Béreljen szaunát a Duna-parton!

Béreljen szaunát a Duna-parton!

Mobil szaunából lehet csodálni a budapesti Duna-partot szerdától annak a kezdeményezésnek a keretében, amelyet a Valyo - Város és folyó Egyesület indított el, hogy felkutassa a fővárosi folyópartok jobb kihasználásának lehetőségeit - adta hírül az MTI.

A mobil szaunát egy régi, átalakított Steyr reptéri buszba építették be. A kocsi korábban már számos szerepben feltűnt a fővárosban: volt már mozibusz, köztérmegújítás alkalmával workshop-helyszín, vagy bárpult a Valyo!Part fesztiválon a Lánchídnál. A hőszigetelt járműbe a tavalyi év után ismét bekerült a szaunakályha, a padok és az öltöző, így a mobil szaunában bárki kipróbálhatja, hogy milyen érzés a budapesti Duna-part látványát élvezni szaunázás közben.

Valyo Mobil SzaunaFotó: valyo.hu

 A kabin hat héten át állomásozik négy fővárosi helyszínen: a Gellért téren, a Margit híd budai hídfőjénél, a Lánchíd budai hídfőjénél valamint a Carl Lutz rakparton. A szauna kilencven perces turnusokban és maximum hat fő részére bérelhető.

A Valyo csoport korábban már szervezett művészek bevonásával informatív Dunatanösvényt, épített közösségi térként funkcionáló stéget a Dunára, az elmúlt két évben Valyo!Part néven pedig minifesztivált rendezett a Lánchíd tövében. Most a Mobil Szauna újbóli életre keltésével azt szeretnék megmutatni, hogy télen is érdemes használni a folyópartokat. Az egyesület tagjainak további célja, hogy az akcióval gondolkodásra késztessék a fővárosiakat, hogy ők milyen funkciókkal látnánk el a téli Duna-partot.

A Mobil Szauna január 14-től március 1-ig áll az érdeklődők rendelkezésére, időpontot foglalni pedig a szervezet honlapján lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek