Ezek a kozmetikumok a tengerpartra repítenek

Szeretnénk magunkat úgy érezni, mintha a homokos tengerparton hevernénk vagy éppen a trópusokon szürcsölnénk egy koktélt? Elég hozzá néhány fürdőszobai kellék, hogy egy álomba illő nyaralásra induljunk, ugyanis ezek a kozmetikumok a tengerpartra repítenek.

Ezek a kozmetikumok a tengerpartra repítenek - illusztrációForrás: Shutterstock/ verona studio

Tengerparti vonzás

Imádjuk, ahogy a tenger habja körülölel minket vagy éppen amikor kiemelkedünk a sós hullámok közül? Ezekkel a termékekkel úgy érezhetjük magunkat, akár egy kéthetes nyaralás után.

Sós megújulás

Durva tapintásunka érezzük a bőrünket, netán kicsit zsírosnak? Akkor jöhetnek a tengeri sót tartalmazó termékek. Ugyanis ezek egyrészt segítenek abban, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől, például egy szuper radír segítségével, másrészt szabályozzák a faggyúképződést. A benne lévő ionoknak köszönhetően pedig frissítő hatással vannak a sejtekre, és megújítják azokat.

Iszapos tisztulás

Az iszap olyan különleges összetevőket, ásványi anyagokat tartalmaz, amelynek köszönhetően remekül hidratálja és feszesíti a bőrt. Emellett tisztító hatása is kiemelkedő, segíti a felesleges faggyú felszívódását, felveszi a harcot a pattanásokkal, aknékkal, nyugtatja az irritációt. Főleg pakolások, bőrtisztító termékek egyik legkedveltebb összetevője.

Algás hidratálás

Amennyire nem szeretjük, ahogy az alga a bőrünkhöz ér, amikor a vízben lubickolunk, annyira hálásak leszünk érte, amikor krém formájában felvisszük. Ugyanis olyan értékes ásványi anyagokat, nyomelemelet tartalmaz, amely villámgyorsan gondoskodnak a nedvesség utánpótlásról a bőr számára. Ráadásul rengeteg vitamin és esszenciális zsírsav is található benne.

Trópusi csábítás

Ki ne álmodott volna már arról a jelenetről, hogy éppen a pálmafák alatt hűsöl, kókuszlevet szürcsöl és zamatos gyümölcsöket kóstol. Most mindez valóra válhat!

Függőágy a pálmafák alatt Rarotonga trópusi tengerpartján, a Cook-szigetekenForrás: Shutterstock/ Martin Valigursky

Kókuszos lágyítás

A kókuszolaj az egyik legsokoldalúbb szépségápolási alapanyag, hiszen tökéletes arc- test- és hajápolásra is egyaránt. Fő titka abban rejlik, hogy nagyon hatásos hidratáló, pótolja az elvesztett lipideket, amitől a bőr puhább és feszesebb lesz. Emellett rengeteg antioxidánst tartalmaz, így regeneráló hatású.

Banános töltés

Ha úgy érezzük, hogy nagyon kiszáradt a bőrünk vagy a hajunk, esetleg fakóvá vált, akkor a legjobb megoldás a banán ugyanis 75 százaléka víz, így tökéletes hidratáló. De a bőr rugalmasságának és erősségének a fenntartásában is nagy szerepe van, mivel tele van C- és B6-vitaminokkal.

Maracujás védelem

Ez az izgalmas illatú és ízvilágú gyümölcs tele van C-vitaminnal, így antioxidáns tartalma miatt megvédi a bőrt az idő előtti öregedéstől és frissíti a sejteket. Emellett gazdag A-vitaminban, különösen béta-karotinban is, így ellenállóbbá teszi a bőrt.

Egzotikus ejtőzés

Bódító illatú virágok, szépítő olajok – a különböző szigetvilágok különleges szépítőszerei olyan kényeztetésben részesítenek, akár egy spa kezelés.

egzotikus gyümölcsökForrás: Anna_Pustynnikova/shutterstock.com

Ylang ylangos egyensúly

Nyáron még jobban ügyelnünk kell arra, hogy megtartsuk a bőrünk megfelelő nedvességtartalmát, és ebben egy lenyűgöző szépségű növény lehet a kulcs. Az ylang ylang olaj tökéletesen kiegyensúlyozza a faggyútermelést, méghozzá anélkül, hogy túlságosan kiszárítaná a bőrt. Tusfürdőként és testápolóként is tökéletes.

Monoi olaj

A monoi szó illatos olajat jelent, és Polinéziában már több mint 2000 éve használják természetes szépítőszerként. Az önmagában is különleges tiaré virág szirmait kókuszolajba áztatják, és így kapják meg ezt a csodaszert. Puhává és selymessé teszi a bőrt, hidratál és ragyogást ad, így gyakran találkozni olyan kozmetikumokkal, amelyek még csillámló részecskéket is tartalmaznak, amelyek fokozzák a hatást.

Makadámdiós regenerálás

A hawaii nők szépségének titka a makadámdióból nyert olajban rejlik. Miért is? Az olaj lágyítja, puhítja és hidratálja a bőrt, emellett elősegíti a regenerálódását, így nemcsak a testünket, hanem a tincseinket is remekül ápolhatjuk vele.

Távol-Keleti kalandok

A japán nők bőre nem véletlenül olyan irigylésre méltó, hiszen olyan természetes hatóanyagokat vetnek be szépítőként, amelyeket évezredek óta ismernek.

Fuji Shibazakura Fesztivál a Fudzsi-hegy lábánál, FudzsikavagucsikóbanForrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Cseresznyevirágos táplálás

Már az is mesebeli, amikor a cseresznyevirág virágozni kezd, de a külsőnket is meséssé teszi. Ez annak köszönhető, hogy antioxidánsokban gazdag, vagyis segít lassítani a bőröregedés jeleit. Ezen kívül támogatja a bőr regenerálódását és megvédi a vízveszteségtől.

Ginzenges fiatalítás

Évszázadok óta használják a Távol-Keleten a ginzeng gyökerét, ami a szépségápolás egyik legfontosabb alapanyaga. Elsősorban arcpakolásokban, öregedésgátló krémekben használják, ugyanis elősegíti a hámréteg regenerálódását, kisimítja a ráncokat és visszaadja a bőr természetes ragyogását.

Lótuszvirágos kincs

A kelet kincsének is tartják a lótuszvirágot, mert a kivonata igazi csodaszernek számít. A hatóanyagai serkentik a kollagén termelődését, emiatt feszesíti a bőrt és lassítja a bőröregedést. De táplálja, regenerálja és védi is a bőrt.

Nézd meg a világ 50 legszebb tengerparti strandját az alábbi videóban:

 

Ezek is érdekelhetnek