Így vásárolj színházjegyet olcsóbban

Az utóbbi hetekben többször előfordult, hogy csalók árultak hamisított elektronikus színházjegyeket. Mutatjuk, hogyan vásárolhatunk olcsóbban, ugyanakkor biztonságosan.

Így vásárolj színházjegyet olcsóbbanForrás: Shutterstock/ PeopleImages.com - Yuri A

Csak megbízható forrásból!

Bár a közösségi oldalakon történő jegyvásárlás csábító lehet, fontos, hogy a jegyeket megbízható forrásból szerezzük be, például a színház hivatalos weboldalán, pénztárában vagy a hivatalos jegyértékesítőknél. Ezáltal biztosak lehetünk a jegyek hitelességében, ráadásul elkerülhetjük a közvetítők felárát.

Egy napon belül

Ellenőrizzük a jegyárakat az előadás időpontja és napja szerint. Előfordulhat, hogy a hét bizonyos napjain vagy a kora délutáni előadásokra olcsóbbak a jegyek, mint például a hétvégi vagy az esti.

Kedvezmények tárháza

A kedvezmények idővel változhatnak, ezért a jegyvásárlás előtt mindig ellenőrizzük az elérhető lehetőségeket. A legtöbb színházban számos opció érhető el családoknak, csoportoknak, diákoknak, pedagógusoknak, nyugdíjasoknak és mozgáskorlátozottaknak. Ezenkívül NOE tagsággal és HungariCard-dal is számos színházban élhetünk kedvezményekkel.

Last minute, féláron!

Az előadások kezdetének közeledtével a megmaradt jegyeket különböző online értékesítő oldalakon keresztül kedvező áron is beszerezhetjük, akár féláron. Hátránya, hogy nem garantált, hogy az általunk preferált előadásra kapunk jegyet. Érdemes feliratkozni a hírlevélre is, hogy időben értesüljünk az aktuális akciókról és kedvezményekről.

Az utolsó pillanatban

Néhány színházban az előadás előtt egy-két órával a megmaradt jegyeket kedvezményes áron értékesítik, így lehetőség van az általunk kiszemelt darabot megnézni. Előfordulhat, hogy a kedvezményt igazolványhoz kötik, ezért ne felejtsük el magunkkal vinni az előadásra.

A pótszék sem akadály

Forrás: Pixabay / Készítette: skeeze

Sok színházban lehetőség van pótszék vásárlására az előadást megelőző napon, vagy az előadás napján. Általában ezek a jegyek 1000-1500 forint körül mozognak, de gyakran csak a jegypénztárban tudjuk megvásárolni, amennyiben a helyre szóló jegyek már elfogytak.

Jutalmazzák a hűséget

Néhány színház hűségprogramokat kínál, amelyekkel pontokat vagy kedvezményeket gyűjthetünk a jegyek vásárlása során. Érdemes megnézni, van-e ilyen lehetőség a kedvenc színházunknál.

Előadás a kanapéról

Az előadások online közvetítésére is lehetőség van jegyet vásárolni egyes színházak saját weboldalán vagy más online eseményt megosztó oldalakon. Az online jegyek árai jóval kedvezőbbek, mint a személyes előadások jegyárak, ráadásul otthonról élvezhetjük az előadást.

Árak a kereslet alapján

Egyre több előadásnál alkalmaznak dinamikus árképzést. Ez azt jelenti, hogy egy adott napon belül az árak változhatnak, akár csökkenhetnek vagy emelkedhetnek is. A kevésbé népszerű előadásokra eredeti árnál kedvezőbb áron is vásárolhatunk jegyet, míg a népszerű előadások esetén érdemes a kezdeti érdeklődési hullám után jegyet vennünk.

Íme egy kis ízelítő az őszi Kincsem előadásról, hogy megjöjjön a kedved a színházhoz: 

 

Ezek is érdekelhetnek