Ezekbe a veszélyes országokba ne utazz, ha jót akarsz magadnak

A brit külügyminisztérium 31 országba nem javasolja az utazást, többek között a járványok, a terrorizmus és a természeti katasztrófák miatt. Az alábbi veszélyes országokba ne utazz, ha jót akarsz magadnak.

Ezekbe a veszélyes országokba ne utazz, ha jót akarsz magadnak illusztrációForrás: Shutterstock/ yul38885

Az Egyesült Királyság Külügyminisztériumának piros listája a világ olyan területeit jelöli ki, ahol magas a kockázata a turisták számára is a súlyos sérülésnek, halálnak, betegségnek, bebörtönzésnek vagy egy sor más szörnyű következménynek.

A nyaralók, akik ezekre a helyekre merészkednek, ha a dolgok rosszra fordulnak, az életük egy szálon lóghat és segítség nélkül maradnak kockáztatva az életüket.

„Mindig alaposan nézzenek utána az adott országnak, mielőtt elutaznak, beleértve a beutazási követelményeket, a biztonságot, az egészségügyi kockázatokat és a jogi különbségeket" – tanácsolja a kormányhivatal.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat az országokat és területeket, amelyekre a brit Külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki, és amelyek vagy az egész országra, vagy annak nagy részére vonatkoznak. Még ha egy országot nem is említünk itt, bizonyos területeken, például vitatott határok vagy bizonyos régiók esetében akkor is lehetnek korlátozások – írja a Mirror.

Ezekbe a veszélyes országokba ne utazz el:

Európa

Fehéroroszország

Koszovó

Oroszország

Ukrajna

Közel-Kelet

Irak

Irán

Libanon

Megszállt palesztin területek

Szíria

Afrika

Burkina Faso

Kamerun

Csád

Közép-afrikai Köztársaság

Etiópia

Líbia

Mali

Mauritánia

Niger

Nigéria

Szomália

Dél-Szudán, Szudán és Nyugat-Szahara jelentős része.

Közép-Amerika

Haiti

Venezuela

Ázsia

Afganisztán

Mianmar

Észak-Korea

Pakisztán - bizonyos részei

Olaszország viszont biztonságos, fedezd fel az alábbi videóban a legszebb tájait:

 

 

Ezek is érdekelhetnek