Háromdimenziós film a simontornyai várról

Háromdimenziós film a simontornyai várról

Háromdimenziós film mutatja be a simontornyai vár 800 éves történetét. A 11 perces filmet egy európai uniós turisztikai pályázat segítségével készítették. A virtuális rekonstrukció közel kétéves munka eredménye, amelyben építészek, művészettörténészek, grafikusok működtek közre - mondta Balogh András, a film rendezője az MTI-nek.

A 3D-s animációt, archív és mai felvételeket is tartalmazó kisfilm a 13. században épült vár négy korszakával foglalkozik, amelyek során a középkori, kéttornyú vár reneszánsz stílusú kastéllyá alakult. A filmkészítők az egyes korok rekonstrukciói mellett az épület jelenlegi állapotát is bemutatják, így a néző el tudja helyezni a már nem látható részeket a mai várban.

 A munka során figyelembe vették a vár történetéhez rendelkezésre álló összes régészeti, művészettörténeti adatot - mondta el Balogh András. Ismertetése szerint a rekonstrukcióban Buzás Gergely régész, művészettörténész, Szőke Balázs művészettörténész, az enteriőrök megalkotásában Lukács Zsófia építész vett részt.

"A legbüszkébbek a 16. századi reneszánsz kastély szinte teljesen elpusztult belső tereinek és berendezésének a rekonstrukciójára vagyunk, hiszen a bútorokkal, színes fali kárpitokkal válik az épület igazán élővé, szinte kézzel foghatóvá" - tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek