Regionális kistermelők mutatják be eredeti forrásból származó termékeiket a Magyar ízek húsvéti vásárán április 8-án és 9-én a Várkert Bazárban.
A mintegy száz, Magyarország különböző területeiről érkező, kizárólag ellenőrzött kistermelőt felvonultató vásár középpontjában a húsvéti ünnepkör jegyében a tojás lesz: a tyúktojás mellett megtalálható lesz többek között fürj-, liba- vagy strucctojás is - közölték az MTI-vel a szervezők.
Tájékoztatásuk szerint a kínálatból nem hiányoznak az olyan klasszikus húsvéti ételek, mint a sonka, a kolbász, a torma, a mustár, a savanyúság és a csokoládé, de a vásár számos különlegességet tartogat.
Ilyen például a saját bőrében varrva érlelt Csöglei szárnyas sonka, a szarvasszalámi, a frissen füstölt pisztráng és a jerky (szárított marhahús), ezek mellett különféle vadhúsok, vadpástétomok is megtalálhatók lesznek.
A húsmentes vagy paleo étkezés követői is válogathatnak kuriózumokban: szarvasgombás vaj, bükki faszenes tehénsajt, diókrémmel töltött camembert, kézműves paleo és vegán joghurtok és jégkrémek várják őket, de lesz többféle liofilizált gyümölcs, mézbor, marcipánlikőr és levendulaszörp is.
A szervezők az egész családnak szórakoztató programot szeretnének kínálni: erről a folyamatos gyermek- és gasztroprogramok, kóstolók gondoskodnak. Az 1000 forintos belépőjegy teljes egészében levásárolható, az esemény 100 centiméter alatti látogatóknak ingyenes.