Légiutas-kísérő: Ez a legrosszabb, amit a poggyászoddal tehetsz

Egy légiutas-kísérő megosztotta, hogy mi a legrosszabb, amit a poggyászoddal tehetsz. Komoly kockázatot jelenthet számodra, ha így jársz el.

Egy légiutas-kísérő szerint ez a legrosszabb, amit a poggyászoddal tehetszForrás: TikTok/AllyCase1

Egy légiutas-kísérő szerint ez a legrosszabb, amit a poggyászoddal tehetsz

Ally Case légiutas-kísérő, az American Airlines-nál dolgozik. Rendszeresen tölt fel videókat a TikTokra, amelyekben különféle utazási tippeket és trükköket oszt meg, amelyeket a karrierje során tanult.
Nemrég tett közzé egy videót, amely egy olyan cselekményt részletez, amelyet sokan követnek el repülés közben, és valószínűleg nem tudják, hogy mekkora kockázatot jelent számukra: poggyászcímkét használnak.

A poggyászcímkék általában az utazó adatait jelenítik meg a tokba helyezett kártyán, és megadják a tulajdonos lakcímét, telefonszámát és teljes nevét arra az esetre, ha a poggyász elveszne, és valakinek fel kell vennie a kapcsolatot a tulajdonosával.

Ally azonban rámutat, hogy a poggyászcímkéket használó emberek jól látható helyen hagyják személyes adataikat, hogy bárki láthassa.

Szerencsére megosztott egy egyszerű trükköt, amellyel a repülőgép utasai megvédhetik magukat az idegenektől, akik visszaélhetnek az adataikkal.

„Mindig fordítsd meg a poggyászkártyádon lévő információkat. Nem tudom megmondani, hány embert látok naponta, akinek az információit – a nevüket, címüket, telefonszámukat – bárki láthatja. A kártya hasznos, ha elveszne a csomagod, de ha megfordítod, nem adod ki mindenkinek az adataidat. Ez az egyik legfontosabb biztonsági tanács, amit megoszthatok veletek" – mondja a több száz ezres megtekintésénél járó TitkTok videóban.

@allycase1 One of my top travel safety tips I don’t even like strangers to know my name — no chance am I going to have my phone number and home address on display!! #travelsafety#safetraveling#traveltips#safetytips♬ original sound - Ally Case

Sokan hálásak voltak Ally tanácsáért, és a kommentszekcióban köszönetet mondtak neki:

„Micsoda remek tipp" – írta egy kommentelő. „Ez egy nagyszerű tanács. Mostantól biztosan ezt fogjuk tenni" – tette hozzá egy másik.

„A lányom 15 éves barátja velünk utazott, és a mögöttünk lévő srác üzent neki, mert látta a számát" – olvasható egy másik kommentben.

Mások alternatív módszereket osztottak meg az adataik védelmére:

„Nem írom rá az otthoni címemet a poggyászcímkére. Ehelyett létrehoztam erre egy külön e-mail címet" – árulta el egy TikTok-felhasználó.

„A táskámba tettem egy nagy papírlapot az információimmal, ha elveszett, és kinyitották ott volt" – jegyezte meg valaki más.

„Csak becsúsztatom a névjegykártyámat a tartóba. Ez elég információt tartalmaz ahhoz, hogy visszajusson hozzám" – mondta egy másik kommentelő.

(Forrás: Dailymail)

Az alábbi videóban 15 tippet találsz arra vonatkozóan, hogyan pakold be a lehető legoptimálisabban a poggyászod:

 

 

Ezek is érdekelhetnek