Szauna nyílik a tó közepén Délegyházán

Február 16-án délután 2-kor nyílik meg Délegyháza közösségi szaunája, melyet bárki ingyenesen igénybe vehet, csupán a tűzifáról kell gondoskodnia.

„Tóparti szaunája bárkinek lehet, de körpanorámás, vízen úszó, szabadon használható közösségi szaunája csak Délegyházának van! Húzz télikabátot a fürdőruhádra, hozz egy törölközőt és nyissuk meg együtt a Kortárs Építészeti Központ, Délegyháza és a H3T építésziroda együttműködésével létrejött szaunát! A parton maradókat és a kellően felfrissült szaunázókat forralt borral is várjuk" – írja meghívójában a Kortárs Építészeti Központ.

Galéria: Közösségi szaunaFotó: Kortárs Építészeti Központ

A meglepő helyszínekre tervezett, különleges megoldású szaunák specialistája, a cseh H3T építésziroda által épített szauna a tóvidékéről híres Délegyházán, a falu központjában, a legkorábban kialakult Egyes tavon úszik egy ötször öt méteres platformon. A miniatűr házat formáló épületben öltöző, a tetőtérben pihenő kapott helyet.

A felfrissülni vágyók bejelentkezést követően látogathatják a szaunát, ami egyszerre négy-hat főt tud befogadni. A télen-nyáron használható közösségi épületet az önkormányzat a helyi civil szervezetekkel közösen gondozza. A látogatók ingyenesen vehetik igénybe a szaunát, akár jégen, akár vízen – idén tavasztól vízibiciklin – érkeznek, a kemence fűtéséhez szükséges fát mindenki maga hozza.

Galéria: Közösségi szaunaFotó: Kortárs Építészeti Központ

A szauna a CULBURB program keretében épült meg, a Kortárs Építészeti Központ koordinációjában. A két éves városfejlesztési program a közép-európai fővárosokat övező agglomerációk közösségeivel valósít meg művészeti és építészeti projekteket. A nemzetközi pályázaton kiválasztott munkák Délegyházán a szauna mellett egy éves közösségi kert programot, a helyi közösségi emlékezetre épülő térképet és tanösvényt, valamint egy tóvidék filmfesztivált és egy folyamatosan működő falusi mozit hoznak létre.

A szauna avatója február 16-án délután 2-kor lesz Délegyházán, az esemény nyilvános, a szervezők mindenkit sok szeretettel várnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek