Legyen az idei húsvét egy kicsit más!

Hagyja a megszokásokat, rázza fel új szokásokkal a húsvétot! Persze jöhet a tojás és a sonka, de utána kerekedjenek fel, és vegyék nyakukba az országot, mert jobbnál jobb programok várnak önökre hazánk legkülönbözőbb pontjain. Izgalmas tippek tojáskereső kenutúrától a húsvéti éjszakai fürdőzésig.

A hagyományőrzés szép dolog, de miért lenne kőbe vésve, hogy húsvétkor végig otthon kell ülnünk? Az új tradíciók bevezetése nem von le az ünnep értékéből, sőt, még hozzá is adhat. Hiszen ki tudja, lehet, hogy pár év múlva a gyerekek és az unokák számára már az általunk bevezetett szokások lesznek a legkedvesebbek mind közül. Ne habozzon, bővítse a húsvéti repertoárt, és kerüljön be az országjárás is a programok közé! Ha megfogadja a tanácsunkat, biztos lehet benne, hogy mostantól nem lesz két egyforma húsvét.

Tojásmentő expedíció a Velencei tavon

Ha szeretik a vizet és a sportokat, irány a Velencei tó, ahol április 4-én, szombaton 10 órától húsvéti tojáskereső kenutúrán vehetnek részt! Nem kell megijedni, a szervezők által biztosított csapatkenuk használata nem igényel vízi jártasságot, mentőmellényt is adnak. A túrát pedig egy, a tavat jól ismerő túravezető irányítja, aki mesél majd az ősi halászcsapásokról, a titkos ösvényekről, és a tó izgalmas vízi világáról.

Kenutúra a Velencei tavonFotó: www.expediciovelenceito.hu


A kenutúra időtartama másfél óra, amely során GPS-el navigálva keresi meg a csapat a tavon elrejtett színes műanyag tojásokat, melyek a partra érve természetesen csokitojásokra válthatók. A találkozó az agárdi hajóállomás melletti Touring Hotel strandján lesz, a programra bejelentkezés szükséges, ennek részleteit ide kattintva találja.

Húsvéti nosztalgiavonat Gödöllőre

Ha önnek nem csak a cél, de az út is fontos, húsvét hétfőn a Nyugati pályaudvaron a helye! Innen indul ugyanis a MÁV húsvéti nosztalgiavonata Gödöllőre. A program során gőzmozdony vontatta, muzeális kocsikból álló szerelvényen utazhatunk, a boldog békeidők hangulatában.

A MÁV nosztalgiavonataFotó: Maglite83 / Indafotó


A helyszínen kétféle lehetőség közül választhatunk. Az egyik program során a nosztalgiavonat utasai részt vesznek egy vezetett tárlatlátogatáson Erzsébet Királyné kedvenc nyári kastélyában, a Gödöllői Királyi Kastélyban. Megismerkedhetnek a királyi család életével és szokásaival, a kastélylátogatás után pedig egy rövid sétát követően háromfogásos ebéd következik az Erzsébet Királyné étteremben.

A Gödöllői Királyi KastélyFotó: deadcatdigital / Indafotó


A másik programcsomag tartalmaz egy buszos transzfert a Lázár Lovasparkba és vissza, ahol pálinkával és pogácsával várják az utasokat, majd 12 órától egy kb. 40 perces lovasbemutatón vehetnek részt. A bemutató után svédasztalos ebédet fogyaszthatnak el különböző húsvéti finomságokkal és borokkal.

A programcsomagok és a vonatjegyek árairól ide kattintva tájkozódhat.

Éjszakai wellness és locsoló-party

Ha szeretné kettesben, romantikusan tölteni a hosszú hétvégét, a Gyulai Várfürdő jó választás lehet. A fürdő szaunaparkja ugyanis éjszakai nyitva tartással ünnepli a húsvétot. A szaunarészleg április 6-án, 7-én és 8-án egészen éjfélig nyitva tart. Gyógynövényes, sós, mézes, jeges, de még pálinkás felöntés közül is választhatnak a szaunázók, 2000 forintos belépő ellenében.

Szaunaszeánsz a Gyulai VárfürdőbenFotó: Facebook / Gyulai Várfürdő


Azoknak, akik kevésbé szeretnek szaunázni, de szívesen kipróbálnák az éjszakai wellnessezést, a Bogácsi Termálfürdőt ajánljuk, ahol április 4-én locsoló party-val egybekötött húsvéti éjszakai fürdőzést tartanak. A program itt este fél 8-kor kezdődik, a belépőjegy ára pedig 1300 forint.

