Amikor délutántól hajnalig a színpadé a főszerep

Rendhagyó programokkal készül a főváros tizennégy színháza a május 4-én esedékes Színházak Éjszakájára. Lesz Bábborzongató Barangolás, Ördögölő-Csűrdöngölő, Beatles koncert és Alvószínház is. A programokra a regisztráció megkezdődött.

Május 4-én, a Fővárosi Önkormányzat tizennégy színházában immár második alkalommal rendezik meg az év legizgalmasabb színházi eseményét, a Színházak Éjszakáját. Budapest neves színházai, színészei ismét különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák sokoldalúságukat. És hogy mitől más ez az este, mint a többi? Attól, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál. Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És attól, hogy egészen hajnalig a színpadé a főszerep - áll a Színházak Éjszakájának közelményében.

A Színházak Éjszakájának egyik reklámarca az esemény logójával
Galéria: Színházak éjszakája
(Fotó: Színházak Éjszakája)

A Színházak Éjszakája egy olyan különleges programsorozat, amelyen a közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathat a főváros tizennégy színházának bármelyikébe. A programok május 4-én, szombaton délutántól kezdődnek és másnap hajnali 3 óráig tartanak. Idén a Jurányi Inkubátorház teszi teljessé a színházak névsorát, az Afterparty záróprogramnak is helyet adva.

Thália színház
Galéria: Színházak éjszakája
(Fotó: Juhász József / Indafotó)

Rendhagyó, különleges, interaktív programokra, kiállításokra, eddig még sosem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre hívnak mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy színházi előadás. Ízelítő a színházak programjaiból: Bábborzongató Barangolás, Ördögölő-Csűrdöngölő, Beatles koncert, Szívből Soul, Alvószínház felnőtteknek, A gondnokság, Nézőhorgászat, L'Élek, Kék Angyal Bár, Mozgófénykép-dalok, Best of Kabaré, hajnali 3-ig Afterparty és még számtalan program lesz látható a 2013-as Színházak Éjszakáján.

Hasznos tudnivalók
Résztvevő színházak: Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, Centrál Színház, József Attila Színház, Jurányi Inkubátorház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabad Tér Színház, Thália Színház, Újszínház, Vígszínház.

A színházi programok többsége szabadon ki- és bejárható, látogatható. Egy részük viszont regisztrációhoz kötött. Ezekre a programokra április 8. és 28. között lehet regisztrálni a megvásárolt, és átvett karszalagon található vonalkód alatti számsorral. Azok az előadások és programok, ahol fel van tüntetve, hogy van regisztráció, csak előre regisztrálva látogathatók. Ahol a félig kifejezés van feltüntetve, ott lehetőség van előre regisztrálni, de a férőhelyek fele a helyszínen, érkezési sorrendben látogatható. Ha egy program mellett az látható, hogy nincs regisztráció, az azt jelenti, hogy a program érkezési sorrendben látogatható. Ha a program a regisztráció során betelik, sajnos nem fér be több ember. A programok telítettségéről és a szabad helyekről a Színházak Éjszakája honlapján tájékozódhatunk.

A Színházak Éjszakája program kizárólag karszalaggal látogatható. A tizennégy színházba érvényes karszalag megvásárolható a programban résztvevő színházak szervezési osztályán és jegypénztárában. Idén a LIBRI könyvesboltokban is vásárolható karszalag, azonban a karszalagot ebben az esetben is, az online vásárolt karszalagokhoz hasonló módon: a vásárlást igazoló szelvénnyel (voucher) lehet a színházakban átvenni. Online a Színházak Éjszakája honlapján, a PORT.hu/jegy, és a jegy.hu oldalakon vásárolható karszalag. Regisztrálni kizárólag a karszalagon található vonalkód alatti számsorral lehetséges, a voucher kódjával nem.

A felnőtt karszalag 1700 Ft, a diák 1000 Ft (kizárólag diákigazolvány bemutatásával) és a gyerek 100 Ft (6 éves korig). Az esemény teljes, részletes programja az esemény honlapján olvasható, illetve a Facebookon is megtalálható.
Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek