Már ivókúrával is gyógyítanak Hévízen

Ivókúrával is kiegészült a turisták körében népszerű termáljég kúra, miután a NaturMed Hotel Carbona gyógyvize megkapta a víz fogyasztására vonatkozó szakhatósági engedélyt. A hévízi kénes termálvízre épülő ivókúra gyógyíthatja az emésztőrendszeri és a légúti betegségeket, de segíthet a vesekőképződés megelőzésében is.

A hévízi NaturMed Hotel Carbonában található kénes gyógyvíz kiemelkedően jótékony tulajdonságai miatt emberi fogyasztásra is megkapta az Országos Tisztiorvosi Szolgálat engedélyét. A hévízi szálloda orvosi és szakértői csapata már eddig is élenjárt a gyógyászattal kapcsolatos innovációk területén: a Carbona orvosi és szakértői csapata által kifejlesztett termáljég kúra például a hévízi termálvíz felhasználásával a hideg és a meleg ellentétes hatásaira épül.

Egy hétig napi egy pohár termálvíz

A termáljég kúra mostantól a szálloda – immáron minősítetten iható – gyógyvizével egészül ki. A kúra rendkívül hatékony a különböző sportsérülések, gyulladások kezelésében és fájdalomcsillapító hatása is kiemelkedő. Az eddigi termáljég kezeléssorozatot kiegészítő ivókúra elősegíti a krónikus epebántalmak kezelését, de légúti hurutos megbetegedések gyógyulását, illetve a vesekőképződés megelőzését is szolgálja.

A Kneipp taposómedence, bárhol is legyen, jó találmány: erősíti az érfalakat, megpörgeti az anyagcserét és az idegeinkre is jó hatással van
Galéria: Ivókúra Hévízen
Fotó: pinguin1961 / Flickr.com

 A NaturMed Hotel Carbona saját ivókútjából elérhető hévízi kénes gyógyvíz hatékony gyógymódot jelent idült krónikus bélgyulladás esetén a gyomor-bélrendszer működésének szabályozásán keresztül. Dr. Major Zoltán reumatológus és sportorvos, a termáljég kúrát kifejlesztő Carbona szakorvosa az új gyógymódszer kapcsán elmondta: „Nemcsak a gyógyulni vágyó, de az egészség-megőrzési céllal itt tartózkodó vendégek is érdeklődnek az ivókúra iránt. Orvosi konzultációt követően dől el, hogy kinek milyen mennyiségben ajánlott a gyógyvíz fogyasztása." Általánosan elmondható, hogy az ivókúra alkalmazása legalább egy hetes időtartamra javallott, napi 1-2 deciliter termálvíz elfogyasztásával.

Év elején bővítette Hévíz legnagyobb szállodája, a NaturMed Hotel Carbona gyógyszolgáltatásainak körét a magyar szakértők által kifejlesztett termáljég kúrával. A kezelés alapja az egyedülálló összetétele miatt világszerte elismert hévízi termálvíz, melynek terápiás hatása eddig is vonzotta a külföldi és belföldi vendégeket, akik reumatikus és ízületi problémáikat orvosolták Hévízen. A hatóanyagokon kívül a kúra a hideg és meleg ellentétes hatásain keresztül fejti ki hatását a balneoterápia különböző kezeléseinek segítségével.

Kaphat hideget, meleget

A termáljég kúra – melyhez a vendégek orvosi konzultációt is igénybe vehetnek – a gyógyítás mellett a megelőzésben is segít hatékony összetételének köszönhetően. A termálvíz és gyógyvíz mellett a program fontos eleme a jégszauna, amely folyékony nitrogén elpárologtatásával hűti le a testet. Ennek köszönhetően azonnali fájdalomcsillapító hatás lép fel, illetve intenzíven vitalizál, és erősíti az immunrendszert.

Szervezetünk vérkeringésének javításához persze nem kell jégkunyhóba vonulnunk
Galéria: Ivókúra Hévízen
Fotó: RaijaV2010 / Flickr.com

 A termáljég kúra olyan egyéb, évszázados tapasztalatokra épülő elemeket is tartalmaz, mint például a Kneipp taposó, vagy a Humino iszapfürdő. Az ivókúrával most kiegészült egészségprogrammal a Carbona nemzetközileg is egyedülálló gyógyszállodai kezeléssorozatot kínál hazai és külföldi vendégeinek.„Igyekszünk kiaknázni az egyedülálló hévízi termálvízben rejlő összes lehetőséget és még több embert meggyőzni arról, hogy mennyire fontos az egészségmegőrzés"– hangsúlyozta Dr. Lukács Ferenc, a NaturMed Hotel Carbona vezérigazgatója.

Mi az a termáljég kúra?
A hévízi NaturMed Hotel Carbona által kifejlesztett termáljég kúra különböző, már jól bevált kezelések kombinációjára építve fejti ki gyógyító hatását. A Humino iszap kádfürdő javítja a vérkeringést, emellett salaktalanító és fájdalomcsillapító hatású. A jégszauna a gyulladások kezelésében, a fájdalomcsillapításban és a zsírégetésben is rendkívül hatékony. A Kneipp taposómedence erősíti az érfalakat, javítja a szervezet vegetatív regulációját. A termálvíz a különböző mozgásszervi betegségek megszüntetésére illetve enyhítésére alkalmas. A termáljég kúra speciális és gyors hatása összetevőinek egyedi kombinációjában rejlik.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek