Rusztikus romantika ovális ággyal

A hazai szállodák a romantika faktorral is igyekeznek egymásra licitálni. A La Contessa hotelnél gyári tartozék a madárcsicsergés, a Tó Wellness hotelnél a Bánki tó közelsége, a Hotel Bonvivo badacsonyi borokkal és forró masszázzsal, a Hotel Azúr több órás gourmet vacsorával, a Spirit pedig ovális ággyal, fantázia sarokkal és egy sor programmal száll be a versenybe. Top5 romantikus hotel a Travelo szerint.

Egy romantikus elvonuláshoz alapvetően nem kell sok minden: egy iránytű, hogy eligazodjunk az erdőben, egy sátor, házaséletre alkalmas polifoammal, egy kemping gázfőző és némi alkohol, ha a csillagok megfigyelése közben lehűlne az idő. Akik komfortosabb közös élményekre vágynak, választhatnak a vidéki szállodák közül. A Travelo szerkesztőségének élményei és benyomásai alapján bemutatjuk a családtervezésre legjobb hoteleket.

La Contessa Kastélyhotel, Szilvásvárad

Galéria: Top 5 romantikus hotelFotó: C-Travel

 

Szilvásvárad önmagában is egymásra találós hely. Egertől 25 km-re megnézhetjük a lipicai ménest, a Szalajka-völgyet, a Bükkben kirándulni pedig azért is a nyugalom netovábbja, mert sok helyen nincs térerő, így bejövő hívások nem zavarják az együttlétet. Elvonulásra a La Contessa is abszolút alkalmas, az olasz bútorokkal és méretes drapériákkal teli szobák egy részéhez saját, két személyes szauna tartozik, amelyet a vendégek bármikor használhatnak. A szobák többsége egy hét hektáros ősparkra néz, így a kastélyhotel gyári tartozéka a fák suhogása és a madárcsicsergés. "Itt még Jane Austen-filmeket is lehetne forgatni"- mondta egyik kollégánk.

A szálloda felkapott esküvői helyszín, a parkban lehet tartani a szertartást, az étteremben a lagzit, az esküvői fotókhoz pedig elegáns díszlet a neobarokk kastély. Maga az épület története is romantikus, mint azt a ház honlapján közzétették. "A szájhagyomány szerint az egykori szilvási kastélyt őrgróf Pallavicini Alfonz Károly jegyajándékként vásárolta hitvesének."

A szobák és lakosztályok többféle árkategóriában érhetők el. Az elő és utószezonban egy standard szoba 49 900 forintba kerül egy éjszakára, főszezonban 55 900 forintba. A de luxe szobában 74 900 forintért, főszezonban 80 900 forintért lehet megszállni. Kuponos rendszerben egyébként többféle akciót is hirdetnek a hotelben, és érdemes figyelni a szezonális csomagajánlatokat, ahogyan minden más, a listánkon szereplő hotel esetében is.

 

Hotel Bonvino Wine&Spa, Badacsony

Galéria: Top 5 romantikus hotelFotó: Hotel Bonvivo

Kollégáink szerint a 2011-ben átadott hotel romantikafaktorához nagy mértékben hozzájárul, hogy Badacsonyban található. A Tapolcai-medence ikonikus tanúhegye a táj és a borok miatt nagyon jó elvonulóhely. A hotel kialakításakor pedig azt tartották szem előtt a tervezők, hogy olyan legyen a design, mint amit otthon is elfogadnánk, ha elég bátrak lennénk hozzá. A vezetőség a Geppetto Belsőépítész Stúdióra bízta mindezt. "Mind a negyvennyolc szobánk sajátos üzenetet hordoz" - írják honlapjukon, ahol még egy kis designfilozófiát találhatunk. "A szobák stílusát a bortermelés kétféle módja határozza meg: a fahordós érlelés, valamint a reduktív bortermelés. A reduktív bortermelés modern szobáink hangulatában, anyagaiban köszön vissza, a fényes és fémes felületek otthonos vidám színekkel egészülnek ki."

Mindez a kollégáink benyomásaira lefordítva: "kétfajta hangulat van a berendezéseknél. Romantikus getaway-re igyekvő pároknak mindenképp a rusztikus szobát javasoljuk: csipkefüggöny, cuki falmatrica, hímzett párnák, sok természetes fafelület. A másik szobatípus inkább egy budapesti belvárosi hotel enteriőrjét idézi." A nászutas lakosztály is említést érdemel. "Nagyon szépen lett kialakítva, majdnem egy légterű az egész, hatalmas fürdőkáddal."