Nyusziváró programok a Karos Spa-ban
Eljött végre a várva várt húsvéti szünet, a gyerkőcök és a szülők nagy örömére. A szállodában ilyenkor a kicsiké a főszerep, megjelenik Leveli Béla, a Karos Spa kabalafigurája, aki saját szülinapját is épp most ünnepli és szeretné, ha mindenki vele örülne. Vasárnap este pedig a gyerekek nagy kedvence, az Alma együttes fog fellépni náluk, akik egyedi stílusukban, táncos-zenés estet tartanak. (X)


Állati húsvét a győri állatkertben

Az állatkert minden évszakban tökéletes családi program, de talán tavasszal a legnagyobb móka, amikor még nincs túl meleg a sétálgatáshoz, de már pont elég jó időn van ahhoz, hogy előbújjanak a lakók. A győri állatkert például izgalmas programokkal várja húsvétkor az érdeklődőket. A látogatók különböző ügyességi játékokban tehetik próbára magukat, a tojásvadászatot teljesítő gyerekek apró ajándékokat nyerhetnek.

A győri állatkertFotó: Facebook / Győri Xantus János Állatkert [Rajongói oldala]


Húsvét hétfőn pedig megnyitja kapuit a Nyúlváros. Egy Győr nevezetességeit bemutató makett városba költöztetik a nyulakat, ahol nem csak állatsimogatóra kell számítani, hanem különböző nyúlfajtákat is megismerhetnek az érdeklődők az oroszlánfejű törpenyúltól az óriás fajtákig. Napközben Benji, a láma is bemutatkozik majd, aki délelőtt tizenegykor, és délután egykor sétálgat majd a látogatók között.

A nap folyamán több etetést is meg lehet nézni: negyed tizenegykor először a csimpánzok reggeliznek, majd a mókusmajmok, csuklyásmajmok, földimalacok etetése következik egészen négyig, amikor az ázsiai kiskarmú vidrák vacsoráznak meg. Negyed ötkor az állatkert kőszínpadán solymászbemutatót tartanak.

A két kis bengáli tigrisFotó: Facebook / Győri Xantus János Állatkert [Rajongói oldala]


Ezen a napon még a két fehér bengáli tigriskölyök is látható lesz, ráadásul egy sorsolás keretében az állatkert kiválaszt egy szerencsést, aki pár perc erejéig személyesen is találkozhat majd a két tigriskölyökkel. A rendezvény az állatkert jelenleg érvényes jegyáraival látogatható.

Bibliai lakoma Sarudon

Ha az ünnepi trakta után még mindig marad hely a gyomrában, izgalmas programnak ígérkezik a sarudi Bibliai étkek fesztiválja. Idén első alkalommal rendezik meg a fesztivált április 4-én, szombaton a sarudi templomot körülvevő téren, ahová március 20-ig jelentkezhettek azok a családok, akik kedvet és tehetséget éreztek ahhoz, hogy a Biblia keletkezésének korából korhű étkeket készítsenek el korhű körülmények között. Az elkészült ételeket szakértő zsűri bírálja el és sok szeretettel várnak minden kóstolni vágyót is.

Húsvéti libegőzés a város felett

A rokonok egymásnak adják a kilincset húsvétkor és egyszerűen nincs idejük hosszabb időre kimozdulni? Mindössze néhány órát vesz igénybe, mégis szuper, természetközeli élményt nyújt a Zugligeti Libegő. A felső állomásról rövid, félórás sétával elérhető az Erzsébet kilátó, ahonnan csodás kilátás nyílik Budapestre. A Libegő felső szakasza a János-hegy meredek lejtőinek fái, alsó szakasza pedig a zugligeti villanegyed utcái és kertjei fölött halad.

A Zugligeti LibegőFotó: solio / Indafotó


A Libegő alsó állomása a Zugligetben, a 291-as jelzésű autóbusz végállomásának közelében, felső állomása a János-hegyet a Normafával összekötő Hármaskút-tetőn található és a Gyermekvasút János-hegy vagy Virágvölgy állomásától rövid erdei sétával közelíthető meg. A Libegő drótkötél pályája 1040 méter hosszú és 262 métert emelkedik, ráadásul a budapesti metróállomások mozgólépcsőinél is lassabban, mindössze 4 km/óra sebességgel, folyamatosan halad, ezért félelem nélkül lehet felülni rá, és az egész család számára kellemes kikapcsolódást nyújt. Jegyárakat és további infókat itt talál.

Wellness, ami formába hoz
A tavaszi fáradtság leküzdésére számtalan lehetőség adódik a wellness szállodák háza táján. Lazító termálfürdőzés, frissítő csobbanás, forró szaunák, kényeztető masszázsok nyújtják a megújulás élményét. Az egészségtudatosakat léböjtkúrák, az aktív kikapcsolódás híveit mozgásprogramok, bakancsos túrák várják. Válasszon wellness pihenést a Danubius szállodák kínálatából! További információért kattintson ide! (X)
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek