7 utazási tipp, amivel kellemesebbé teheted a középső ülésen repülést

A középső ülést tartják a legkevésbé népszerű ülésnek egy repülőgépen. Sajnos mindenkivel megtörténik valamikor, hogy oda kell ülnie, de ne aggódj, van megoldás! Ezért íme 7 utazási tipp, amivel kellemesebbé teheted a középső ülésen való repülést.

7 utazási tipp segítségével kellemesebbé teheted a középső ülésen repülést - illusztrációForrás: Shutterstock/ Dmitriy Simakov

Utazási tipp: Középső ülésen repülés? Ne aggódj, van megoldás!

Senki nem ússza meg, hogy a repülőgépen a középső ülésen üljön, ezért mutatjuk, hogyan teheted kellemesebbé a repülést.

A repülőgép középső ülését sok utazó utálja. Mert nem csak úgy ülnek két olyan ember között, akiket nem ismernek, hanem nincs tiszta kilátás az ablakon, és nem tudsz gyorsan felkelni, hogy kinyújtsd a lábát. De van néhány trükk és utazási tipp, hogy a középső ülésen repülés a lehető legelviselhetőbb legyen.

1. Használd az asztalt fejtámlaként

A középső ülésen alvás utópisztikusnak tűnik számodra? Nem kérdés: nehéz, de nem lehetetlen. Az összecsukható asztal nagy segítség lehet. Tekerj fel egy kabátot vagy pulóvert, és tedd az asztalra rögtönzött párnaként. Most, ha előrehajolsz, és rátámasztod a fejed, jó eséllyel tudsz szunyókálni anélkül, hogy több helyre lenne szükséged.

2. Szerezz be egy felfújható nyakpárnát

Az asztali szunyókálás alternatívája az egyenes ülés – de ez nyakpárna nélkül nehéz. Mert alátámasztás nélkül a fej egy ponton elkerülhetetlenül jobbra, balra vagy előre esik. A trükk itt nem egy klasszikus nyakpárna, hanem egy olyan, amelyet felfújhatsz.

Ez alig foglal helyet a kézipoggyászban, és megvan az az előnye is, hogy ízlés szerint adagolhatod a levegőt, és néha feszesebbre vagy lazábbra fújhatod fel.

A felfújható nyakpárna megmentheti a repülőutat - illusztrációForrás: Shutterstock/ Luis Molinero

3. Vásárolj zajszűrő fejhallgatót

Annak érdekében, hogy a középső ülésben elviselhetőbb legyen a szenvedés, segíthet a környező területek optimalizálásában. A járatok gyakran zajosak lehetnek, az utastársak egymásnak kiabálnak, vagy babák sírnak. Az elszigeteltség nagyban hozzájárulhat saját jólétéhez. A körülötted lévő zajt tompító fejhallgató ideális társ minden repüléshez – különösen a középső ülésen.

 4. Fogd meg a karfákat

Sok utazó nem ért egyet a karfa jó tulajdonjogával kapcsolatban, de van egy repülési etikett, amelyet be kell tartanod: viszonylag elterjedt nézet, hogy a középső ülésen ülő személynek mindkét karfához joga van. Szinte kárpótlásul azért, hogy az ablaknál ülő személy nekidőlhet, a folyosón lévő pedig ott nyújtogathatja a lábát.

Ennek ellenére tanácsos ellenőrizni, hogy mindenki rendben van-e ezzel, mielőtt passzív-agresszíven kockáztatja a területét.

5. Vond el a figyelmed

Amikor az élet citromot ad, készíts limonádét – és amikor az élet középső helyet ad, hasonló optimizmussal közelítsd meg a dolgokat. A helyzeten nem igazán tudsz változtatni, ezért vond el a figyelmedet, és foglald el magad, hogy gyorsabban teljen a repülés.

Töltsd le kedvenc sorozatod epizódjait, olvass egy jó könyvet, játssz. Röviden: bármi, ami elvonja a figyelmét és szórakoztató, kellemesebbé teszi a repülést.

Megkönnyíti a repülést, ha elvonod a saját és a gyerekek figyelmét - illusztrációForrás: Shutterstock/d13

6. Igényeld a helyet a repülőn

A lábtér is nagy szerepet játszik, különösen, ha a középső ülésen ülsz. Mivel a felsőtestednél már korlátozott a hely, meg kell hódítanod a lábteret. Ezért ha lehetséges, helyezd el a kézipoggyászod a fej feletti rekeszekben, hogy semmi ne legyen a lábadnál.

Ha az előtted haladó utas hátradől, udvariasan megkérdezheted tőle, hogy újra előre tolná-e az ülést. Minél udvariasabban kérdezel, annál nagyobb lesz az esélyed, hogy teljesítsék a kérésed.

7. Kérj másik helyet a repülőn

Ha nagyon szörnyűnek találod, hogy egy középső helyet foglald el, felszállás előtt kérdezd meg a földi személyzetet, hogy van-e esély másik ülésre. Vagy megvárhatod, amíg felszállsz a gépre.

Itt azonban meg kell várni a megfelelő pillanatot. Akár amikor megszólal a „beszállás befejeződött" jelzés. Vagy a megfelelő magasság elérése után, de a szolgáltatás megkezdése előtt. Egyszerűen kérdezd meg a légiutas-kísérőket, hogy van-e szabad ülés az ablaknál vagy folyosónál, ahová átköltözhetsz – írja a Reisereporter.

 Nézd meg az alábbi vicces videót a repülési etikettről:

 

 

Ezek is érdekelhetnek