Ide utazz olcsón Európában akciós jegyekkel

Az utazás mindig különleges élményt nyújt, különösen akkor, ha sikerül kedvező árú repülő- vagy buszjegyeket találni. Az utóbbi években az alacsony költségvetésű légitársaságok és a nemzetközi buszjáratok fejlődésével sokkal könnyebb lett olcsón utazni Európában. Az alábbiakban bemutatjuk, mely országokba érdemes elutazni akciós jegyekkel, és milyen úti célok kínálják a legjobb lehetőségeket.

Olaszország, Velence, csatornaForrás: Shutterstock/Adisa

Lengyelország – Krakkó és Varsó

Lengyelország városai, különösen Krakkó és Varsó, gyakran szerepelnek az olcsó utazási ajánlatok között. Krakkó középkori belvárosa, a Wawel vár, valamint a híres wieliczkai sóbánya kihagyhatatlan látnivalók. Az alacsony költségű légitársaságok rendszeresen kínálnak akciós jegyeket Krakkóba és Varsóba. A közép-európai buszjáratok is gazdaságos lehetőséget jelentenek, különösen Magyarországról vagy Csehországból indulva.

Krakkó gyönyörű város, ahová olcsón eljuthatszForrás: Shutterstock/Tupungato

Csehország – Prága

Prága gyönyörű óvárosával, a Károly híddal és a történelmi épületekkel vonzza a turistákat. A város könnyen megközelíthető fapados járatokkal, de buszjáratok  - például a FlixBus - is sűrűn indulnak ide, különösen a közeli országokból. Prága kedvelt célpont az utazók számára, hiszen nemcsak látványos, hanem megfizethető is.

Prága közeli úti célForrás: Alexandra Tran / Unsplash

Olaszország – Róma, Milánó és Velence

Olaszország mindig népszerű úti cél, és kedvezményes jegyekkel viszonylag olcsón is elérhető. Róma a történelem szerelmeseinek paradicsoma, de Velence romantikus lagúnái és Milánó divatvilága is sok turistát vonz. Fapados légitársaságokkal időben foglalva kedvező áron találhatsz repülőjegyeket.

Róma, az örök város ősszel is várForrás: Hemis via AFP/MATTES René

Spanyolország – Barcelona, Madrid és Malaga

Spanyolország különleges városai szintén remek úti célok, ha olcsón szeretnél utazni. Barcelona a mediterrán tengerparttal, modernista építészettel, és pezsgő kulturális élettel várja az utazókat. Madrid és Malaga szintén népszerű városok, ahol repülőjegyeket könnyen találhatsz kedvező áron.

Madridba is olcsón elrepülhetszForrás: Shutterstock/Eszter Szadeczky-Kardoss

Németország – Berlin és München

Berlin és München szintén olyan városok, ahol kedvező árú jegyeket találhatsz. Berlin a modern kultúra és történelem központja, míg München a sörfesztiválok és a bajor hagyományok otthona. Mindkét város jól elérhető repülővel vagy busszal, és különösen vonzó, ha az utazást időben lefoglalod.

Berlinben szép sétákat tehetszForrás: Shutterstock/Mistervlad

Franciaország – Párizs és Lyon

Párizs mindig is a romantika és a kultúra központja volt, ahol az Eiffel-torony, a Louvre és a Notre-Dame varázsolják el a látogatókat. Lyon, a francia gasztronómia fővárosa is remek célpont, ahol az alacsony költségű légitársaságok révén olcsón utazhatsz. Ha időben tervezel, mindkét városba kedvező áron találhatsz repülőjegyeket.

Párizsba, a "Fények városába" sem feltétlenül drága eljutni - illusztrációForrás: Shutterstock/ DavideAngelini

Hogyan találhatok olcsó jegyeket?

Az olcsó utazási lehetőségek kihasználásához érdemes néhány trükköt ismerni. Időzítés: minél előbb foglalod le a jegyedet, annál olcsóbb lehet. Rugalmasság: a hétköznapi utazások gyakran olcsóbbak, mint a hétvégi kiruccanások. Használj ár-összehasonlító weboldalakat, (repjegy.hu, kiwi.hu, pelikan.hu) amelyek különböző légitársaságok és buszszolgáltatók ajánlatait listázzák egy helyen.

Európa rengeteg izgalmas és megfizethető úti célt kínál. Lengyelország, Csehország, Olaszország, Spanyolország, Magyarország, Németország és Franciaország mind olyan helyek, amelyek könnyen elérhetők olcsó repülő- vagy buszjegyekkel. Ha jól időzíted a foglalást és nyitott vagy az alternatív közlekedési módokra, jelentős megtakarításokkal utazhatsz, miközben felfedezed Európa lenyűgöző tájait és kultúráját.

(Forrás: pelikan.hu)

Nézd meg az alábbi videót, mielőtt Párizsba készülsz:

 

 

Ezek is érdekelhetnek