Ezt ellenőrizd a szállodában mielőtt beköltözöl - Támad az ágyi poloska!

Ha már találkoztál vele, vagy olvastál róla, akkor a neked is az egyik legrosszabb rémálmod, hogy a szállodai szobában töltött pihenés után ágyi poloska csípéseivel, vagy a potyautas rovarokkal térsz haza. Mutatjuk, hogyan kerülheted el őket. 

Az ágyi poloska sajnos a szállodában is előfordulhat - illusztrációForrás: Biosphoto via AFP/© Roger Eritja

Ezt ellenőrizd a szállodában mielőtt beköltözöl - Támad az ágyi poloska!

Sajnos, az ágyi poloskákról szóló panaszok egyre gyakoribbak a közösségi oldalak utazó csoportjaiban. Ezért is fontos, hogy tudatosan figyelj, mielőtt beköltöznél egy szállodai szobába. Bár a legtöbb hotel minden tőle telhetőt megtesz a tisztaságért, az ágyi poloskák akár a legexkluzívabb helyeken is felbukkanhatnak.

Ellenőrizd a matracot és az ágy környékét!

Az ágyi poloskák jelei gyakran a matrac körül vagy a fejrésznél láthatók. Húzd fel a lepedőt, és vizsgáld meg a matrac varratait, réseit, és a matrac alját. Keresd a sötét foltokat (poloskaürülék vagy vérnyomok), mert ezek ágyi poloskák jelenlétére utalnak. Emellett nézd meg az ágykeret és a fejvég sarkait, ahol szintén elbújhatnak.

Figyelj a bútorokra is!

Az ágyi poloskák nemcsak az ágyban rejtőzhetnek el, hanem a szobában található bútorokon isNézd meg alaposan a székek és a kanapék kárpitjait, valamint az éjjeliszekrény mögötti részeket is. Ne feledd, akár a falak repedéseiben, díszlécek mögött vagy képkeretekben is meghúzódhatnak, vagyis érdemes alaposan körbenézni.

Védd a bőröndödet!

Ha megérkezel a szobába, ne tedd a bőröndödet az ágyra vagy a padlóra! Az ágyi poloskák könnyen bejutnak a csomagodba, és haza is kísérhetnek. Inkább helyezd el a bőröndödet egy asztalon vagy a fürdőszobában egy csempézett felületre.

Az ágyi poloska hazamehet veled - illusztrációForrás: Shutterstock/Hit Stop Media

Mit tegyél, ha ágyi poloskát találsz?

Ha találsz bármilyen gyanús jelet, azonnal kérj másik szobát, és győződj meg róla, hogy az új szoba nem ugyanabban a szárnyban van. Az ágyi poloskák könnyen átvándorolhatnak egyik szobából a másikba, ezért érdemes távolabb költözni. Értesítsd a személyzetet, hogy ellenőrizzék a helyszínt.

Ágyi poloska csípésének jelei

Az ágyi poloska csípése jellemzően viszkető, vörös kiütéseket okoz, amelyek csoportosan vagy sorban helyezkednek el. Ha ilyet tapasztalsz reggelre, azonnal értesítsd a szálloda személyzetét!

Extra tippek: Figyelj más részletekre is!

Az ágyi poloskákon kívül is érdemes néhány dolgot figyelni, hogy kellemes legyen az ott tartózkodásod.

  • Ellenőrizd a fürdőszobai felszereléseket: a víznyomást, a zuhanyzó és mosdó tisztaságát. Figyelj a vízhőmérsékletre és arra, hogy van-e elég törölköző és tisztítószer.
  • A penész és a dohos szag nem csak kellemetlen, hanem egészségtelen is lehet. Ha penészfoltokat találsz, azonnal jelezd a recepción!
  • Ha a szoba túl zajos, érdemes másik szobát kérni. Figyeld meg, hogy mennyi zaj szűrődik be a csukott/nyitott ablakokon és ajtókon keresztül.
  • Nézz be a szekrényekbe és a fiókokba is, hogy megbizonyosodj róla, nincsenek ott elfelejtett tárgyak vagy szennyeződések.
  • Ellenőrizd a légkondicionáló és a fűtési rendszer működését. Egy rosszul működő klíma vagy fűtés kellemetlen élménnyé teheti az ottlétet.
  • Mielőtt beköltözöl, nézd meg a szoba biztonsági felszereléseit. Van-e füstjelző és szén-monoxid érzékelő, illetve működnek-e? Vizsgáld meg a szoba biztonsági zárát is. Ha van széf, próbáld ki, hogy működik-e.
  • Ha hosszabb időt töltesz a szállodában, nézd meg, hogy működik-e a TV, a telefon, a konnektorok és a világítás, hogy elkerüld a későbbi kellemetlenségeket.
  • Ha munka miatt vagy csak szórakozásból van szükséged internetkapcsolatra, teszteld le a szállodai WiFi sebességét és megbízhatóságát.

Így néznek ki egy matracon:

 

 

Ezek is érdekelhetnek