Ez a 10 legtrendibb város és úti cél a TikTok-felhasználók szerint

A TikTok nagyszerű forrás, ha receptekhez, takarítási trükkökhöz vagy különböző programokhoz szeretnél inspirációt találni, de most már a következő nyaralásodhoz is találhatsz tippeket, köszönhetően a platform legtrendibb városlátogatásokról szóló tanulmányának. Mutatjuk, hogy mi a 10 legtrendibb város és úti cél a TikTok-felhasználók szerint.

Ez a 10 legtrendibb város és úti cél a TikTok-felhasználók szerint, Dubaj is köztük vanForrás: Shutterstock/ Abo Anas 509

Mindannyian szeretjük a városnézést - és a TikTok szerint ezek a legtrendibb városok és úti célok, amelyeket érdemes felírni a bakancslistádra

Néhány nap pihenés felfrissülést és kikapcsolódást hozhat, miközben vadonatúj kultúrákat ismerhetsz meg, de nehéz lehet kiválasztani a megfelelő helyet. Az utazáshoz értő tiktokereknek köszönhetően azonban talán kaphatsz némi inspirációt a következő városlátogatásodhoz.

A világ legnépszerűbb városai és vidéki úti céljai közül néhány a Titan Travel utazási szakértőinek elemzése alapján derült ki, amikor megnézték a 2024-es év leglátogatottabb helyeit, valamint a közösségi médiában legnépszerűbb látnivalókat és nevezetességeket.

Az első helyet Dubaj foglalja el. Úgy tűnik, hogy ez a valóságshow-sztárok és a hírességek paradicsoma. A több mint 30 millió TikTok-videóval Dubaj a legtrendibb város a platformon. Az adatokból kiderült, hogy több mint 123 millió Instagram-poszt szól erről a mesés városról. Az Egyesült Arab Emírségek városa híres a luxusról, a lélegzetelállító építészetről, köztük a Burj Khalifáról, a világ legmagasabb épületéről, valamint a garantált napsütésről.

Napkelte a Dubaji öbölbenForrás: Emirates

A második helyen London áll a 10,6 millió TikTok-posztjával. Az utazási szakértők szerint a londoni nyaralásra vonatkozó Google-keresések 77,56%-kal megugrottak.
London az Instagram legnépszerűbb városa, Dubajt is megelőzi, több mint 164,8 millió poszttal, amelyet a fővárosba utazók és látogatók tettek közzé. A London Eye lett a legnépszerűbb turisztikai látványosság, több mint 3,6 millió posztot küldtek róla az utazók.

A London Eye a turisták kedvenc úti célja a TikTok és az Instagram szerintForrás: iris Vallejo/Pixabay

Nizza lett a harmadik legtrendibb úti cél, több mint 10,2 millió TikTok-poszttal és 94 millió Instagram-poszttal. Az elmúlt három év alatt 165,64%-kal többen kerestek rá a városra. A legnépszerűbb látnivaló a Cote d'Azur, a francia Riveria része, ahol csillogó tengerparti klubok és olyan divatos városok találhatók, mint St Tropez és Cannes.

A varázslatos Cote d'AzurForrás: Shutterstock.com

A tanulmány további megállapításai szerint Brüsszel, München és Frankfurt a három legnagyobb város, amelyek iránt nagyon megnőtt a turisták érdeklődése.

A közösségi médiában Japán, India és Kanada a 3 legnépszerűbb ország, Japánban több mint 185,5 millió utazással kapcsolatos posztot tettek közzé. London már második éve a „legfotogénebb" városnak bizonyult, a New York-i Central Park pedig a legnépszerűbb nevezetesség a közösségi médiában, több mint 8,5 millió poszttal a TikTok és az Instagram oldalain - írja a Mirror. 

Íme a 10 legtrendibb város és úti cél a TikTok-felhasználók szerint:

  1. Dubai
  2. London
  3. Nizza
  4. Barcelona
  5. Párizs
  6. Isztambul
  7. New York
  8. Miami
  9. Szingapúr
  10. Abu Dhabi

Az első helyezett Dubaj valóban lélegzetelállító város, nézd meg az alábbi videóban a legkülönlegesebb látnivalóit:

 

 

Ezek is érdekelhetnek