Íme Kecskemét látnivalói, amiket érdemes megnézned!

Kecskemét - az Alföld gyöngyszeme - számos olyan kincset rejt magában, amelyeket érdemes felfedezni - főleg, hogy Budapesttől mindössze egy órára található. A szecessziós építészet, a zenei hagyományok és a városi nyüzsgés fantasztikus triót alkotnak. Fedezzük fel együtt Kecskemét öt legérdekesebb nevezetességét, amelyek garantáltan lenyűgöznek majd!

Cifrapalota

A Cifrapalota ma múzeumként működikForrás: Facebook/ Cifrapalota

Aki szereti az építészetet, vagy csak gyönyörködne egy picit, az mindenképp látogassa meg a Cifrapalotát. Az épület színes homlokzatával és meseszerű díszítéseivel mindenkit elvarázsol. Az épület 1902 és 1903 között épült, és a magyar szecesszió egyik legszebb példája. Az egész építmény olyan, mintha csak egy mesekönyv lapjai elevenednének meg, úgy vonzza a tekintetet gazdag kerámiadíszítéseivel és vibráló színeivel. A belépő megvásárlása után fantasztikus képzőművészeti kiállításokban lehet részünk.

  • Nyitvatartás: kedd - vasárnap: 10:00 - 17:00
  • Jegyárak: felnőtt: 1800 Ft, diák/nyugdíjas: 900 Ft

Kecskeméti Arborétum

Az ingyenesen megtekinthető Kecskeméti Arborétum a természet szerelmeseinek paradicsoma. Az 1960-as években alapított arborétumban sétálva több mint 800 fa- és cserjefaj között gyönyörködhetsz az évszakok változó szépségében. A tanösvények és piknikező helyek kiváló lehetőséget nyújtanak a pihenésre, miközben a kisebbek a helyszín játszóterein tölthetik az időt. 

  • Nyitvatartás: hétfő - vasárnap: 8:00 - 19:00

Kecskeméti Vadaskert

Szurikátákat is láthatunk a Kecskeméti VadaskertbenForrás: Kecskeméti Vadaskert Facebook oldala

A Kecskeméti Vadaskert remek hely a családok és a természetkedvelők számára. Az 1971-ben alapított vadaskert több mint 100 állatfajnak ad otthont, köztük egzotikus és hazai fajoknak is. A helyszín különleges élményt nyújt mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek, az interaktív bemutatók és az állatsimogató pedig már csak hab azon a bizonyos tortán. 

  • Nyitvatartás: hétfő - vasárnap: 9:00 - 18:30
  • Jegyárak: felnőtt: 2500 Ft, gyerek (3 és 18 év között)/nyugdíjas: 1800 Ft (3 éves kor alatt 200 Ft)

Kecskeméti Nagytemplom

Kecskeméti utcakép a NagytemplommalForrás: Flickr.com / dr. Korom János

A Kecskeméti Nagytemplom lenyűgöző barokk épülete uralja a város főterét. Az 1774-ben épült templom csodálatos freskókkal és oltárképekkel díszített belső terével várja a látogatókat. A templom különleges hangulata és történelmi jelentősége mellett a külső homlokzata is elbűvölő - persze csak azoknak, akik szeretnek az ilyesfajta építészeti kincsekben gyönyörködni. A helyszín ingyenesen látogatható, nyitvatartás nélkül, aki pedig misére szeretne menni, az tájékozódjon a templom honlapján.

Leskowsky Hangszergyűjtemény

A Leskowsky Hangszergyűjtemény igazi kuriózum a zenekedvelők számára. Közép-Európa legnagyobb interaktív hangszergyűjteménye több, mint 2000 különböző hangszerrel várja az érdeklődőket. A világ minden tájáról származó hangszerek között barangolhatunk, emellett ki is próbálhatjuk azokat. Vezetett túrákat is tartanak, amelyek során izgalmas történeteket hallhatunk a hangszerek múltjáról és jelentőségéről.

  • Nyitvatartás: kedd - vasárnap: 10:00 - 17:00
  • Jegyárak: felnőtt: 1900 Ft, gyerek (2-18 év között), nyugdíjas: 1400 Ft, családi jegy: 5500 Ft

(Forrás: Szallas.hu, Kecskemet.hu)

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek