Mutatjuk, hogyan pakolj helytakarékosan a bőröndödbe

Bizonyára sokunknak ismerős, hogy a nyaralásra készülve sehogy sem férünk el a bőröndünkben. Többször átpakoljuk, a fele már nincs is benne, még sem tudjuk bezárni. Hogy elkerüld az idegbajt, mutatjuk, hogyan pakolj helytakarékosan a bőröndödbe, hogy minden fontos tárgyadat magaddal vihesd.

Minden, ami egy tökéletes nyaraláshoz kell - illusztrációForrás: Shutterstock/Romolo Tavani

Gondos tervezés

Írjunk listát, hogy miket vinnénk magunkkal és aszerint pakoljunk. Pipáljuk ki, ami bekerült, így semmi nem marad ki. Nézzük át többször is a listát és csak olyan dolgk kerüljenek rá, amikre feltétlenül szükségünk van.

Feltekerni a ruhákat

Több helyet spórolhatunk azzal, ha hagyományos hajtogatós módszer helyett felcsavarjuk a ruháinkat. Fektessük le az ágyra a ruhákat, simítsuk ki a kezünkkel, majd az ujjakat hajtsuk középre. Felülről, szorosan kezdjük el feltekerni úgy, hogy ne gyűrődjenek. Szettekben gondolkodj, így biztosan nem viszel magaddal felesleges ruhadarabokat.

A nehezeket alulra

A nehezebb darabokat, például a cipőket és a neszesszert tegyük a bőrönd aljára, a kerekekhez közel eső részébe, így nem nyomja össze a többi holmit. Igyekezzünk a bőrönd mindkét felébe egyenlően pakolni, hogy álló helyzetben ne dőljön el.

Töltsd meg

Rakjuk a cipőket nejlon- vagy vászonzacskóba, és a talpakkal kifelé helyezzük a bőrönd aljára. Ne hagyjunk üres hézagokat, a lábbeliket érdemes megtölteni összetekert zoknikkal, kisebb törékeny tárgyakkal, például parfümmel.
A nyári hőségben kötelező alapdarab a karimás kalap. Ezt is tömjük ki kisebb ruhadarabokkal, és egy mélyedést kialakítva a ruhák között nem lesz bántódása.

Nem lehetetlen jól pakolni - illusztrációForrás: Shutterstock/Roman Samborskyi

Töltsd ki a réseket

Fontos, hogy ne pakoljunk túl zsúfoltan, de az is lényeges, hogy ne hagyjunk üres helyeket a bőröndben, mert akkor a ruhák is könnyebben meggyűrődhetnek az utazás során. A szabadon maradt lyukakat töltsük ki fehérneműkkel, így biztos, hogy minden a helyén marad.

Kábelrengeteg

Nincs annál idegesítőbb, mint amikor összegabalyodnak a kábelek. Ahhoz, hogy ne kelljen percekig bogoznunk, tekerjük rá egy WC papírgurigára, majd egy befőttes gumival szorítsuk rá. Ezzel azt is megakadályozzuk, hogy megtörjön a kábel.

Vékony törülköző

Ha nyaralni megyünk, több garnitúra törölközőre is szükségünk lesz, de a nagyméretű frottír darabok gyakran elfoglalják a fél bőröndöt. Érdemes beruházni néhány gyorsan száradó, vékony változatra, ami kicsire összetekerhető, így kevés helyet foglal el a poggyászban.

Nem kell a doboz

Nem szükséges egy egész elsősegélytáskát magunkkal cipelni, helyette bőven elegendő, ha egy kisebb méretű uzsonnásdobozba vagy nylonzacskóba csomagolunk egy-egy levéllel a tablettákból.

Öntsd át kisebbe

Fedélzeti bőröndbe 10-szer 100 ml-t, összesen 1 liter folyadékot vihetsz fel. Nem kell megválnod a kedvenc termékeidtől, csak öntsd át őket 100 ml-es utazó flakonokba, de a nyaralás helyszínén is beszerezheted őket a helyi boltokban. A folyadékokat átlátszó, zárható tasakba tedd olyan helyre, ahonnan könnyen ki tudod venni az ellenőrzéskor.

Ha pedig a KonMari módszerrel pakolnál a bőröndödbe, az alábbi videó a segítségedre lesz:

 

Ezek is érdekelhetnek