Egy kenguru ugrált a Szolnok melletti település utcáin

Nem mindennapi állattal találkozhattak a minap a Szolnokhoz közeli Rókócziújfalu lakói: egy kis méretű, szelíd Bennett-kengurut kaptak lencsevégre, ahogy felfedezi a települést. De honnan került oda és mi lett a kis erszényes sorsa?

A Bennett-kenguruk természetes élőhelye Tasmánia szigete és Ausztrália délkeleti partsávja - illusztrációForrás: Shutterstock/Michal Pesata

A cuki állatról szerda este került ki videó egy Szolnok környéki csoport közösségi oldalára. Természetesen az internet népe rögtön elkezdett találgatni, hogy honnan került egy különleges Benett-kenguru az újfalui utcákra. Záporoztak a kommentek, sokan az eset humoros oldalát ragadták meg. Ha már azt gondolod, nem érhet meglepetés az Alföldön..."írta egy posztoló. Voltak, akik a klímaváltozásra utaltak a nem odaillő állat megjelenésével: „Már ekkora a hőség? Mi jöhet még?", fogalmazott egy másik olvasó.

Szerencsére hamar kiderült, hogy az aranyos erszényes állatka egy Halastó környéki magántartótól szökött meg. Nem sokkal a poszt kikerülése után már arról lehetett olvasni a hozzászólásokban, hogy a kenguru sértetlenül hazakerült.

Ennek kapcsán sokakban felmerült a kérdés, hogy lehet-e legálisan tartani egy ilyen állatot. A wallaby.hu internetes portál szerint a Bennett-kenguru magyarországi tartására nincs különösebb előírás, tehát tartható háziállatként – írja a szoljon.hu.

 

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek