Vigyázat! Ezeken a nyaralóhelyeken kirabolnak!

Egy új 10-es lista összegyűjtötte, hogy mely nyaralóhelyeken a legvalószínűbb, hogy kirabolnak. New York, Dublin és Berlin is szerepel azon országok listáján, ahol a turistákat a legnagyobb valószínűséggel átverik a csalók. Mutatjuk a legkockázatosabb nyaralóhelyeket, ahol lába kelhet a pénzednek.

Ezeken a nyaralóhelyeken kirabolnak, például az első helyen álló Benidorm városábanForrás: Shutterstock/Maxx-Studio

A McAfee vírusirtó cég szerint a brit turisták 2023-ban 12 millió fontot veszítettek a nyaralási csalások következtében. A megbízhatatlan nyaralási szolgáltatókat mind óvatosan kell kezelni, ha külföldre szeretnél utazni - különösen a 10 legkockázatosabb úti cél listáján szereplő helyszíneken.

A lista számos népszerű nyaralóhelyet tartalmaz, ahol a turisták gyakran célpontjai azoknak, akik el akarják lopni a nehezen megkeresett pénzüket. A spanyolországi Benidorm városa került a lista első helyére, ahol a csalók a legtöbb kárt okozzák. A Costa Blanca régióban ugyanis megugrottak a gyanútlan áldozatoknak csalási ajánlatokat kínáló weboldalak és hirdetések.

Benidormot Berlin követte a második, Ibiza pedig a harmadik helyen, ahol a turistáknak óvatosnak kell lenniük, amikor készpénzüktől válnak meg - írja az Express. A thaiföldi Bangkok az előző évben még az első helyen állt, de ezúttal a hatodik helyre esett vissza.

Vonny Gamot, a McAfee EMEA régiójának vezetője a következő tanácsot adta a nyaralni indulóknak: „A nyári nyaralási főszezonban rendkívül fontos, hogy éberek maradjunk, és időben, proaktívan lépéseket tegyünk a biztonság, az adatvédelem és az online identitás kezelése érdekében. Ha egy ajánlat túl jónak hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, jobb, ha nem kattintunk rá; inkább forduljunk közvetlenül a forráshoz, és foglaljunk jó hírű cégeknél".

A nyaralást foglalókat arra is figyelmeztetik, hogy ne bízzanak meg a vállalkozásokban és a közösségi média fiókokban csak azért, mert professzionálisnak tűnő oldalaik vannak. A vélemények is félrevezetőek lehetnek, mivel egyes oldalak a negatív visszajelzések eltávolításával próbálják növelni a jó minősítésüket. A harmadik féltől származó oldalak, például a Trustpilot, jó lehetőséget nyújtanak egy weboldal megbízhatóságának felmérésére - írja a Mirror.

Berlin is felkerült a veszélyes listáraForrás: Shutterstock/Mistervlad

Íme a top 10 legkockázatosabb helyszín, ahol a legvalószínűbb, hogy kirabolnak:

Benidorm, Spanyolország
Berlin, Németország
Ibiza, Baleár-szigetek
Valletta, Málta
Albufeira, Portugália
Bangkok, Thaiföld
Maldív-szigetek, Dél-Ázsia
Dubai, Egyesült Arab Emírségek
New York, USA
Dublin, Írország

Nézd meg az alábbi videóban a spanyolországi Benidorm legszebb részeit, ahová annyi turista jár:

 

 

Ezek is érdekelhetnek