Borok, lekvárok, frissen készült péksütemények, kávékülönlegességek és italdesszertek a New York-i kávélánc mintájára. Új hellyel gazdagodott a Kempinski Hotel Corvinus földszintjén található Belvárosi Gasztronómiai Központ.
A Zsidai Gasztronómiai Csoporttal való együttműködés következő lépcsőfokaként megnyílt ÉS Deliben „specialty coffee"-különlegességek, az ÉS Bisztró konyháján pedig frissen készült gourmet szendvicsek és ropogós péksütemények kaphatók - olvasható a Belvárosi Gasztronómiai Központ április elején megnyílt vendéglátóhelyéről szóló közleményében.
Az egészséges életmódra fókuszáló vagy vegetáriánus vendégek frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket fogyaszthatnak a húsmentes szendvicsek vagy a bircher müzli mellé. A kínálatot - akár ajándéknak is kiváló – borok és az ÉS Bisztró konyháján befőzött lekvárok, házi szószok teszik teljessé.
Az ÉS Deli egységes koncepcióba foglalja a New York-i deli műfajt, a népszerű kávéláncok italdesszertjeit és az autentikus "specialty coffee" világot. Ezt a kifejezést 1974-ben Erna Knutsen a Tea & Coffee Trade Journal magazinban használta először az olyan prémium minőségű kávébabra, amelyet speciális mikroklimán termesztenek.
A kávézási kultúrában kibontakozó újhullámos mozgalom jellemzője az a fajta gondosság, amely a kávétermeléstől a pörkölésen át az elkészítésig jelen van. Ebbe a trendbe illeszkednek bele az ÉS Deli „specialty coffee"-i, amelyeket a nemzetközileg is elismert kávészakértő, Nezvál Máté válogat és pörköl az ÉS Delinek.