Hova rejtsük az értékeinket nyaraláskor?

Hova rejtsük az értékeinket nyaraláskor? Mutatunk néhány otthoni rejtekhelyet, ahol a nyaralás alatt is biztonságban lesznek az értékeink.

Hova rejtsük az értékeinket nyaraláskor? Mutatunk pár trükköt, hogy ne rémálommal érjen véget a nyaralás - illusztrációForrás: Shutterstock/ Rido/Shutterstock

Hova rejtsük az értékeinket nyaraláskor? Mutatjuk:

Dugjuk a cipőbetét alá

Egyik biztos módja az értékeink elrejtésének, ha a cipőbetét alá dugjuk a pénzt. Arra ügyeljünk, hogy olcsó, egyszerű cipőt válasszunk, hiszen a betörők inkább a drágább lábbeliket viszik el. Ezt a módszert akkor is bevethetjük, ha nem szeretnénk sok pénzzel a zsebünkben várost nézni.

Pattintsuk le a tetejét

Nincs olyan betörő a világon, aki a fürdőszobai fésűkben keresné a pénzt. Csupán annyi a dolgunk, hogy olyan hajkefét válasszunk, aminek le lehet pattintani a fedelét, majd tegyük bele a pénzt vagy az apró ékszereket, kulcsokat.

Szedjük szét a távirányítót

Ma már szinte minden szállodában, apartmanban van légkondicionáló, TV, vagy valamilyen távirányítós eszköz. A vékony nyakláncokat tehetjük a kapcsoló elemtartójába, de általában a távirányítók fedelét is könnyű eltávolítani, ami aztán remek értékmegőrzővé válik a bankjegyek számára, ha elég nagy.

A megtévesztés mestere

Senkinek nem lesz gyanús, ha a fürdőszoba polcára tesszük az izzadásgátlónk belsejébe rejtett ékszereket. A tamponos vagy betétes dobozban sem fog senki kotorászni, de ugyanígy egy üres samponos flakonba is rakhatjuk az értékeket, aminek aztán a krémek, tusfürdők között remek búvóhelye lesz. Csak nehogy véletlenül kidobjuk!

Segítség sürgős esetekre

Egy jól összeállított útipatika nem csak betegség esetén lehet nagy segítség, de tökéletes rejtekhelye az értékeinknek is. Tekerjük be egy gyorskötöző pólyába a papírpénzt, és tegyük a gyógyszeres doboz aljára. Az érméket és ékszereket berakhatjuk egy üres gyógyszeres dobozba.

Titkokat rejtő kalap

Hova tegyük a kulcsainkat és a pénztárcánkat, ha fürdeni szeretnénk, és nincs, aki vigyázzon a holmijainkra? A kulcsokkal, iratokkal teli napkrémes flakon nem kelt feltűnést a strandon, de ha kevés papírpénz van nálunk, akkor a kalapunk alá is tehetjük. Aki igazán kreatív, a sapkába varrhat egy rejtett zsebet is.

A betörők sokszor a nyaralás alatt jutnak be az ingatlanokba - illusztrációForrás: Shutterstock/Studio Romantic

Erősítsük a szekrényhez

A nappali egy olyan hely, ahol sok fiók van, ezért tökéletes az értékeink tárolására.  Tegyük egy borítékba a bankjegyeket, és egy ragasztószalaggal erősítsük a komód alsó fiókjának aljára vagy a fiók hátuljára.

A lexikon új élete

Válasszunk egy jó vastag könyvet, hogy minél több bankjegyet rejthessünk a gerincébe. Csak ne felejtsük el, melyikbe tettük, mielőtt kölcsönadnánk valakinek.

Fotók mögött a kápé

Nem valószínű, hogy a betörők a családi képeinket nézegetnék, ezért ha elmegyünk otthonról, érdemes a fotóalbumokba, a fényképek mögé ragasztani a húszezreseket.

Aranyat érő növény

Közkedvelt rejtekhelynek számít az üres váza, amibe a betörők is belekukkantanak, ezért inkább csomagoljuk egy zacskóba az értékeket, és rejtsük el mélyen a virágföldbe.

Tekerjük a közepébe

A kamrában is számtalan módon el tudjuk rejteni az értékeinket. Ragasszunk az üvegedény közepére egy üres wc papír gurigát, tegyük bele az aprót, az arany nyakláncot vagy a gyűrűket. Ezután szórjuk körbe lencsével vagy babbal. Ügyeljünk rá, hogy a pénz ne látszódjon ki belőle.

Majonéznek álcázva

Ha a rabló kinyitná a hűtő ajtaját, biztosan nem találja meg a dugi aprópénzt, ha egy üres majonézes üvegbe rejtjük. Ahhoz, hogy élethű legyen, az üveget belülről fessük át krémszínű festékkel.

Jégbe zárt ékszerek

A fagyasztóban is elrejthetjük az értékeinket: műanyag zacskóba vagy alufóliával becsomagolva tegyük a nyers grillcsirke belsejébe, vagy egy ételhordó dobozba, hogy aztán el tudjuk dugni a többi mélyhűtött étel között.

Gyerekjáték megoldás

Kevés betörő áll neki keresgélni a gyerekholmikkal telezsúfolt szobában. Egy plüss játékon vágjunk ki egy kisebb nyílást, és tömjük a belsejébe az értékeket. De ha nem szeretnénk erre a célra feláldozni a gyermekünk alvókáit, egy kettévágott teniszlabda is kiváló rejtekhely lehet.

A gyerekjáték is jó rejtekhely lehet a betörők ellen - illusztrációForrás: Shutterstock/ Italian Food Production/

Nem nyúl a konnektorba

Tegyünk a falra egy hamis aljzatot, ami külsőleg ugyanúgy néz ki, mint a többi konnektor. Csakhogy ez működésképtelen lesz, így remek rejtekhelye a bankjegyek vagy más értékek számára.

Porszívóból széf lehet

A feltekert bankjegyeket beragaszthatjuk a porszívó belsejébe, de akár a tiszta porzsákba dobva is remek rejtekhelyet hozhatunk létre, ahol biztos, hogy sosem fogják keresni a betörők.

Hol van a kincs elásva?

Akár kicsi vagy nagy a kertünk van, a befőttes üvegben elásott arany ékszereknek biztos rejtekhelyet szolgáltat. Akár a kavicsok közé is elrejthetjük, ha a tetejére ragasztunk néhány díszkövet, majd az értékekkel megrakott tárolót a földbe nyomjuk úgy, hogy csak a kövek látszódjanak ki.

Mennyit ér a betörők ellen a biztonsági ajtó? Az alábbi videóból kiderül:

 

Ezek is érdekelhetnek