledd, itt hosszabb a nyár! A mindennapi élet egyszerre pezsgő, egyszerre nyugalmas és biztonságos. Korčula szigete egy varázslatos hely, ahol a természet, a történelem és a tengeri népek élet-igenlő szemlélete tökéletesen találkozik. 
A sziget történelme a középkorba nyúlik vissza, melynek nyomait ma is bejárhatod. A sziget fővárosa, Korčula város középkori városfalával, zegzugos sikátoraival és Marco Polo, a híres velencei világjáró – állítólagos – szülőházával a turisták kedvelt nyaralóhelye. Korčula városa őrzi többek között Dalmácia egyik leggazdagabb egyházi kincstárát. Központi terén elhelyezkedő Szent Márk-katedrális szobraival és Tintoretto oltárképével a sziget egyik szimbólumának számít. 
Forrás: Picasa
Az ételek és italok felhozatalában sem fogsz csalódni, ugyanis a sziget híres fehérborairól, a tenger gyümölcseiből készült fogásokról, valamint a helyi termésű olívából készült, díjnyertes extra szűz olívaolajról. Ha egyszer megkóstoltad ezt a semmihez nem hasonlító keresédes gyümölcsízt, többé nem szívesen választod majd a boltok polcain sorakozó olaj fajtákat. Szerencsére hozhatsz haza magaddal akár egy évre elegendő adagot is.  
Korčula városban karnevállal, koncertekkel és tűzijátékkal ünneplik június 30-án a Félév eljövetelét, ám nem szükséges különleges alkalom: a nyár folyamán minden hétre jut valamilyen kulturális esemény. 
Kihagyhatatlan gasztro élmény a Žrnovo-i Makaróni Fesztivál és szinte kötelező meglátogatni többek között a Vela Luka-i Zlokić olajütő (olívaolaj üzem és múzeum, ahol vásárolhatsz is), vagy a Smokvica-i Toreta Borászat kóstoló programjait. Ha még nem ettél Pekát (pontosabban peka-val készült ételt), akkor ezt is a szigeten érdemes pótolni. Semmiképp ne hagyd ki a helyi Pošip borokat, vagy a különleges szentjánoskenyér- és fügepálinkát sem. 
Forrás: Endrődi Mária
Lumbarda-n található a sziget legnagyobb homokos strandja; Istruga-n gyógyhatású iszapfürdőt vehetsz; vitézi tornák, színházi előadások, dalos klapa-estek, halászvigasságok várnak szerte a szigeten; kis intim öbleiben pedig zavartalanul napozhatsz, fürdőzhetsz és búvárkodhatsz; a szigetet körülölelő kis szigetek szintén tökéletes kirándulóhelyek, melyek könnyen elérhetők hajóval.  
Tutti tipp, ha elhagynád a szigetet: Badija szigetén kézből etethetsz szabadon járkáló őzeket, Lastovon elhagyatott katonai bunkert látogathatsz, Proizd tökéletes vízén lebegnek a hajók, Mljet szigetén pedig egész nap természetvédelmi területen barangolhatsz. Ha szeretnél ebédelni a sziget belső taván található Sveta Marija sziget éttermében, akkor csak kapd fel a parton a jelző zászlót és a személyzet csónakkal jön érted! 
Forrás: Endrődi Mária
Korcula szigete tökéletes helyszín önmagában, vagy egy felfedező csillagtúra kiindulópontjaként. Na persze aludni is kell valahol. 
Mi megtaláltuk a tökéletes szállást a sziget déli partvonalán. Ne keresgélj tovább, ha értékeled a tenger tisztaságát, a mindenhova elkísérő csodás kilátást, az ízletes és egészséges horvát ételeket és a természet közelségét! A magyar tulajdonú Hotel Prišćapac Resort & Apartments kényelmes és modern szobáiban igazi otthonra találhatsz! A szálloda ráadásul saját félszigetén – magyar nyelvű – búvárkodással és vízi sport lehetőségekkel, saját domboldalán felfedezésre váró túraútvonallal vár barátaiddal, családoddal, vagy egyedül feltöltődve egyaránt. Itt tényleg minden a vendégről szól! Vagyis Rólad! Rólunk! Így nem meglepő, hogy legtöbbü(n)k újra és újra visszatér. Ha igazán rutinos, vagy bevállalós vagy, akkor június és szeptember hónapot válaszd, amikor az időjárás már forró nyári, az árak viszont lényegesen enyhébbek. Vagyis már érdemes pakolni! 
 
HOTEL PRIŠĆAPAC RESORT & APARTMENTS*** | NYUGALOM. KÉNYELEM. PIHENÉS. 

PRIŠĆAPAC, PRIŽBA, KORČULA, HORVÁTORSZÁG | www.dalmatnyar.hu

Foglalás és információ: +36 30 289 2279  itt

 
A cikk a Hotel Prišćapac Resort & Apartments támogatásával készült. 
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek