Úristen, jövő héten már itt a tavaszi szünet!

Nincs elég szabadnapja, és a nagymama se ér rá? Vagy éppenséggel az egész család el tudna utazni, csak fogalmuk sincs, hová? Bármelyik opció legyen is igaz önre, van pár jó ötletünk. Családi programtippek szegedi strandolástól osztrák síelésen át a matyó húsvétig.

A tavaszi szünet idén jó korán, április 2-án kezdődik, és húsvét után egy nappal, április 7-én ér véget. Szóval mindjárt itt van, és valamit kezdeni kéne a gyerekekkel. Még nem találta ki, mivel szórakoztatja őket a szünet alatt? Segítünk! Egynapos programtippjeink és hosszabb utazásokra alkalmas ötleteink is vannak.

Tavaszi szünet római légiósok és egyiptomi fáraók közt

Nincs elég szabadnapja, hogy az egész szünetet a gyerekekkel töltse, és a nagymama sem ér rá? Ha a fővárosban lakik, jó megoldás erre a helyzetre a Babilon Center húsvéti tábora. A tudományos és szórakoztató központban április 2-án (csütörtökön), 3-án (pénteken) és 7-án (kedden) reggel 8 és 16 óra között vigyáznak a gyerekekre.

Izgi kísérletek
Galéria: Tavaszi szünet tippek
(Fotó: Babilon Center / Facebook)

Az első napon a római légiósok világát ismerhetik meg, a másodikon az egyiptomi fáraók titkaiba pillanthatnak be, a harmadik pedig az űrkutatásé. Ötéves kortól lehet a táborban részt venni, egy nap hatezer forintba kerül. Ez háromszori étkezést és az élményprogramok, kísérletek árát tartalmazza. A központról és a táborról itt tud tovább olvasni.

Találd meg az utad a Bakony és Balaton térségben!
Az első pajkos napsugarak tavaszi barangolásra csábítanak. A Bakony és Balaton térségi kedvezménykártyával számos élményben lehet részünk a tavaszi szünetben, gyerekekkel vagy kettesben. Zegzugos erdőkben kirándulhatunk, árnyas ligetekben kerékpározhatunk, ódon várak rejtelmeivel ismerkedhetünk meg miközben felfedezzük a vidék szépségét. Számos program, kincsvadászat, húsvétolás és vonzó csomagajánlatok teszik teljessé a kínálatot.

Látnivalók + csobbanás = az egész család elégedett

Ha csak városnézésről szól a családi hétvége, a gyerekek unják halálra magukat, ön viszont akkor borul ki, ha hosszú napokat kell csúszdaparkban töltenie, és sehol egy érdekes látnivaló? Zseniális kompromisszumos megoldás lehet, ha például Szegedre utaznak a szünetben.

A csíkos hagyma csúszda a nagyobb gyerekek kedvence
Galéria: Tavaszi szünet tippek
(Fotó: Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft.)

Az Aquapolis Élményfürdő jókora csúszdarészlegén kiőrjönghetik magukat a kiskorúak, utána pedig az egész család közösen fedezheti fel Szeged látnivalóit. Tipp: ha a Vadasparkot is beígéri, melyet ecsetfülű disznók, aranykezű tamarinok, tapírok vagy éppen csokibarna alpakák népesítenek be, garantáltan könnyebb lesz a gyerekeket a vízből kicsábítani.

Nyíregyházi Állatpark - Zöld piramis

Galéria: Tavaszi szünet tippek

(Fotó: Nyíregyházi Állatpark)

Hasonlóan jó adottságokkal rendelkezik még Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdő is. Itt is lehet pancsolni, mellette a skanzent, és az állatkertet is fel lehet deríteni. Utóbbin belül találjuk a Magyarországon és a Közép-európai térségben is egyedülálló létesítményt, a Zöld Piramist, ahol 4000 négyzetméteren, három szinten látható Dél-Kelet Ázsia állat- és növényvilága.

Szegedi szállásajánlat
Az Art Hotel Szeged**** a város szívében, közvetlenül a Dóm tér mellett várja kikapcsolódásra, vagy akár aktív pihenésre vágyó vendégeit. Különlegességeink: egyedi design, Dóm térre panorámás jacuzzi. Sanzon éttermünk helyi, mediterrán és paleo specialitásokat is kínál, ezen felül havi rendszerességgel borvacsorákkal és gasztroszínházakkal várjuk kedves vendégeinket.

Húsvéti családi programok

A hét második felében a legizgalmasabb bel- és külföldi húsvéti lehetőségekről is olvashat majd cikket nálunk, ezért most csak röviden ajánlunk három rövid, családoknak is ideális programot. Korábbi tapasztalataink alapján a főváros közelében a gödöllői és a szentendrei húsvét telitalálat, vidéken pedig érdemes egy esélyt adni a matyó hagyományokat élénken ápoló Hadas városrésznek Mezőkövesden.

Mezőkövesd, Hadas városrész - Húsvétkor valószínűleg ennél többen lesznek az idilli udvarokban
Galéria: Tavaszi szünet tippek
(Fotó: mimi / Travelo)

Itt húsvét vasárnap és hétfőn is hagyományőrzők műsora, tojásfestés, húsvéti állatudvar várja a látogatókat, hétfőn még kovácstalálkozót is tartanak. Ha végigjárták a falusi utcákat, megnézték a színpadi programokat, és a gyerekek is megdögönyözték az összes eléjük kerülő csibét, bárányt és nyuszit, irány a strand! A húsvéti forgatagot és a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőt városnéző kisvonat köti össze.

Külföldre vágynak? Síeljenek a nyúllal!

Ahogyan arról a Díványon is írtunk, mivel ilyenkor már mindenki a húsvétot és a jó időt várja, jelentős kedvezményeket adnak az osztrák síterepek, hogy vendégeket csábítsanak a pályákra. Hó ugyanis általában még bőven van ilyenkor, síelő azonban már sokkal kevesebb.

Az Amádé szövetséghez tartozó Schladming például nincs is messze
Galéria: Tavaszi szünet tippek
(Fotó: mimi / Travelo)

 Március 14-én kezdődött, és húsvétig tart Ausztria legnagyobb síszövetségének, a Ski Amádénak a húsvéti családi akciója. A tizenöt éven aluli gyerekek ingyen síelhetnek, ha legalább az egyik szülő vásárol egy hatnapos síbérletet, és szállásakciókkal is várják a családokat. Egy négyfős család (két felnőtt, két gyerek) a komplett tavaszi szünetet apartmanban kábé 852 euróért (258 ezer forintért) töltheti síeléssel. Nem az a röhejesen olcsó kategória, de Ausztriában ez nem egy rossz ár egy egész családnak egy hétre. (Főleg, hogy csak egy felnőtt síbérlet 234 euróba, azaz 72 ezer forintba kerül.)

Családoknak idei schladmingi tapasztalataink alapján Hochwürzen pályáit ajánlanánk, ahol a széles, lapos pályák mellett a szülők a meredekebb szakaszokon is jókat csúszhatnak. Esténként pedig szánkópályával várják azt, akinek még mindig maradt energiája. Ráadásul, a schladmingi síterep kabalaállata stílszerűen egy Hopsi névre hallgató síelő nyúl, így húsvétra ezért is tökéletes választás.

Wellness, ami formába hoz
A tavaszi fáradtság leküzdésére számtalan lehetőség adódik a wellness szállodák háza táján. Lazító termálfürdőzés, frissítő csobbanás, forró szaunák, kényeztető masszázsok nyújtják a megújulás élményét. Az egészségtudatosakat léböjtkúrák, az aktív kikapcsolódás híveit mozgásprogramok, bakancsos túrák várják. Válasszon wellness pihenést a Danubius szállodák kínálatából! További információért kattintson ide!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek