Ezzel a trükkel több kézipoggyászt vihetsz fel a repülőre

Tele van a kézipoggyászod, de nagyon szeretnél még néhány ruhát becsomagolni? Egy influenszer bemutatja, hogy ezzel az utazási trükkel több kézipoggyászt vihetsz fel a repülőre.

Ezzel a trükkel több kézipoggyászt vihetsz fel a repülőre - illusztrációForrás: Shutterstock/ ViDI Studio

Aki kézipoggyásszal utazik, annak ismernie kell néhány szabályt: fontos például, hogy milyen tárgyakat szabad a kézipoggyászban szállítani, és miket nem, és az sem mindegy, hogy mekkora lehet a kézipoggyász. Az utóbbi időben egyre több légitársaság csökkentette a kézipoggyász megengedett méreteit. Sok utazó szembesült már azzal a dilemmával, hogy többet szeretne magával vinni, mint ami a bőröndjébe vagy táskájába belefér.

Anya Lakovlievának van egy szokatlan trükkje arra, hogyan lehet több kézipoggyászt becsempészni a fedélzetre. Mindössze egy párnahuzatra van szüksége. A Tiktok csatornájára töltött fel egy videót, amelyet már több mint 25 millióan láttak. Ebben egy nagy, üres párnahuzatba gyömöszöl több ruhadarabot. Ezután a kidudorodó párnát a bőröndjére helyezi, és elindul a reptéri kapuhoz.

Az influenszer extra kézipoggyászt csempész a repülőgépre

Anyat nem kapják el és nem ellenőrzik. A biztonsági ellenőrzésen gond nélkül átjut, és amikor a kapunál bejelentkezik, a személyzet feltehetően azt gondolja, hogy a párnáját azért viszi magával, hogy könnyebben tudjon aludni a repülőn.

A videó végén az influencer a repülőn látható - a ruhákkal teli párnával a karjában. Úgy tűnik tehát, hogy a terve, miszerint ingyen plusz kézipoggyászt visz fel a gépre, valóban bevált.

De a kérdés az, hogy ez a trükk mindig lehetséges és egyáltalán legális?

Valójában nem minden légitársaság engedélyezi, hogy az utasok személyes tárgyként ingyenesen vigyenek fel a fedélzetre párnát.

A Ryanair például hivatalosan nem engedélyezi, hogy a kézipoggyászon kívül párnát vagy nyakpárnát is felvigyünk a repülőgépre. Ez azt jelenti, hogy fennáll a veszélye annak, hogy fizetni kell, ha a személyzet közelebbről megnézi – írja a Reisereporter.

Az alábbi videóban 15 hasznos tippet láthatsz, hogyan pakold be gazdaságosan a bőröndödet:

 

 

Ezek is érdekelhetnek