Utazz csomag nélkül!

Az utazás önmagában izgalmas élmény, de sokak számára a csomagolás és a bőrönd cipelése a legnagyobb kihívás, arról nem is beszélve, hogy milyen borsos árat kérnek a csomagszállításért a repülőtársaságok. Az elmúlt években egyre többen választják a könnyű utazást, ami azt jelenti, hogy minimális csomaggal vagy akár csomag nélkül vágnak neki, mutatjuk hová utazz csomag nélkül! 

Utazz csomag nélkül! - illusztrációForrás: Shutterstock/ margouillat photo

Mutatjuk, hová utazz csomag nélkül:

Ennek több előnye is van: nem kell cipekedni, gyorsabb az átszállás a reptereken, és lehetőség van spontán döntésekre is. Ráadásul, ha olyan helyekre utazunk, ahol olcsón lehet ruhát vásárolni, felesleges nagy csomaggal indulni, hiszen a helyszínen is könnyedén beszerezhetünk mindent. Nézzük, melyek azok a célállomások, ahol ez a fajta utazás különösen jól működik!

Bangkok, Thaiföld

Thaiföld fővárosa az egyik legnépszerűbb célpont azok számára, akik olcsón szeretnének ruhát vásárolni. A város tele van piacokkal és olcsó ruházati üzletekkel, ahol mindenféle stílusú ruhadarabot találhatunk. A Chatuchak piacon és a Pratunam piac környékén rengeteg üzlet kínál divatos ruhákat rendkívül kedvező áron.

Érdemes kipróbálni a helyi butikokat is, ahol egyedi, kézzel készített ruhákhoz juthatunk hozzá. Az árak olyan alacsonyak, hogy akár minden nap vehetünk új ruhát, anélkül, hogy aggódnunk kellene a költségek miatt. Ráadásul Thaiföldön könnyen hozzáférhetünk a mosodai szolgáltatásokhoz, így a minimalista utazás minden szempontból kényelmes.

Bangkokban is olcsón tudsz ruhákat vásárolniForrás: Shutterstock/ Makhh/Shutterstock

Isztambul, Törökország

Isztambul egy másik kiváló úti cél azok számára, akik kevés csomaggal utaznának. A város híres a textilgyártásáról és a bazárokban található megfizethető ruhákról. A Nagy Bazár és a Kumkapı negyed tele van olyan boltokkal, ahol olcsón juthatunk hozzá minőségi ruhákhoz. Törökország egyik legismertebb exportcikke a pamut, így a puha, klényelmes ruhadarabok vásárlása különösen kedvező itt. Emellett számos helyi designer kínál egyedi darabokat, amelyeket máshol nem találunk meg. Isztambulban az alkudozás is szinte kötelező, így még jobb áron juthatunk hozzá a ruhákhoz.

Bali, Indonézia

Bali nemcsak a csodálatos strandjairól és szentélyeiről híres, hanem arról is, hogy rendkívül kedvező áron vásárolhatunk itt ruhákat. Az Ubud piac és a Kuta Beach környéki boltok kínálnak sokféle stílusú ruházatot, az egyszerű nyári ruháktól kezdve a bonyolultabb, tradicionális balinéz mintákkal díszített darabokig.

Bali tökéletes hely arra, hogy kevés csomaggal érkezzünk, és a helyszínen vásároljunk. Az ottani könnyed, szellős ruházat nemcsak praktikus a forró éghajlaton, de stílusos is. Ráadásul a szigeten könnyen találunk különféle textíliákat és kézműves termékeket, amelyeket akár ajándékként is hazavihetünk.

BaliForrás: Agung Atmaja/Pixabay

Marokkó, Marrákes

Marrákes egy újabb izgalmas úti cél, ahol könnyen találhatunk olcsó és különleges ruhákat. A város híres bazárjairól, ahol a textilárusok széles választékban kínálnak ruházatot. A Medina bazár különösen híres, ahol egyedi marokkói kaftánokat, dzsellabákat és egyéb tradicionális ruhákat vásárolhatunk.

Ezek a darabok nemcsak szépek, de kényelmesek is, így ideálisak a helyi klímához. Marrákesben a vásárlás egyfajta élmény is, hiszen a színes piacok forgatagában való alkudozás szinte kötelező. A helyi szabók is kedvező áron készítenek egyedi ruhákat, így akár személyre szabott darabokkal is gazdagodhatunk.

Hanoi, Vietnám

Vietnám fővárosa szintén tökéletes választás azok számára, akik minimalista módon szeretnének utazni. A Dong Xuan piac és a Old Quarter renghweteg olyan boltot rejt, ahol olcsón vehetünk modern, stílusos ruhákat. Hanoi különösen híres a selyemtermékeiről, így ha valami különlegeset szeretnénk, itt biztosan találunk. A helyi selyemruhák nemcsak gyönyörűek, hanem rendkívül kényelmesek is, ráadásul a legtöbb üzletben testre szabhatják a méreteket, így teljesen egyedi darabokhoz juthatunk. Az árak itt is rendkívül kedvezőek, így nem kell attól tartanunk, hogy túl sokat költünk.

Hanoiban is olcsón vásárolhatunkForrás: Bule Sky Studio/Shutterstock

Buenos Aires, Argentína

Dél-Amerikában is találunk olyan városokat, ahol érdemes kevés csomaggal utazni. Buenos Aires különösen jó választás azoknak, akik szeretik a divatot, de nem szeretnének sokat költeni. A város híres a divatos butikjairól, különösen a Palermo negyedben, ahol számos helyi tervező kínál egyedi és stílusos ruhákat kedvező áron. Buenos Airesben a boltok választéka rendkívül változatos: a modern divattól a retro stíluson át egészen a tradicionális argentin ruhákig mindent megtalálhatunk.

Utazni miniomális csomaggal nemcsak praktikus, de izgalmas is, különösen akkor, ha olyan helyekre utazunk, ahol olcsón vásárolhatunk új ruhákat. A fent említett városok mind olyan úti célok, ahol a helyi piacok és boltok kínálata lehetővé teszi, hogy szinte üreés bőrönddel érkezzünk, és mégis minden nap új ruhában sétálhassunk. Ezek a helyek ráadásul nemcsak divatos darabokat kínálnak, de a helyi kultúrák egyedi stílusjegyeit is megismerhetjük vásárlás közben.

Buenos Aires izgalmas látnivalókkal vár:

 

 

Ezek is érdekelhetnek