A szolgáltatások közé olyan, speciális wellness kezelések tartoznak, mint a badacsonyi lávamasszázs szőlőmagolajjal, a méregtelenítő masszázs petrezselyemesszenciával, sós masszázs Himalája sóval, vagy a forró, gyógynövényes masszázs. Az elő és utószezonban egy kétágyas szoba 37.900 Ft-ba, a főszezonban 43.000 Ft-ba kerül.

 

Tó Wellness Hotel, Bánk

Galéria: Top 5 romantikus hotelFotó: C-Travel

 

A Nógrád megyei Bánki-tó az ország azon, kevés tavai közé tartozik, ahol lehet fürödni, de akkora tömegek nincsenek, hogy az zavaró legyen. Bánkot a Cserhát dombjai és nyugalmas hangulata miatt nevezhetjük romantikus községnek, és ha erre járunk, a Tó Wellness Hotelben érdemes megszállni. A szobák kicsik, de a 2011-es bővítéskor ezeket is felújították és az épület már több szolgáltatást nyújt. Kültéri szaunákkal, szabadidőközponttal és kalandparkkal toldották meg a szállodát, és akinek fontos, hogy a háziállatát is magával vigye a hazai utazásaira, itt a macskákat és a kistermetű kutyákat is beengedik a szobába.

"Alacsonyabbak is az áraik, úgyhogy a kevesebb pénzből romantikázni vágyó vendégeknek ajánljuk" - mondta egy kollégánk arra is kitérve, hogy a Bánki-tó Jazzfesztivál kihagyhatatlan. Az idei, nyári programok nagy része már lefutott, a rendezvényen fellépett az Engelbert Wrobel's Swing Society és az amerikai Dan Nimmer Trio is, az őszi programokat még nem tették közzé a köszég honlapján.

A hotel a Top 5-ös listánk legolcsóbb árait kínálja. Egy standard, kétágyas szoba hét közben 12 300 forintba, hétvégén 16 150 forintba kerül.

Hotel Azúr Prémium, Siófok

Galéria: Top 5 romantikus hotelFotó: C-Travel

 

Mint arról már a hazai hotelek gasztronómiai kínálatát bemutató Top5-ös válogatásunkban is írtuk, a szálloda éttermében, az Opusban órákat el lehet tölteni a vacsorával, ezért is ajánljuk pároknak, akik jobban meg szeretnék ismerni egymást. "A szobák inkább business-jellegűek, mint meghitt hangulatúak, de ez érthető, hiszen konferenciahotelről van szó" - mondta egyik kollégánk. A gourmet kalandozásként hirdetett vacsorákon kívül van néhány szolgáltatás, amely párban jobban élvezhető, például a panorámás rönkszauna, ahol a Balaton szélesvásznú látványa mellett izzadhatnak a vendégek. A wellness részleg egyébként 1800 négyzetméter alapterületű, ahol a pezsgőfürdőktől az úgynevezett zuhanytemplomon át a legtöbb wellness szolgáltatás megtalálható.

A hotelben szezonon kívül 37 500 forintba kerül egy kétágyas szoba, a főszezonban sokkal drágábban, 60 500 forintért lehet a Balaton fővárosaként aposztrofált Siófokon megszállni.

 

Spirit Hotel Thermal Spa, Sárvár

 

Galéria: Top 5 romantikus hotelFotó: C-Travel

 

A hotelt, amelyik a legjobb wellness- és legjobb gasztrokínálatot felvonultató szállodáink közt is szerepelt, romantikussá lényegében az az erős, öt csillag teszi. „Élvezzék egymás lényét hiánytalan kényelemben" - hirdetik honlapjukon vélhetően azon pároknak, akik egymás fizikai és asztráltestében vágynak elmerülni.

Az ötszintes épületben egy komplett wellness univerzum található, több klubterem, van kandalló, borozó, kávézó, Oázis-grill, és lehet használni a squash és bowling pályáját, illetve a szabadtéri teniszpályákat. Itt tehát nem feltétlenül az a lényeg, hogy meghitt helyről van szó, hanem hogy jó néhány közös programra alkalmas. A napot jógaórával, vagy akár irányított meditációval is lehet indítani, a masszázsokra pedig könnyen lehet időpontot kapni kevés várakozással. A szálloda időről-időre csomagajánlatokat tervez pároknak, amelyben olyan attrakciók szerepelnek, mint gyertyafényes vacsora, Hammam fürdő, vagy akár pezsgőfürdő a szobában.

A kétágyas prémium szoba 58 200 forint, de a romantikus, orientál szoba inkább lehet a párok kedvére 62 200 forintért, mert ott ovális az ágy. A kétágyas Grand szobához pedig úgynevezett fantáziasarok tartozik 74 700 forintért.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek