A szingli nők számára ezek a legjobb és legbiztonságosabb úti célok

Egy aktuális rangsor megnevezi a szingli nők számára legjobb, legbiztonságosabb és legolcsóbb úti célokat. Összegyűjtöttük, hogy hová a legbiztonságosabb utazni, melyek a legolcsóbb úti célok, és melyik ország áll az első helyen összességében.

A szingli nők számára ezek a legjobb és legbiztonságosabb úti célok - illusztrációForrás: Shutterstock/ margouillat photo

Felmérték, hogy a szingli nők számára melyek a legjobb úti célok

Egyre többen szeretnek egyedül utazni a világban. A szóló kalandok azonban nem mindig biztonságosak, különösen a nők számára. A Tui utazásszervező cég Solo Female Travel Indexe a szingli nőknek kíván segíteni abban, hogy megtalálják a megfelelő úti célt az utazásukhoz. A világ 150 népszerű úti célját elemezte, és tíz kategória alapján értékelte őket, többek között a biztonságérzet, a lakosság angol nyelvtudása, valamint a szálláshelyek és éttermek árai alapján. Az eredményeket részletesebben is bemutatjuk a Reisereporternek köszönhetően.

A nők ezekben az országokban érzik magukat a legbiztonságosabban

Míg napközben általában nem jelent problémát, addig a szállás elhagyása nehezebb lehet este és éjszaka. A nők Szingapúrban érzik magukat éjszaka a legbiztonságosabban (94 százalék). A Tui a „GIWPS Women Peace and Security Index" elnevezésű kutatásra hivatkozik, amely meghatározta, hogy a 15 éven felüli nők mely országokban érzik magukat biztonságban, ha éjszaka egyedül sétálnak az utcán vagy a környékükön.

Szingapúrban érzik magukat a legnagyobb biztonságban a nőkForrás: Shutterstock/Sean Hsu

A második helyen Kína áll 91 százalékkal. Luxemburgban a válaszadók 88 százaléka érzi magát biztonságban éjszaka, míg Norvégiáról 86 százalékuk nyilatkozik ugyanígy. Szlovénia és Svájc egyaránt a top 10-ben van 85 százalékkal, őket követi Ausztria 82 százalékkal és Örményország 80 százalékkal. A rangsort Vietnam és Spanyolország zárja 79, illetve 78 százalékkal. Németországban a nőknek csak 71 százaléka érzi magát biztonságban éjszaka.

Itt a legnagyobb a nemek közötti egyenlőség

A nemek közötti egyenlőség tekintetében az elemzés olyan kritériumokat tartalmazott, amelyek figyelembe veszik a férfiak és nők egyenlőségét. A Tui itt a „2023 Global Gender Gap Indexet" használja, amely az utazási szolgáltató szerint „jó indikátorként szolgálhat a nők társadalmi helyzetének értékelésére az adott (nyaraló)országban". Itt különösen észak teljesít jól: a top ország Izland, Norvégia és Finnország. Új-Zéland és Svédország után Németország a hatodik helyen landol, majd Namíbia, Litvánia, Belgium és Írország következik.

Izland nyert a nemek közti egyenlőség tekintetébenForrás: Shutterstock/Maridav

A szingli nők ezekben az országokban utazhatnak a legolcsóbban

A Statista globális fogyasztói felmérése szerint minden harmadik nő a lehető legalacsonyabb költségeket keresi az úti cél kiválasztásakor. Ez azt jelenti, hogy különösen népszerűek azok az országok, ahol a szállás és az étkezés költségei alacsonyak. A helyi szállás- és éttermi árak tekintetében Nepál áll az első helyen. Egy éttermi látogatás itt átlagosan 1,72 euróba kerül.

Az utazók Vietnamban (1,86 euró) és Thaiföldön (2,57 euró) is különösen olcsón étkezhetnek.
Nepál a szállás kategóriában is első helyezést ért el. Ebben a kategóriában pontokat osztottak, és Nepál teljes 100 pontot kapott, majd Grúzia (93,18 pont) és Brazília (92,23 pont) következett a kedvező szállással.

Nepál a legolcsóbb helyForrás: Daniel Prudek/Shutterstock

Itt fedezheted fel a legtöbb kultúrát

A Tui szerint az egyedül utazó nők számára az úti cél kiválasztásakor a kultúra és a történelmi látnivalók a nyaralóhelyeken a legfontosabb tényezők. Az 59 Unesco-világörökségi helyszínnel Olaszország áll az első helyen. Ezt követi Kína 57 helyszínnel, míg Franciaország és Németország 52 helyszínnel osztozik az elemzés harmadik helyén. Spanyolország után (50 helyszín) a szakadék egyre szélesedik: Mexikó (35), az Egyesült Királyság (33), Japán és az USA (egyenként 25), valamint Brazília (23) zárja a top 10-et ezen a téren.

(Az adatokat akkor gyűjtötték, amikor az Unesco még nem hozta meg a legutóbbi döntését a világörökségi helyszínekről. Németországnak például jelenleg 54 világörökségi helyszíne van.)

Az 50 legjobb úti cél egyedül utazó nők számára

A biztonságérzet tekintetében például az első helyen Ausztria, az utolsó helyen pedig Dél-Afrika áll. De ha a legolcsóbb szállásról van szó, Nepál az első, Szingapúr pedig az utolsó helyen áll.

Ha az összes kategóriát összeadjuk, akkor összességében Németország a legjobb utazási célpont a szingli nők számára. A második és harmadik helyen Spanyolország és Portugália következik. A negyedik helyen Franciaország áll, amelyet Olaszország és az Egyesült Királyság követ. A hetedik helyen Horvátország áll; Hollandia, Ausztria és a Cseh Köztársaság zárja az első tíz helyezettet.

Olaszországban már a Fiumicino reptéren is kultúrába ütközünkForrás: MISTRULLI/Luigi_Mistrulli/adr.it/fiumicino

Íme a végső lista, ahová érdemes elutazniuk a szingli nőknek:

  1. Németország
  2. Spanyolország
  3. Portugália
  4. Franciaország
  5. Olaszország
  6. Vereinigtes Königreich
  7. Horvátország
  8. Niederlande
  9. Österreich
  10. Cseh Köztársaság
  11. Kína
  12. Lengyelország
  13. Svédország
  14. Litauen
  15. Vietnam
  16. Belgium
  17. Filippinen
  18. Bolgár
  19. Japán
  20. Luxemburg
  21. Szerbia
  22. Észtország
  23. Norvégia
  24. Dél-Korea
  25. Törökország
  26. Argentína
  27. Dánia
  28. Finnország
  29. Grúzia
  30. Mexikó
  31. Szlovákia
  32. Dél-Afrika
  33. Magyarország
  34. Ausztrália
  35. Nepál
  36. Brazília
  37. Görögország
  38. Kenya
  39. Románia
  40. Thaiföld
  41. Kanada
  42. Új-Zéland
  43. Írország
  44. Kolumbia
  45. Málta
  46. Szingapúr
  47. Szlovénia
  48. USA
  49. Srí Lanka
  50. Svájc

Nézd meg a győztes Németország legszebb látnivalóit:

 

 

Ezek is érdekelhetnek