Orvos: Ezért ne pakolj a szállodai szoba komódjába

Dr. Jason Singh mindenkit arra biztat, hogy ne pakolja ki a ruháit, sőt azt is érdemes átgondolni, hogy hová tesszük őket a következő szállodai tartózkodásunk során. Fontos megfogadni a tanácsait, ugyanis nagyon kellemetlen és hosszú távú problémákat előzhetünk meg.

Az orvos szerint a szállodai szoba komódja és még más helyek is veszélyt jelenthetnek - illusztrációForrás: Chutima Chaochaiya/Shutterstock

„Szóval hányan pakolják ki teljesen a ruháikat a bőröndjükből a szállodai komódba?" - kezdi Singh az Instagram-videójában. „Azért akarom tudni, mert a szállodai komódok, különösen azok, amelyek fából készültek, vagy amelyekben vannak illesztések vagy rések, kockázatot jelentenek az ágyi poloska fertőzésre. Tehát nem csak az ágyakban vannak poloskák, a szállodai komódokban is lehetnek, és azokat sem tisztítják könnyen".

Singh doktor elméletét a Terminix szakemberei is alátámasztják: „Amikor egy szállodai szobában más bútorokat ellenőrizünk az ágyi poloskák jelei után, egy zseblámpa segíthet megvilágítani a sötét területeket, és lehetővé teszi, hogy belássuk azokba a résekbe, ahol az ágyi poloskák elrejtőzhetnek. Ellenőrizzük a székek, kanapék, párnák és párnák elülső és hátsó részén található varratokat, ráncokat vagy hasadékokat. Ellenőrizzük az íróasztalok, éjjeliszekrények és komódok illesztéseit, repedéseit és réseit is."

Az ágyon túl a Terminix azt is hozzáteszi, hogy az ágyi poloskák más helyeken is megtalálhatók, többek között „a falakon vagy a mennyezeten a tapéta, a képkeretek, a konnektorok és az alaplécek mögött". Ezenkívül az ágyi poloskák a falak és a mennyezetek mentén vándorolhatnak a szobák között, vagy új búvóhelyeket találhatnak".

Annak érdekében, hogy csökkentsük a ruháinkat megtámadó poloskák kockázatát, doktor Singh azt javasolja, hogy a ruhadarabokat inkább a szállodai szekrényekben vagy akasztós helyiségekben tároljuk, mintsem a fiókokba tegyük őket. Vagy, ami még egyszerűbb, azt javasolja, hogy egyáltalán ne csomagoljon ki, és egyszerűen „húzzuk ki őket egyenesen a bőröndből".

Van azonban még egy módszer: a csomagok elhelyezése a szálloda fürdőkádjában érkezéskor. Ez a legbiztonságosabb hely az ágyi poloskafertőzés elkerülésére, időt és teret ad arra, hogy átkutassuk a szobát, ahol nem csak poloskákat, hanem akár rejtett kamerákat is találhatunk. Nem rég írtunk róla, hogy több szállásadó is ilyen módszerrel készített felvételeket a turistákról.

„Miután az egyik utazásom során hangyák jutottak be a hátizsákomba, egy másik nyaralás során pedig ágyi poloskák, mára megtanultam, hogy vagy a kemény tárolófelületet kell először megtisztítanom - ehhez antibakteriális törlőkendőt viszek magammal -, vagy ha van fürdőkád a szobában, akkor az a jobb megoldás a csomagjaim tárolására" - osztotta meg korábban Daniel Clarke, utazási szakértő Travel + Leisure-nak.

„A fürdőkád nem csak akkor bizonyul hatékony helykihasználásnak, ha kis szobával rendelkezünk, de azt tapasztaltam, hogy nem kívánatos bogarak vagy rovarok sem tanyáztak a csomagjaimban, mióta ott tárolom a poggyászomat."

Ha te is szeretnéd helytakarékosan a legjobban bepakolni a bőröndöd, nézd meg az alábbi videót:

 

 

Ezek is érdekelhetnek