Körmönfonás és tandemugrás heti százezerért

Utolsó előtti állomásához érkezett az Év Utazója. A Dél-Alföldön Jucinak a tandemugrástól a halászlé főzésig sokféle dologban kellett kipróbálnia magát százezer forintos heti béréért.

A hetet a szegedi repülőtéren kezdték, ahol a gyorstalpaló szimulátoros oktatás után máris a levegőbe emelkedhetett az Év Utazója, ahol nem csak utasként, de pilótaként is kipróbálhatta magát. A földetérést követően Ópusztaszer volt a következő célpont, ahol Tomi és Juci kipróbálhatta, hogy hogyan lehet a frissen levágott gyapjúból fonalat készíteni, ami elődeink egyik fontos alapanyaga volt a jurtakészítés során.

Jurtából ki, Érsekcsanádra be, ahol elkészült életük első halászleve. A halászlé kóstolása közben ugyan nem voltak túl lelkesek, de megígérték, hogy mindenképpen fognak még ilyet főzni.

 A halászlé után jöhetett a sárközi borsos kalács amit a bajai Halászati Mini Skanzenben készítettek el. Mivel a dél-alföldi hét eleje egy sétarepüléssel kezdődött, ideje volt megtapasztalni, hogy a repülés után milyen a zuhanás: Juci 3000 méter magasból vetette ki magát egy gépből ezzel megkoronázva utazásainak 9. hetét.

Az Év Utazója az utolsó hetet Budapesten tölti, erről jövő héten számolunk be.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek