Egynapos utak repülővel? Mutatjuk a legjobb európai úti célokat

Ki mondta, hogy csak több napra vagy hétre érdemes elutazni? Egynapos utak repülővel is megtehetők, miközben megnézhetjük a velencei lagúnákat, a Pisai Ferde Tornyot, a prágai Károly-hidat, a londoni Big Bent vagy a Brandenburgi kaput Németországban. Mutatjuk a legjobb európai úti célokat.

Egynapos utak repülővel? Simán, ilyen fotót te is készíthetsz - illusztrációForrás: Shutterstock

Szeretnél kiszakadni legalább egy napra a mókuskerékből és megnézni azokat a gyönyörű látnivalókat, amiket a közösségi oldalakon is láttál? Ne tartson vissza semmi, egynapos utak repülővel is megtehetők, mutatjuk mire érdemes figyelned.

Természetesen az egynapos utazásoknak akkor van értelme, ha a lehető legkorábban induló géppel repülsz, és egy késő esti járattal érkezel vissza, hogy minél jobban kimaxolhasd az ott töltött időt.

  • Mivel csak egy rövid utazásról van szó, nem kell sok cuccot vinni magunkkal, ezért ügyeljünk arra, hogy csak olyan méretű hátizsákkal utazzunk, ami belefér az ingyenes kézipoggyász méretbe!
  • Ha olcsón szeretnénk megúszni utazásunkat, válasszunk a fapados légitársaságok repülőjegyei közül (Wizz Air, Ryanair, easyJet), és néha költséghatékonyabb, ha az oda és a visszaútra különböző légitársasággal utazunk.
  • Ha spórolni szeretnénk, vihetünk magunkkal otthonról szendvicset, csokit, rágcsálnivalót, így külföldön már csak innivalóra és esetleg belépőjegyre kell költenünk.
  • Érdemes előre megvenni vagy lefoglalni a belépőjegyeket, ezzel időt spórolunk és elkerüljük a sorban állást a külföldi nevezetességeknél.

Hová érdemes egynapos utakat repülővel megtenni?

London – Anglia

Bár Londonban rengeteg a látnivaló, de ha csak meg szeretnénk tapasztalni az ottani forgatagot, akár egy napra is érdemes kiruccanni Anglia fővárosába. Megnézheted a Big Bent, a Towert, a Buckingham-palotát és az őrségváltást, vagy magaslati levegőt szívhatsz a London Eye egyik kabinjában. Ha pedig nagy Harry Potter fan vagy, egy nap alatt bejárhatod a filmstúdiót. 

A Buckingham-palota Londonban a legjobb európai úti célok közé tartozikForrás: Csöbör Tamás

Prága – Csehország

Prága gyönyörű fővárosába mindössze 1 óra 10 perc eljutni repülővel, így egy igazán kiváló desztináció az egynapos városnézéshez. Átsétálhatsz a gyönyörű, szobrokkal díszített Károly-hídon, melynek végén egy-egy torony áll: a 15. századi Mala Strana, és a 14. századi óvárosi hídtorony. Mindkettő kilátóként is működik.  Ki ne hagyd az óváros főterét, ahol a középkori épületek mellett megtekintheted a zenélő csillagászati órát. A prágai vár megtekintését kár lenne kihagyni, ebédre pedig érdemes beülni egy helyi fogásokat kínáló étterembe, ahol megkóstolhatod a cseh konyha remekeit.

A Károly-hídForrás: Martin Krchnacek / Unsplash

Pisa – Olaszország

Csupán másfél óra alatt Pisa-ba érhetünk Budapestről, ahol olyan világhírű látványosságokat nézhetünk meg, mint a Pisai Ferda Torony, a Dóm tér vagy a számtalan szebbnél szebb templom. A toszkán város hamisítatlan mediterrán hangulattal bír, érdemes elmerülni a pezsgésében és megkóstolni a helyi finomságokat.

Pisa méltán híres városForrás: Guzel Studio / Shutterstock.com

Velence – Olaszország

Az olasz lagúnaváros kiváló célpont akár egy romantikus nap eltöltésére. Olyan építészeti műremekeket csodálhatunk meg, mint a Szent Márk tér és az ott álló székesegyház, a Dózse-palota vagy a gyönyörű hidak. Ha szeretnél gondolán suhanni a kedveseddel, az sem akadály! Viszont arra figyelj, hogy a város turistaadót vezetett be, amit neked is be kell fizetned, ha oda látogatsz.

Velence is egy nap alatt felfedezhetőForrás: Shutterstock/Adisa

Berlin – Németország

A repülővel másfél órára fekvő Berlin az elfogadás és extremitás városa, ahol biztosan nem szólnak meg akkor sem, ha a legextravagánsabb ruhádat veszed fel az utazáshoz. A német fővárosban óriási klubélet van, de mivel te egy napra mész és a látnivalók érdekelnek, ezért most ezekről esik szó. A német főváros központjába a reptérről busszal vagy vonattal is rövid időn belül bejuthatunk. A Brandenburgi kapu és a Berlini dóm kihagyhatatlan látványosságok. A felújított Reichstag látogatása online regisztrációhoz kötött. 

Berlin nevezetes sugárútja, az Unter den Linden komoly vonzerőnek számít a látogatók és a helyiek számára is, a Berlini állatkert pedig Európa leglátogatottabb állatkertje, ahol közel 1400 fajjal ismerkedhetünk meg. Népszerű úti cél még a Schloss Charlottenburg, ami egy meseszép barokk palota, melynek érdemes egy sétát tenni az impozáns kertjében is.

Az egyik leglátogatottabb turistalátványosság a Brandenburgi kapu, ahol állandóan lövik a szelfiket a turistákForrás: Hans Lucas via AFP/Martin Bertrand / Hans Lucas

 

 

Ezek is érdekelhetnek