Meztelen hajóutak a tengeren – Tarol a nudizmus új formája

Reneszánszát éli a nudizmus, egyre több strand, sőt turistaútvonalak várják a pőrén kikapcsolódni vágyókat. A legújabb őrület a szabadság megélésének jegyében, a meztelen hajóutak a tengeren. Lássuk, hogy is néz ki egy ilyen hajóút.

Meztelen hajóutak a tengeren - manapság bármi lehetséges - illusztrációForrás: Royal Caribbean International

Sokak szerint a nudizmusban megélt meztelenség, a különböző tevékenységek – úszás, napozás, koktélozás, sportolás – ruha nélküli megélése egyenlő a teljes szabadsággal. Ám szabályok mindenhol vannak, lássuk, hogy egy utas szerint a meztelen hajóutak a tengeren milyen szabályhoz vannak kötve:

Mindenki meztelen?

Az utasok a legtöbb helyiségben pőrék, kivéve például az étkezőt. Viszont a személyzet egyenruhát visel.

Mindenki, mindenhol légyottokba bonyolódik a tengerjárókon?

Az utasok a kabinjaikban azt csinálnak, amit szeretnének, ha az minden fél beleegyezésével történik. Viszont a lakhelyükön kívül, az óceánjáró hajókon is tilos a nyilvános együttlét.

Mi van, ha valaki lefotóz?

Ez egy jogos félelem a globális internet és az okostelefonok korában, ám ez is egy fontos szabálya a meztelen hajóutaknak, hogy tilos másokat engedély nélkül lefotózni. Teljes garancia nincs rá, hogy ez nem történhet meg, mert a telefonokat nem veszik el az utasoktól.

„Sokkal kevésbé aggódtam, mint a nudista strandokon. Szinte senkinél nem volt telefon a kabinján kívül. Soha nem láttam egyetlen online fotót sem a hajóútról, kivéve a csoportképeket, amelyeken az emberek önként pózolnak" — mondta el a szabályokról beszélő utas.

A nudizmus által is is megélheted a szabadságot - illusztrációForrás: cruisebare/ Instagram

Meztelenül kell érkezni az óceánjáró hajóra?

Természetesen nem kell meztelenül végiglejtened a városon és a kikötőn. A hajóra ruhában szállsz fel, majd amikor kellően messze kerül a kikötőtől, a kapitány jelzi a hangosbemondón, hogy most már mindenki levetkőzhet - írja a life.hu. 

Amennyiben te is előszeretettel éled meg a ruha nélküli szabadságot, ide kattintva informálódhatsz Magyarország, Európa és a világ legjobb nudista strandjairól. Ha pedig Ausztriában tennél egy pőre kirándulást, kattints ide a részletekért.

Nézd meg, mennyi minden van egy luxus óceánjáró hajón, ami olyan, akár egy úszó város:

 

Ezek is érdekelhetnek